Απαντά στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πρώην υπάλληλος λογιστηρίου για την υπόθεση των πινακίδων

Ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου προσήχθη σήμερα  ο Χρίστος Γεωργίου, πρώην υπάλληλος του λογιστηρίου του Δήμου Πάφου, για την υπόθεση των πινακίδων.

Στην σημερινή δικάσιμο η συνήγορος υπεράσπισης του  Γεωργίου ζήτησε εκ νέου αναβολή, προκειμένου ο πελάτης της να απαντήσει παραδοχή ή μη  στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Όπως ανέφερε η δικηγόρος απέστειλε σήμερα επιστολή στην κατηγορούσα αρχή ζητώντας κάποιες περαιτέρω λεπτομέρειες για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πελάτης της.

Το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα και όρισε την 29η Ιουνίου ως την ημερομηνία που ο Χρίστος Γεωργίου θα κληθεί να απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Την κατηγορούσα αρχή στη σημερινή δικάσιμο εκπροσώπησε ο δημόσιος κατήγορος Σίμος Συμεού.

Μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για την υπόθεση με τις πινακίδες στο Δήμο Πάφου, απάντησαν σε προηγούμενες δικάσιμες οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση, Σάββας Σάββα, πρώην δημοτικός μηχανικός στο Δ.Πάφου, ο Θέμης Φιλιππίδης δημοτικός γραμματέας του Δ. Πάφου και ο Δημήτρης Πατσαλίδης, πρώην οικονομικός διευθυντής του Δήμου, που κατηγορούνται για κατάχρηση εμπιστοσύνης.

Οι τρεις θα προσαχθούν εκ νέου  στο Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου , στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου διέταξε και για τους τέσσερις ως περιοριστικούς όρους, δηλαδή να υπογράψουν έκαστος προσωπική εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ και επίσης ένας αξιόχρεος εγγυητής να υπογράψει για τον καθένα το χρηματικό ποσό επίσης των 50 χιλιάδων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση με τις πινακίδες, που είχε καταγγελθεί πριν δύο χρόνια περίπου και καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, αφορά παραγγελίες για κατασκευή και προμήθεια του Δήμου Πάφου με πινακίδες οδικών σημάνσεων, χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε ο Δήμος Πάφου προτού προχωρήσει σε καταγγελία, λειτουργοί του Δήμου παράγγελλαν σε δύο συγκεκριμένες εταιρείες πινακίδες οδικών σημάνσεων τις οποίες, όπως αποδείχθηκε, ο Δήμος Πάφου δεν θα χρειαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από τη δραστηριότητα αυτή, σύμφωνα με το πόρισμα του ερευνώντος λειτουργού που όρισε ο Δήμος, επωφελούνταν οικονομικά υπάλληλοι της δημοτικής Αρχής που είχαν σχετικά καθήκοντα στο εν λόγω τμήμα αλλά και εταιρείες από τις οποίες γίνονταν οι παραγγελίες . Με βάση το πόρισμα θα έπρεπε να γνώριζαν ότι ο Δήμος δεν χρειάζονταν τέτοιου είδους παραγγελίες.

Στο μεταξύ, σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο, για την ίδια υπόθεση των πινακίδων παραπέμφθηκαν δύο εταιρείες και τρία άλλα φυσικά πρόσωπα. Πρόκειται για τους   διευθυντές των δύο εταιρειών (ΕΤΝΑ και ALMA) κατασκευής πινακίδων, Χρίστο Ιωάννου της ETNA και Σωτήρη Αντωνιάδης της ALMA και τον δημοτικό υπάλληλο Ανδρέα Νικολάου.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί