Οι αντικρουόμενες μαρτυρίες και ο χαμένος χρόνος που λειτουργούν εναντίον της Marie

Θρίλερ δίχως τέλος η υπόθεση της απαγωγής της τετράχρονης Marie Eleni στις 27 Απριλίου έξω από το νηπιαγωγείο της στην Δασούπολη, μπροστά στα μάτια της μητέρας της, η οποίο από τότε, για 12 μέρες, παραμένει εξαφανισμένη.

Όπως διαμορφώνονται μέχρι στιγμής τα δεδομένα στην υπόθεση εμπλέκονται τέσσερα οχήματα, 7 ύποπτοι, ο καταζητούμενος πατέρας χωρίς όμως να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα, αφού η μία μαρτυρία αναιρεί την άλλη με αποτέλεσμα ο ένας ύποπτος μετά τον άλλο να αφήνονται ελεύθεροι.

Μέσα σε όλα αυτά ενδεχομένως να υπήρξαν λάθη και κακή αξιολόγηση πληροφοριών με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος, η τετράχρονη να παραμένει εξαφανισμένη και ο πατέρας να έχει περιθώριο για τις επόμενες κινήσεις του.

Ενδεικτικό παράδειγμα, ότι μετά την απαγωγή  η αστυνομία «χτένιζε»  ολόκληρη την Κύπρο για εντοπισμό του Range Rover που χρησιμοποιήθηκε από τους κουκουλοφόρους, κάτι που τελικά φαίνεται να ήταν λανθασμένο, αφού οι δράστες εκτιμάται ότι τελικά χρησιμοποίησαν όχημα μάρκας Hyundai.

Η μητέρα της 4χρονης μίλησε για όχημα ψήλου τύπου μαύρου χρώματος και εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για Range Rover  το οποίο καταγράφηκε σε κάμερες ασφαλείας λίγα λεπτά μετά την απαγωγή σε κοντινό σημείο.

Ωστόσο στο ίδιο κύκλωμα παρακολούθησης καταγράφεται λίγα λεπτά προηγουμένως και όχημα Hyundai στο οποίο δεν δόθηκε βαρύτητα και εκ των υστέρων από τις μαρτυρίες και τα στοιχεία που προέκυψαν για την υπόθεσης διαπιστώνεται ότι αυτό τελικά ήταν το όχημα που χρησιμοποίησαν οι κουκουλοφόροι.

Αντικρουόμενες μαρτυρίες

Μέχρι στιγμής η Αστυνομία φόρεσε χειροπέδες σε επτά πρόσωπα εναντίον των οποίων οι μαρτυρίες ήταν αντικρουόμενες με αποτέλεσμα πέντε εξ αυτών να αφεθούν ελεύθεροι αφού το δικαστήριο έκρινε πως δεν υπήρξε ξεκάθαρη εικόνα για την εμπλοκή τους.

Ως εκ τούτου, αυτή τη στιγμή υπό κράτηση παραμένει ο 46χρονος από την Πάφο, οδηγός Hyundai το οποίο τελικά χρησιμοποιήθηκε για την απαγωγή και η 49χρονη Ολλανδή που έκλεισε την κούρσα απαγωγής. Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός ταξί που εκτελούσε οδηγίες της Ολλανδής και ο 44χρονος από το Τσέρι στον οποίο ανήκει το τρίτο όχημα που εμπλέκεται στην απαγωγή και στον οποίο ανατέθηκε η απαγωγή.

Μαρτυρία 1 (πληροφοριοδότης):

  • Ο 4χρονος από το Τσέρι ανέλαβε το σχέδιο απαγωγής μετά από συνάντηση που είχε με τον πατέρα στις 19 Απριλίου στα κατεχόμενα.  Ενέπλεξε τον πρώην βαρυποινίτη, ένα Σύρο που κατέχει όχημα Range Rover, και άλλο ένα συγχωριανό του πρώην κατάδικου που βοήθησε στη διαφυγή της 4χρονης.  

Μαρτυρία 2 (πληροφοριοδότης):

  • Ο ταξιτζής παρέλαβε με το ταξί του τον πατέρα και την 4χρονη από την Ακρόπολη, σε απόσταση 500 μέτρων από την απαγωγή, και τους μετέφερε στο Τσέρι όπου επιβιβάστηκαν σε τρίτο όχημα (υπόπτου από το Τσέρι).  Ο ίδιος παραδέχθηκε, αρνούμενος ότι γνώριζε για την απαγωγή, και «κάρφωσε» την Ολλανδή ως το πρόσωπο που του πρότεινε την κούρσα. Η Ολλανδή έψαχνε διευθύνσεις και διαδρομές από το κινητό του καθώς ο ταξιτζής το προηγούμενο βράδυ διανυχτέρευσε στην οικία της.

Μαρτυρία 3 (πολίτης)

  • Ξανθή γυναίκα με την 4χρονη αποβιβάστηκε από το ταξί στο Τσέρι και επιβιβάστηκε σε άλλο όχημα στο Τσέρι. Ο μαρτυρία του πολίτη αναφέρει ότι αφού τους ακολούθησε, πήρε τους αριθμούς εγγραφής και το όχημα ανήκει στον 44χρονο από το Τσέρι.

Μαρτυρία 4 (κάμερες):

  • Κάμερα ασφαλείας δείχνει άντρα να εισέρχεται στο ταξί μαζί με την 4χρονη ενώ ο ταξιτζής επιμένει ότι στο όχημα του επιβιβάστηκε ο πατέρας άρα η μαρτυρία αντικρούεται με τη μαρτυρία 3 που έλεγε πως από το ταξί αποβιβάστηκε μια γυναίκα στο Τσέρι.

Με αυτά τα δεδομένα η αστυνομία πλέον έχει εστιάσει τις έρευνες της γύρω από τον 46χρονο από την Πάφο, το όχημα του οποίου εκτιμάται ότι τελικά αυτό χρησιμοποιήθηκε στην απαγωγή και ότι είχε επαφές με τον πατέρα αφού κάμερα ασφαλείας τους «κάρφωσε» σε καφετέρια δυο ημέρες πριν την απαγωγή.

Στο επίκεντρο και η Ολλανδή η οποία πιστεύεται ότι ήταν το πρόσωπο που ανέλαβε την διαφυγή της 4χρονης ενώ παραμένει αμφιλεγόμενο εάν ο πατέρας παρέλαβε την μικρή στις ελεύθερε περιοχές.

Επίσης, εάν ισχύει η μαρτυρία του πολίτη ότι είδε να αποβιβάζεται από το ταξί στο Τσέρι γυναίκα και όχι άντρας με την 4χρονη, ενώ η κάμερα στην Ακρόπολη δείχνει άντρα, τότε δεν αποκλείεται κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο ταξιτζής να έκανε κάποια στάση όπου άλλαξαν οι επιβαίνοντες.  

Πάντως με βάση της μαρτυρίες και τα στοιχεία δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα ως προς το χρονικό και τις κινήσεις των εμπλεκομένων.

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί