Τετάρτη 23 Μαϊ, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

Αιχμές Άντρου σε Κληρίδη για επιλεκτικές διώξεις για θέματα διαρροών

  19/05/2017 17:17
Αιχμές Άντρου σε Κληρίδη για επιλεκτικές διώξεις για θέματα διαρροών

Αιχμές Άντρου σε Κληρίδη για επιλεκτικές διώξεις για θέματα διαρροών

  19/05/2017 17:17
Με μία επιστολή  στην απάντηση του Γενικού Εισαγγελέα αναφορικά με το θέμα της παύσης του Υπαρχηγού της Αστυνομίας, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού επανήλθε. Στη νέα του επιστολή προς τον Κώστα Κληρίδη, ο κ. Κυπριανού διερωτάται “κατά πόσον δεν ενοχλεί το γεγονός ότι για μια καταγγελία που αφορά ένοπλες ασκήσεις και για την οποία ο Υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει ότι συνεχίζεται η έρευνα, να διαρρέεται προς τα ΜΜΕ συνειδητά ποιος είναι ο επικεφαλής των ερευνών”. Ο κ. Κυπριανού υπενθύμισε επίσης στον Γενικό Εισαγγελέα ότι στην απόφασή του υπέδειξε ότι “υπήρχε παρανομία, αλλά δεν προχώρησε σε διώξεις γιατί έκρινε ότι η νομοθεσία δεν ήταν γνωστή στους παρανομούντες”.
 
Ο Άντρος Κυπριανού υποστήριξε τέλος ότι η συγκεκριμένη διαρροή, θα έπρεπε να ενοχλεί τον Γενικό Εισαγγελέα, “και για λόγους προστασίας της έρευνας, και για λόγους προστασίας του ατόμου που διεξάγει την έρευνα”.
 
Η επιστολή Άντρου Κυπριανού προς τον Γενικό Εισαγγελέα
 
2
 
Να θυμίσουμε ότι αναφορικά με την απόφαση για παύση του Υπαρχηγού της Αστυνομίας, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, είχε αποστείλει χθες δύο επιστολές, μία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μια προς τον Γενικό Εισαγγελέα.
 
Στην επιστολή του προς τον ΠτΔ ο κ. Κυπριανού σημείνωνε πως “το σκεπτικό με το οποίο παύθηκε ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας, όπως ανακοινώθηκε, αφορά σε υποψίες ότι πιθανώς ο ίδιος διέρρευσε στοιχεία από μη διαβαθμισμένη Έκθεση σχετικά με συγκεκριμένο θέμα το οποίο χειριζόταν η Αστυνομία Κύπρου. Αναλόγως, ο Υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίζεται σε συγκεκριμένο ρεπορτάζ συγκεκριμένης εφημερίδες να διαρρέει πληροφορίες απόρρητης έκθεσης η οποία συντάχθηκε έπειτα από καταγγελίες στις οποίες είχα προβεί ως Γενικός Γραμματέας της ΚΕ ΑΚΕΛ.Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι γιατί δεν παύθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης τότε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως έγινε και για τον τέως Υπαρχηγό Αστυνομίας; Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά;”
 
Στην επιστολή του προς τον Γεν.Εισαγγελέα ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως: “το σκεπτικό με το οποίο παύθηκε ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας, όπως ανακοινώθηκε, αφορά σε υποψίες ότι πιθανώς ο ίδιος διέρρευσε στοιχεία από μη διαβαθμισμένη Έκθεση σχετικά με συγκεκριμένο θέμα το οποίο χειριζόταν η Αστυνομία Κύπρου. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίζεται σε συγκεκριμένο ρεπορτάζ συγκεκριμένης εφημερίδες να διαρρέει πληροφορίες απόρρητης έκθεσης η οποία συντάχθηκε έπειτα από καταγγελίες στις οποίες είχα προβεί ως Γενικός Γραμματέας της ΚΕ ΑΚΕΛ.  Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι αν προτίθεστε να ασκήσετε ποινική δίωξη εναντίον του, αναλόγως όπως λέχθηκε ότι θα γίνει και για τον τέως Υπαρχηγό Αστυνομίας.”
 
Η απάντηση Ιωνά
 
Κληθείς σήμερα να σχολιάσει , την καταγγελία στην οποία προέβη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφορικά με δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως το 2013 για το θέμα που έθεσε τότε ο κ. Άντρος Κυπριανού σχετικά με το ζήτημα εκγύμνασης προσώπων σε στρατιωτικές ασκήσεις, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου επεσήμανε τα ακόλουθα:
 
«Το θέμα της εκγύμνασης προσώπων σε στρατόπεδο που τέθηκε τότε, διερευνήθηκε από την Αστυνομία, υποβλήθηκε ο σχετικός φάκελος στα τέλη Οκτωβρίου του 2013, έγινε αξιολόγηση του φακέλου από τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος στο τέλος ανακοίνωσε ότι λόγω του ότι η νομοθεσία, η οποία θα μπορούσε να εφαρμοστεί δεν ήταν γνωστή στο ευρύτερο κοινό – και πέραν του ότι επρόκειτο για νομοθεσία της δεκαετίας του '50 ίσως και παλαιότερα που έγινε επί Αγγλοκρατίας για συγκεκριμένο σκοπό – έκρινε ότι δεν θα έπρεπε να προχωρήσει σε οποιαδήποτε δίωξη. Η χθεσινή καταγγελία του κ. Κυπριανού αφορούσε τις φωτογραφίες οι οποίες μου είχαν παραδοθεί τότε και νομίζω ότι καλύτερη απάντηση από αυτή που δόθηκε σήμερα από τον Γενικό Εισαγγελέα για το θέμα αυτό, δεν χρειάζεται, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι αυτές οι φωτογραφίες είχαν ήδη κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και σε δημοσιεύματα που προηγήθηκαν της δικής μου δήλωσης. Δεν χρειάζεται οποιοδήποτε άλλο σχόλιο».
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας