Τετάρτη 23 Μαϊ, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

Νέα σύλληψη για τις επιθέσεις στο δίκτυο της Cablenet

  19/05/2017 20:15
Νέα σύλληψη για τις επιθέσεις στο δίκτυο της Cablenet

Νέα σύλληψη για τις επιθέσεις στο δίκτυο της Cablenet

  19/05/2017 20:15
Σε τρίτη σύλληψη προχώρησε η αστυνομία σε σχέση με την υπόθεση της Cablenet, όπου σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία 19χρονος μεταξύ 3-9 Μαΐου έκανε οκτώ επιθέσεις στο δίκτυο της εταιρίας, με αποτέλεσμα να το «ρήξει».
 
Εκτός από τον 19χρονο και την 54χρονη μητέρα του, η αστυνομία φόρεσε το απόγευμα χειροπέδες σε 62χρονο κάτοικο Λευκωσίας, υπήκοο Αγγλίας, ο οποίος οδηγήθηκε στο τμήμα για ανάκριση.
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πρόκειται για το πρόσωπο το όνομα του οποίου αναγραφόταν στα τραπεζικά έγγραφα με τις μετακινήσεις μεγάλων χρηματικών ποσών, τα οποία εντοπίστηκαν στην οικία μητέρας και γιού που βρίσκονται ήδη υπό κράτηση.
 
Σε έρευνα στην οικία του 55χρονου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα τεκμήρια, μεταξύ των οποίων χρηματικό ποσό ύψους 1600 ευρώ, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα USB, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος, δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς επίσης και τραπεζικά έγγραφα εμβασμάτων.
 
Για την υπόθεση οι κυπριακές αρχές αναμένεται να ζητήσουν στοιχεία από την αμερική καθώς τα τραπεζικά έγγραφα φέρουν ονόματα αμερικανικών εταιριών, ενώ το ip address του 19χρονου ήταν «σταμπαρισμένο» από το FBI που διερευνούσε τον περασμένο Φεβρουάριο παρόμοια υπόθεση απόσπασης χρημάτων με απειλές.
 
 
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας