Έφτασε στο αεροδρόμιο φορτωμένη λαθραία τσιγάρα

Στην κατάσχεση 10.200 τεμαχίων τσιγάρων, για τα οποία εισέπραξαν πρόστιμο ύψους €2.500 προχώρησαν σήμερα οι Τελωνειακές Αρχές στο αεροδρόμιο Λάρνακας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων.
 
Κάτα τον νενομισμένο φυσικό έλεγχο σε επιβάτες της πτήσης από την Ουκρανία, λειτουργοί του Τμήματος εντόπισαν σε αποσκευή επιβάτιδας ουκρανικής καταγωγής ποσότητα  51 συσκευασιών των 200 τεμαχίων τσιγάρα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα € 1800.
 
Αφού επιστήθηκε η προσοχή της στο Νόμο, η εν λόγω επιβάτιδα συνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής αφορολόγητων καπνικών προϊόντων, δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων και αναληθούς δηλώσεως, ενώ η ποσότητα των τσιγάρων κατασχέθηκε.  
 
Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων έκανε δεκτό γραπτό αίτημα της συλληφθείσας όπως η υπόθεση διευθετηθεί εξώδικα με την καταβολή συμβιβαστικού ποσού ύψους € 2500 και η επιβάτιδα αφέθηκε ελεύθερη.  
 
Εξάλλου, σε σχέση με την υπόθεση κατάσχεσης ποσότητας 100 συσκευασιών των 200 τεμαχίων αδασμοφορολογήτων τσιγάρων, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαΐου 2017 στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων έκανε αποδεκτό γραπτό αίτημα των συλληφθέντων για την υπόθεση, όπως αυτή διευθετηθεί εξώδικα με την καταβολή συμβιβαστικού ποσού ύψους€4.000.  
 
Με την είσπραξη του πιο πάνω ποσού, οι δύο Ρώσοι υπήκοοι, οι οποίοι τελούσαν υπό κράτηση από τις 17 Μαΐου, αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ τα τσιγάρα εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων.
 
Κατάσχεση απομιμήσεων
Στο μεταξύ, Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων με τη συνδρομή μελών του Τμήματος Καταπολέμησης Αδικημάτων Κλοπής Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Αστυνομίας, διενήργησαν σήμερα επιχείρηση στην Επαρχία Λάρνακας για τον εντοπισμό προϊόντων που παραβιάζουν Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας (είναι απομιμήσεις).
 
Από τις έρευνες, εντοπίστηκαν σε κατάστημα στη περιοχή Κιτίου, 3464 τεμάχια ειδών ένδυσης και υπόδησης καθώς και αθλητικές τσάντες, αξίας πέραν των €20,000, τα οποία φέρουν γνωστές εμπορικές επωνυμίες και τα οποία εκ πρώτης όψεως παραβιάζουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας και κατακρατήθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων, το οποίο διερευνά την υπόθεση.

Δειτε Επισης

Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα «καλλιστεία» τεχνητής νοημοσύνης-H νικήτρια... κούκλα θα λάβει πάνω από 20.000
Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι