Ο Αρχηγός Αστυνομίας χαιρετίζει δράσεις για διαφώτιση και επιμόρφωση των μοτοσικλετιστών

 Το μήνυμα της αναγκαιότητας καλλιέργειας κουλτούρας οδικής συνείδησης στον τόπο μας, έστειλε σήμερα, για ακόμα μια φορά, ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη για την έναρξη της εκστρατείας Οδικής Ασφάλειας, που διοργανώνει η εταιρεία ΕΚΟ – Ελληνικά Πετρέλαια.
 
Στην ομιλία του ο Αρχηγός Αστυνομίας, τόνισε ότι «η δημιουργία και εδραίωση κουλτούρας οδικής συνείδησης στην κοινωνία μας, αποτελεί, τον ακρογωνιαίο λίθο για την πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων». Πρόσθεσε επίσης πως «ως Αστυνομία διαχρονικά, έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση, στον τομέα της διαφώτισης του κοινού και κυρίως των ευάλωτων ομάδων, όπως τα παιδιά και τους νέους».
 
Αναφερόμενος στην εκστρατεία Οδικής Ασφάλειας της ΕΚΟ – Ελληνικά Πετρέλαια, ο κ. Χρυσοστόμου χαιρέτισε το γεγονός ότι αυτή επικεντρώνεται στη νεολαία και τους μοτοσικλετιστές, «δύο κατηγορίες» ανέφερε, «που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν αυξημένους κινδύνους στους δρόμους». Εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίηση του για την πραγματοποίηση των σεμιναρίων City’ s A.R.T., «που αποσκοπούν στην διόρθωση των λαθών, που συχνά κάνουν οι οδηγοί μοτοσικλέτας».
 
Ο Αρχηγός Αστυνομίας συνεχάρη και ευχαρίστησε της εταιρία ΕΚΟ – Ελληνικά Πετρέλαια και την Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας, για την πολύχρονη συνεργασία τους με την Αστυνομία Κύπρου και την διαχρονική αφοσίωσή τους στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας και στην προσπάθεια καλλιέργειας οδικής συνείδησης.
 
Κλείνοντας, ο κ. Χρυσοστόμου απηύθυνε μήνυμα προς όλους τους οδηγούς καλώντας τους να οδηγούν πάντοτε με σύνεση και προσοχή, τηρώντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και κάλεσε τους μεν μοτοσικλετιστές, να φέρουν πάντοτε προστατευτικό κράνος και τους δε  οδηγούς αυτοκινήτων, να δίδουν ιδιαίτερη προσοχή στους μοτοσικλετιστές.  
 
Η εκστρατεία οδικής ασφάλειας της ΕΚΟ, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών σεμιναρίων City's A.R.T., ενός νέου προγράμματος εκπαίδευσης μοτοσικλετιστών, που το ελληνικό παράρτημα του California Superbike School προωθεί στην ελληνική και κυπριακή αγορά. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια City's A.R.T., τελούν υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλετιστών (Κ.Ο.Μ.), τη διοργάνωση του Ομίλου Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας και με την ουσιώδη στήριξη της Αστυνομίας Κύπρου.
 
Στόχος του προγράμματος είναι να επισημάνει και να διορθώσει άμεσα τα συνήθη λάθη χειρισμού που κάνουν οι μοτοσικλετιστές καθώς κινούνται μέσα στη πόλη. 
Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις 29 & 30 Απριλίου, 17 & 18 Ιουνίου, 16 & 17 Σεπτεμβρίου, 14 & 15 Οκτωβρίου στο Daytona Raceway.
 

Δειτε Επισης

Ενδιάμεση απόφαση Εφετείου απορρίπτει αίτηση σε υπόθεση τ/κ περιουσίας
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους