Η ώρα της απολογίας του τεχνικού για το φονικό γερανό της Λάρνακας το 2012

Εκ πρώτης όψεως υπόθεση σε βάρος του τεχνικού Χρίστου Περιστιάνη έκρινε ότι υπάρχει το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε σχέση με την πτώση του φονικού γερανού τον Οκτώβριο του 2012 στις Φοινικούδες, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 67χρονης και τον σοβαρό τραυματισμό του 69χρονου συζύγου της, που εκείνη την στιγμή πήγαιναν  περίπατο με το αυτοκίνητο τους και τους καταπλάκωσε.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει συνολικά 15 κατηγορίες και το δικαστήριο έπειτα από ακροματική διαδικασία, στην ενδιάμεση απόφαση του, έκρινε ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση και κάλεσε τον τεχνικό Χρίστο Περιστιάνη σε απολογία.
 
Σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν ενώπιον δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος ήταν ο τελευταίος χειριστής του γερανού πριν από το μοιραίο και ως εκ τούτου κατηγορείται ότι λόγω επικίνδυνης πράξης, χωρίς πρόθεση, προκάλεσε την πτώση του που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της 67χρονης.    

Επίσης κατηγορείται ότι έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές αφού είχε την ευθύνη για το γερανό και παρέλειψε να λάβει μέτρα και προφυλάξεις ενώ κατηγορείται για αμελείς πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη.

Ο κ. Περιστιάνης κλήθηκε για απολογία στις 30 Μάιου και στη συνέχεια το δικαστήριο θα αποφασίσει κατά πόσο θα τον κρίνει ένοχο ή όχι.  

Υπενθυμίζεται ότι ο γερανός, που ήταν τοποθετημένος δίπλα από το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Δήμου Λάρνακας και χρησιμοποιείτο για σκοπούς ανέγερσης νέων ορόφων, έπεσε από την πτώση των σφοδρών ανέμων και καταπλάκωσε οχήματα ενώ από θαύμα δεν θρινίσαμε άλλα θύματα.

Εκτός από το όχημα του ζεύγους στο οποίο επέβαινε η 67χρονη που τραυματίστηκε θανάσιμα, ο γερανός καταπλάκωσε άλλα δυο οχήματα που ήταν σταθμευμένα στο δρόμο ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά άλλα δυο πρόσωπα.

Δειτε Επισης

Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»