Επιτήδειος «φόρτωνε μούχτι» από Κύπρο

 
Μια συνηθισμένη κομπίνα φέρεται να έστησε 45χρονος Ελλαδίτης το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο, καταφέρνοντας να εξαγάγει παράνομα στην Ελλάδα εμπορεύματα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Ο καταζητούμενος πλέον από την Αστυνομία για τα αδικήματα της απάτης κι απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, δημιούργησε πριν μερικούς μήνες  εταιρεία με έδρα τη Λάρνακα. Η εταιρεία του ελλαδίτη που προμηθευόταν διάφορα προϊόντα, από ζωοτροφές μέχρι ηλεκτρονικές συσκευές από εμπορευόμενους, εξοφλούσε τις αγορές της με μεταχρονολογημένες επιταγές, που αποδεικνυόταν και χωρίς αντίκρισμα. 

Η καταγγελία που άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για τον 45χρονο, ήρθε πριν 2 ημέρες από διευθυντή εταιρείας παραγωγής πλαστικών ειδών στη Λάρνακα. Ο παραπονούμενος  ανέφερε πως παρέδωσε στον Ελλαδίτη, ποσότητα πλαστικών ειδών –  συγκεκριμένα 2 700 κιλά νάιλον τσάντες διαφόρων μεγεθών συνολικής αξίας 8387 στη βάση παραγγελίας του. Οι δύο επιταγές, με τις οποίες πληρώθηκε το εμπόρευμα, όταν κατατέθηκαν στην τράπεζα διαπιστώθηκε ότι ήταν ανεπαρκείς να καλυφθούν από τον λογαριασμό του ελλαδίτη. 

Μετά την καταγγελία και τις έρευνες της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος το τελευταίο διάστημα φόρτωνε με εμπορεύματα εμπορευματοκιβώτια τα οποία έστελνε στην Ελλάδα, με παραλήπτη συγγενικό του πρόσωπο.  Από τα 6 εμπορευματοκιβώτια που γέμισε τα 4 κατάφερε να εξαγάγει, ενώ τα 2 που ήταν έτοιμα προς εξαγωγή κατακρατήθηκαν από το τελωνείο στο Λιμάνι Λεμεσού και θα ανοιχθούν σήμερα από μέλη του ΤΑΕ.

Εναντίον του Ελλαδίτη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και καταζητείται. Εικάζεται πως εγκατέλειψε ήδη την Κύπρο. Τα τέσσερα κοντέινερ που ταξίδεψαν ήδη στην Ελλάδα, περιείχαν περιουσία που εκτιμήθηκε στις 40 χιλιάδες ευρώ.   
 
 

Δειτε Επισης

Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αγωγή κατά της Δημοκρατίας σε υπόθεση κουρέματος
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων