26 ημέρες και η  Marie ακόμα περιμένει…  Αδυνατεί να εντοπίσει τα ίχνη της η αστυνομία

26 ημέρες έχουν περάσει από την ημέρα που απήχθη με βίαιο τρόπο έξω από το νηπιαγωγείο της, στις 27 Απριλίου, και από τα χέρια της μητέρας της, η μικρή Μαρίε η οποία εκ τότε παραμένει εξαφανισμένη και η αστυνομία φαίνεται να αδυνατεί να φτάσει στα ίχνη του πατέρα της ο οποίος ήταν κι ο εγκέφαλος της απαγωγής.

Συλλήψεις, ανακρίσεις, εμπλεκόμενα οχήματα, κάμερες ασφαλείας που «καρφώνουν» δράστες, DNA, τηλέφωνα, δηλώσεις επί δηλώσεων, («προκύπτουν νέα στοιχεία», «ο πατέρας βρίσκεται στην Κύπρο», «οι έρευνες συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς» κτλ) και εντούτοις 26 ημέρες μετά ακόμη κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται η 4χρονη, με τον πατέρα της να καταφέρνει να πιάνει στον ύπνο τις διωκτικές αρχές.

Λίγα λεπτά μετά την απαγωγή η αστυνομία τέθηκε σε κόκκινο συναγερμό και μέλη της δύναμης εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό των κουκουλοφόρων που άρπαξαν την μικρή Μαρίε.

Από την μια ενδεχομένως οι δράστες να διέφυγαν στα κατεχόμενα από «μαύρα σημεία» της Κυπριακής Δημοκρατίας αποδεικνύοντας περίτρανα τα τρύπια μέτρα των αρχών και το πήγαινε – έλα εγκληματιών από τα συγκεκριμένα σημεία (σφυρίζοντας αδιάφορα), και από την άλλη ενδεχομένως ο πατέρας με την μικρή Μαρίε να κρύβεται στις ελεύθερες περιοχές. Και πάλι, οι αρχές δεν καταφέρνουν να εντοπίσουν τα ίχνη του, με το ερώτημα αν ο Νορβηγός πατέρας τελικά είναι ποιο έξυπνος από την αστυνομία… 

Στοιχεία, ύποπτοι και στρατηγικές

Για την υπόθεση μέχρι στιγμής συνελήφθησαν συνολικά 7 πρόσωπα εκ των οποίων τα 3 τουλάχιστον έχουν συνδεθεί με την απαγωγή τόσο από κάμερες ασφαλείας, όσο από μαρτυρίες και DNA ενώ οι ανακριτές φαίνεται να έχουν καταλήξει ως προς το χρονικό του εγκλήματος, τουλάχιστον μέχρι το σημείο στο Τσέρι όπου η μικρή Μαρίε και άλλο ένα πρόσωπο (είτε ο Νορβηγός πατέρας, είτε η Ολλανδή), αποβιβάστηκαν από το ταξί που τους παρέλαβε από το όχημα απαγωγής και επιβιβάστηκαν σε τρίτο όχημα.

Ωστόσο όλοι οι ύποπτοι, έχουν αφεθεί ελεύθεροι και γίνεται λόγος για στρατηγική της αστυνομίας περιμένοντας τη «λάθος» κίνηση από οποιοδήποτε ύποπτο που μπορεί να τους οδηγήσει στον Νορβηγό πατέρα και την Μαρίε, χωρίς να σημαίνει ότι θα την κάνουν.

Η αστυνομία δεν ζήτησε την ανανέωση διαταγμάτων κράτησης υπόπτων, σε βάρος των οποίων υπήρχαν στοιχεία όπως παρουσίαζε στο δικαστήριο, ούτε μέχρι στιγμής έχει καταχωρήσει υπόθεση.

Ως εκ τούτου, σε περίπτωση που οι ανακριτές έχουν στα χέρια τους στοιχεία, η απελευθέρωση τους είναι θέμα στρατηγικής αλλά από την άλλη εύλογα διερωτάται κάποιος εάν η παράταση στην κράτηση οποιουδήποτε υπόπτου δεν θα τον ανάγκαζε να «σπάσει» και να μιλήσει, και κυρίως για την Ολλανδή που στο άκουσμα την πρώτη φορά ότι ζητείται η κράτηση της για 8 ημέρες ξέσπασε σε κλάματα. Και αυτό νοουμένου πάντα ότι όντως υπάρχουν στοιχεία εναντίον τους που να δικαιολογούν την κράτηση του οποιουδήποτε.

Ούτε με τα τηλεπικοινωνιακά μέσα τον «πλησιάζουν»

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν τεθεί και τα τηλεπικοινωνιακά μέσα που ενδεχομένως να χρησιμοποιεί ο Νορβηγός πατέρας αφού θεωρείται δεδομένο ότι έχει επικοινωνία με κάποια πρόσωπα.

Στο επίκεντρο έχει τεθεί το κινητό του τηλέφωνο και οι επαφές που έχει κάνει ενώ άγνωστο εάν οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το «στίγμα» του κινητού του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η μικρή Μαρίε είχε να δει τον πατέρα της για περίπου ενάμιση χρόνο και επίσης θεωρείται σίγουρο ότι ο πατέρας έχει βοήθεια για το θέμα της ανατροφής του παιδιού.

Δειτε Επισης

Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία