Ένοχος ως ηθικός αυτουργός ο νεαρός από τα Λιβάδια για το φόνο της Ντανιέλας

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου ανακοίνωσε την απόφαση του για τον Παναγιώτη Αλεξάνδρου, 27 χρόνων, από τα Λιβάδια Λάρνακας, ο οποίος κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της Daniela Rosca από τη Μολδαβία, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στο διαμέρισμα της στην Οδό Τουζ Χανέ, στην περιοχή Μακένζι στη Λάρνακα, την 1η Νοεμβρίου 2015.

Το δικαστήριο έκρινε τον Αλεξάνδρου, ηθικό αυτουργό της δολοφονίας, ένοχο σε 5 κατηγορίες με την πρώτη αυτή της ανθρωποκτονίας.  Στις 31 Μαΐου αναμένεται να αγορεύσει ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου για μετριασμό ποινής.  

Για το φονικό καταδικάστηκαν άλλα δυο πρόσωπα, τα οποία «κάρφωσαν» τον Αλεξάνδρου και ήταν αυτοί που εισήλθαν στο διαμέρισμα της Daniela, και όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο  ο θάνατος της ήταν συνέπεια των οδηγιών του Αλεξάνδρου, αφού σκοπός των δύο δραστών Plamen Pelov και Daniel Slavchev δεν ήταν ο φόνος της κοπέλας και δεν υπήρχε προσχεδιασμός, ούτε προμελέτη.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ο κατηγορούμενος δεν ήταν ανάγκη να είναι μαζί με τους δύο δράστες για να θεωρηθεί ένοχος και σημείωσε πως αυτό που προκάλεσε τους δράστες και οδήγησαν με τις ενέργειες τους στο θάνατο της κοπέλας, ήταν οι συμβουλές, οι προτροπές και οι οδηγίες που τους έδωσε ο κατηγορούμενος δηλαδή ο Παναγιώτης Αλεξάνδρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Αλεξάνδρου, 27 χρόνων, από τα Λιβάδια, ήταν αντιμέτωπος με  τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της διάρρηξης κατοικίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, της κλοπής από κατοικία και της περιαγωγής σε κατάσταση ανικανότητας για αντίσταση με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος.

Σημειώνεται ότι ο Plamen Pelov, 32 χρόνων, από τη Βουλγαρία κύριος μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση, με τον επίσης Βούλγαρο Daniel Slavchev 30 χρόνων, εκτίουν, ο μεν πρώτος ποινή φυλάκισης 13 χρόνων και ο δεύτερος ποινή φυλάκισης 10 χρόνων.

Δειτε Επισης

Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ