Στην Ακρόπολη παρέλαβε την 4χρονη ο πατέρας – Η διαφυγή τους με ταξί

Νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση απαγωγής της μικρής Marie. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη και πέμπτου προσώπου, που μαζί με τους άλλους τέσσερις που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής, οδηγήθηκαν εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για ανανέωση και έκδοση νέου εντάλματος προσωποκράτησης τους.

Ο ανακριτής της υπόθεσης έκανε αναφορά στο χρονικό της απαγωγής καθώς και στο email που απέστειλε στην πρώην σύζυγό του, ο Leif Torkel Grimsrud. Μάλιστα έγινε αναφορά πως ο πατέρας έφτασε στα κατεχόμενα από τις 18 Απριλίου.

Σύμφωνα με τον ανακριτή, μαρτυρία που έφτασε στην αστυνομία «έδειχνε» τον πρώτο ύποπτο από το Τσέρι ως τον άνθρωπο στον οποίο o Leif Torkel Grimsrud ανέθεσε την αποστολή της απαγωγής της μικρής Marie. O πρώτος ύποπτος από το Τσέρι ανέθεσε την οργάνωση της απαγωγής στον πρώην βαρυποινίτη, ενώ μετά την απαγωγή μετέφερε την τετράχρονη στα κατεχόμενα.

Ωστόσο ο ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων της Παρασκευής, που είναι συγχωριανός του πρώην βαρυποινίτη αφέθηκε ελεύθερος παρά τη μαρτυρία για την εμπλοκή στην υπόθεση. Επίσης ενώ απορρίφθηκε και το αίτημα για προσωποκράτηση του πρώην βαρυποινίτη καθώς δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία που να δικαιολογούν την περαιτέρω κράτηση του. Οι υπόλοιποι τέθηκαν υπό 4ημερη κράτηση.

Πήρε 100 ευρώ για την κούρσα της απαγωγής ο ταξιτζής

Ο πέμπτος ύποπτος που συνελήφθη σήμερα για την υπόθεση εργάζεται ως οδηγός ταξί στην Λεμεσό και σύμφωνα με την πληροφορία που έφτασε στην Αστυνομία, ενέχετε στην απαγωγή, αφού ήταν αυτός που με το επαγγελματικό του αυτοκίνητο βοήθησε τον πρώτο ύποπτο ώστε να χαθούν τα ίχνη της μικρής Marie  μετά την απαγωγή.

Ο οδηγός ταξί ισχυρίστηκε στην κατάθεση του ότι δέχθηκε κλήση για να μεταφέρει πελάτη αλλά δεν γνώριζε ποιος ήταν. Υποστήριξε ότι έλαβε οδηγίες να μεταβεί στην Ακρόπολη όπου συνάντησε ένα άνδρα περίπου 50 ετών μαζί με ένα μωρό.

Τους παρέλαβε και τους μετέφερε στο Τσέρι. Για την κούρσα ο οδηγός ταξί υποστήριξε πως πληρώθηκε 100 ευρώ.

Στις ελεύθερες περιοχές παρέλαβε την κόρη του ο Leif Torkel

Οι ανακριτές της υπόθεσης εικάζουν πως ο 50χρονος που παρέλαβε ο οδηγός ταξί από την περιοχή της Cyta στην Ακρόπολη μαζί με το κοριτσάκι ήταν o Leif Torkel Grimsrud, πατέρας της Marie και τους μετέφερε στην κτηνοτροφική περιοχή Τσερίου.

Στη συνέχεια οι δύο πατέρας και κόρη επιβιβάστηκαν σε όχημα με φιμέ τζάμια που φαίνεται να ομοιάζει με το όχημα που χρησιμοποιεί ο πρώτος ύποπτος από το Τσέρι στον οποίο ανατέθηκε η απαγωγή.

Η Αστυνομία πάντως διεξήγαγε έρευνες στην οικία του οδηγού ταξί ενώ το όχημα του κατασχέθηκε για έρευνες. Επίσης ο οδηγός ταξί  σύμφωνα με τα στοιχεία φαίνεται να έλαβε τηλεφώνημα από φιλικό του πρόσωπο την προηγούμενη μέρα που τον ενημέρωσε για την κούρσα για την οποία θα πληρωνόταν 100 παρά την κοντινή απόσταση που θα διένυε.

Ο οδηγός ταξί αποδέχθηκε την πρόταση και το προηγούμενο βράδυ έφτασε στη Λευκωσία από το προηγούμενο βράδυ και διανυχτέρευσε στον φίλο του.

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αναφέρει ότι δεν γνώριζε για την απαγωγή, η Αστυνομία έχει στοιχεία που δείχνουν  πως από το προηγούμενο βράδυ αναζητούσε μέσω συσκευής gps τις διαδρομές που θα ακολουθούσε, ενώ έγινε λόγος για μια συνάντηση με πρόσωπο σε εστιατόριο της Λευκωσίας.

Η διαδρομή που ακολούθησαν

Με βάση την πρώτη μαρτυρία που υπάρχει ενώπιον της Αστυνομίας στη συνέχεια οι δράστες φαίνεται να φυγάδευσαν τον πατέρα και την κόρη στα κατεχόμενα μέσω μάυρης τρύπας στην γραμμή αντιπαράταξης στην Περιστερώνα.

Οι ύποπτοι που συνελήφθησαν αρχικά αρνούνται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση ενώ ο πρώην βαρυποινίτης σε έρευνες που ακολούθησαν στην οικία του φαίνεται να αφαίρεσε το κλειστό κύκλωμα που ήταν εγκατεστημένο λίγες μέρες πριν την απαγωγή γεγονός που δημιουργεί εύλογες υπόνοιες.

Η Αστυνομία μετά και την χθεσινοβραδινή μαρτυρία που προέκυψε, αναμένεται να μεταβεί στο κτίριο της CYTA και σε παρακείμενα υποστατικά για να λάβει τις καταγραφές από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ενώ κάμερες θα αναζητηθούν και από τις περιοχές που πέρασε μέχρι να φτάσει το ταξί στην κτηνοτροφική περιοχή Τσερίου.

Επίσης αναζητείται το άγνωστο όχημα το οποίο επιβιβάστηκαν στο Τσέρι οι δράστες μαζί με την Marie ενώ στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν τεθεί τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα όλων των υπόπτων.

Διαβάστε επίσης: 

Δειτε Επισης

Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Αποκαλυπτικό βίντεο ντοκουμέντο από την ενέδρα στην Ανθούπολη-Δίπλα δίπλα δράστες και θύμα
ΒΙΝΤΕΟ: Μάχη με τις φλόγες στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού-Σε ετοιμότητα για πιθανές εκκενώσεις
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης