Καταγγέλλει το Συμβούλιο αποφυλακίσεως ο μακροβιότερος ισοβίτης Καυκαρής

Ενάμιση μήνα μετά την ακυρωτική απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου του Ανωτάτου σε σχέση με την μη αποφυλάκιση του μακροβιότερου ισοβίτη Παναγιώτη Καυκαρή από το Συμβούλιο Αποφυλακίσεως Επ’ Αδεία, και ο κατάδικος που δικαιώθηκε ακόμη είναι στο «περίμενε» για να εξεταστεί εκ νέου το ζήτημα της αποφυλάκισης του.

Ο Καυκαρής το 2012 υπέβαλε την πρώτη του αίτηση για αποφυλάκιση η οποία απορρίφτηκε, στην συνέχεια προσέφυγε στο Διοικητικό Δικαστήριο του Ανωτάτου όπου αφού ακύρωσε την απόφαση του  Συμβουλίου για μη αποφυλάκιση του, αιτήθηκε εκ νέου το 2015 η οποία επίσης απορρίφτηκε.

Αποτέλεσμα, πριν από περίπου πέντε μήνες να προσφύγει ξανά στο Δικαστήριο, με τους δικηγόρους Πολυχρώνη- Παρασκευά- Δημητριάδη, το οποίο τον δικαίωσε και αναγκάζει το Συμβούλιο Αποφυλακίσεως όπως επανεξετάσει την αποφυλάκισή του.

Καταγγέλλει το Συμβούλιο ο Καυκαρής…

Παρόλα αυτά, το Συμβούλιο αποφυλακίσεως παρά την πρώτη επιστολή του δικηγόρου του ισοβίτη, Γιάννη Πολυχρόνη, για επανεξέταση του θέματος λαμβάνοντας υπόψη τις δυο αποφάσεις του Ανωτάτου, μέχρι στιγμής δεν εξέτασε εκ νέου την αποφυλάκιση του Καυκαρή ο οποίος βρίσκεται στις Κεντρικές φυλακές για 29 χρόνια…  

Αποτέλεσμα, ο δικηγόρος του ισοβίτη, να αποστείλει νέα επιστολή στο Συμβούλιο αποφυλακίσεως καταγγέλλοντας τους για «υπέρμετρη ή και αδικαιολόγητη καθυστέρηση».

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος Γιάννης Πολυχρόνης, στην επιστολή του αναφέρει ότι ο πελάτης του «δεν έχει ειδοποιηθεί από το συμβούλιο αποφυλακίσεως για επανεξέταση τους αιτήματος ως δικαιούται μετά την απόφαση του Ανωτάτου δικαστηρίου».  

«Έχει παρατηρηθεί υπέρμετρη ή και αδικαιολόγητη καθυστέρηση από το Συμβούλιο αποφυλάκισης και ο πελάτης μας υπό της περιστάσεις έχει υποστεί συνεχή και αδιάλειπτη τριετή ταλαιπωρία στα δικαστήρια».

Επίσης ο δικηγόρος του Καυκαρή αναφέρει ότι η στάση ή αδράνεια του Συμβουλίου «θα θεωρηθεί ως συνέχισης παράλειψης ή και άρνησης» και ως εκ τούτου ο ισοβίτης «δεν έχει άλλη επιλογή, να προβεί σε νέα δικαστικά μέτρα εναντίον σας κατόπιν δική μας συμβουλής, πλέον σε ευρωπαϊκά δικαστήρια».

29  χρόνια στις Κεντρικές - Ο μακροβιότερος ισοβίτης

Ο Καυκαρής καταδικάστηκε σε τρις ισόβια, για την τοποθέτηση βόμβας και τη δολοφονία του 45χρονου Πανίκου Μιχαήλ και των παιδιών του Χριστάκη και Μιχαλάκη, δεκατριών και έντεκα χρόνων, αντίστοιχα  στις 10 Ιουλίου του 1987.

Ωστόσο ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος, ο οποίος φέρεται να υποσχέθηκε στον 41χρονο τότε Παναγιώτη Καυκαρή, το ποσό των 10.000 λιρών για να διαπράξει το έγκλημα, παραμένει άγνωστος.

Η ποινή της ισόβιας φυλάκισης ανακοινώθηκε στον Καυκαρή στις 10 Μαρτίου 1989.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης το θύμα μπήκε στο αυτοκίνητο μαζί με τα δύο παιδιά του και ο Καυκαρής πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό και τους σκότωσε. Ο τρίτος γιος της οικογένειας και η μητέρα γλίτωσαν.

Ο Καυκαρής προσέφυγε το 2008 στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αίτημα τον καθορισμό συγκεκριμένων χρόνων για τα ισόβια. Το αίτημα του στο ΕΔΑΔ στάθηκε αφορμή να αλλάξει η νομοθεσία και από το 2009 οι κατάδικοι έχουν δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης στα 12 χρόνια.

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»