Στην αντεπίθεση περνά ο Υπαρχηγός αστυνομίας – «Αλλότριοι οι σκοποί τους»

Ραγδαίες οι εξελίξεις μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για την υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών και τις διαρροές τόσο στον υπόκοσμο όσο και στα ΜΜΕ.

Σαν βόμβα μεγατόνων έσκασε η είδηση ότι διώκεται ποινικά ο Υπαρχηγός αστυνομίας σε σχέση με διαρροές εγγράφων, με τον ίδιο εξαπολύει πυρά και να  καταγγελία δημόσια τους ποινικούς ανακριτές και να μιλά για «αλλότριους σκοπούς».

Μετά το πόρισμα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ με τον Υπαρχηγό αστυνομίας Αντρέα Κυριάκου, ο ίδιος ανέφερε ότι «κλήθηκε το μεσημέρι από τους ποινικούς ανακριτές όπου τον κατηγόρησαν γραπτώς για την διαρροή έκθεσης διαφθοράς που έφερε στο φώς η Ειρήνη Χαραλαμπίδου καθώς και για διαρροές του φακέλου για τις σχεδιαζόμενες δολοφονίες των Σέρβων εκτελεστών στα ΜΜΕ».

 Ο κ. Κυριάκου ανέφερε ότι «πρόκειται για αόριστες και ανυπόστατες κατηγορίες ενώ σε ότι αφορά τη διαρροή της έκθεσης στην Ειρήνη Χαραλαμπίδου ήταν εκτός εντολής του Γενικού Εισαγγελέα και για αυτό θα καταγγείλω τους ποινικούς ανακριτές».

Βγαίνει στην αντεπίθεση….

Ο Υπαρχηγός αστυνομίας ανέφερε ότι κάποιοι προσπάθησαν να στήσουν κομπίνες καθώς τον «έδειξαν» ως το πρόσωπο που διέρρευσε την έκθεση διαφθοράς στην Ειρήνη Χαραλαμπίδου και όπως υποστήριξε «είπαν ψέματα και έχω κατάθεση στα χέρια μου, ότι έδωσα την συγκατάθεση μου για να παραλάβουν τον ηλεκτρονικό μου υπολογιστή».

«Λειτούργησαν εκδικητικά για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Τους είχα καταγγείλει στον Γενικό Εισαγγελέα και δεν μου απάντησε. Μετά που κατηγορήθηκα γραπτώς τον πείρα τηλέφωνο να το ρωτήσω γιατί δεν μου απάντησε και μου είπε θα ψάξει την επιστολή και θα μου απαντήσει. Επίσης μου είπε ότι κατηγορούμε μόνο για τη διαρροή στην Ειρήνη Χαραλαμπίδου αλλά κατηγορήθηκα για το φάκελο των Σέρβων».   

Ο Υπαρχηγός αστυνομίας επανέλαβε ότι δεν υπάρχει σε βάρος «σαφής μαρτυρία» ενώ τόνισε ότι «υπήρχε προδιάθεση εναντίον μου για ενοχοποίηση, κάτι το οποίο υπάρχει προ καιρού και για αυτό το κατήγγειλα στον Γενικό Εισαγγελέα και έχω στοιχεία».

Μάλιστα τόνισε ότι υπήρχε «οργανωμένη κατάσταση εναντίον μου».

Φεύγει ή μένει;

Ερωτηθείς ο κ. Κυριάκου αν προτίθεται να παραιτηθεί ανέφερε ότι παραμένει στη θέση του και θα αναμένει να τον κατηγορήσουν ενώπιον δικαστηρίου.

«Θέλω να δω τη μαρτυρία που θα φέρουν ενώπιον δικαστηρίου. Έχω εμπιστοσύνη στα Κυπριακά δικαστήριο. Εγώ απαντώ πως δεν υπάρχει μαρτυρία και ότι γίνετα, γίνεται αλλότριους σκοπούς».

 «θα το πάρω μέχρι το τέλος» ήταν η απάντηση του ενώ διερωτήθηκε πως γίνεται να κατηγορηθούν πρόσωπα που έκαναν λάθος χειρισμούς και η αμέλεια τους ήταν εγκληματική και «είμαι περίεργος να δω τι έχουν να πούνε για όλη αυτή την ιστορία».

Δειτε Επισης

Έρευνες στη θάλασσα για το άλλο μισό πτώμα-Στο μικροσκόπιο δύο υποθέσεις αγνοούμενων μεταναστών
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανήκει σε μετανάστη το πτώμα-«Υπάρχει υπόνοια ότι πρόκειται για γυναίκα»
Προσπάθησε να επηρεάσει μάρτυρα για να καταθέσει υπέρ του φίλου της και συνελήφθη
Συνελήφθη 66χρονος για κλοπή μοτοσικλέτας στην Πάφο
Συνελήφθησαν δεκατρία πρόσωπα που εργάζονταν παράνομα
Πτώμα σε αποσύνθεση εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή στη Σωτήρα
Ενώπιον της Βουλής πρόταση νόμου για ποινές σε ακτιβιστές που κυνηγούν τους... κυνηγούς
Στο εδώλιο για κλοπή 77 ευρώ από παγκάρι, υποστήριξε πως τα είχα ανάγκη-«Να μου κοπούν τα χέρια αν το ξανά κάνω»
Οι επικίνδυνες παραλίες, οι πολίτες που αγνοούν τον κίνδυνο και οι ενέργειες διάσωσης του ΚΣΕΔ
Μοιάζει με... πόλεμο η προσφυγή για παύση Ελεγκτή-Το deja vu με πρωταγωνιστές της υπόθεσης Ρίκκου