Στον πρώην βαρυποινίτη ανατέθηκε η απαγωγή της Marie - Το 10ήμερο της οργάνωσης

12 Απριλίου 2016.

Ο πρώην βαρυποινίτης, με πλούσιο παρελθόν και καλά γνωστός στις αρχές, αφού εξέτισε σχεδόν το σύνολο της ποινής του αποφυλακίζεται με Προεδρική χάρη όπως και άλλα 54 άτομα, έπιασε δουλειά.

12 – 18 Απριλίου

Ο πατέρας της 4χρονης Marie Eleni Grimsrud έρχεται σε επαφή με τον πρώτο ύποπτο από τους 4 που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής για την απαγωγή, μετά από μαρτυρία που προέκυψε ενώπιον της αστυνομίας.

Ο καταζητούμενος πατέρας είχε ζητήσει από τον 44χρονο από το Τσέρι, να απαγάγουν την 4χρονη και του ζήτησε όπως οργανώσει το σχέδιο έναντι αμοιβής.    

Ακολούθως ο 44χρονος ανέθεσε την εκτέλεση της απαγωγής στον πρώην βαρυποινίτη, 47 ετών από την Περιστερώνα και που είναι φίλος του, ο οποίος έβαλε στο σχέδιο τους άλλους δυο υπόπτους. Τον Σύρο 39 ετών και άλλο ένα Κύπριο από την Περιστερώνα 33 ετών.

Ο πληροφοριοδότης της αστυνομίας, έδωσε μάλιστα στην αστυνομία τους αριθμούς εγγραφής του Range Rover, μαύρου χρώματος, που χρησιμοποιήθηκε για την απαγωγή.

18 Απριλίου

Ο πατέρας της 4χρονης φθάνει στα κατεχόμενα μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμβου, γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε μετά από έρευνες των κατοχικών αρχών.  

19 Απριλίου

Ο 44χρονος Κύπριος και ο 39χρονος Σύρος μεταβαίνουν στα κατεχόμενα από δυο διαφορετικά οδοφράγματα για να συναντήσουν τον πατέρα της 4χρονης και να λάβουν οδηγίες.

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο πατέρας δεν πέρασε στις ελεύθερες περιοχές μέσω των νόμιμων σημείων εισόδου της Δημοκρατίας.

19 – 26 Απριλίου

Οι 4 συλληφθέντες αφού είχαν στην κατοχή τους όλα τα στοιχεία σε σχέση με την 4χρονη και την μητέρα της που βοηθούσαν να σχεδιαστεί η απαγωγή της μικρής, έθεσαν υπό παρακολούθηση το νηπιαγωγείο που μετέβαινε.

Μάλιστα γείτονας μίλησε στην αστυνομία για όχημα που θεάθηκε τις προηγούμενες ημέρες έξω από το νηπιαγωγείο και κινείτο ύποπτα.

Οι δράστες γνώριζαν καλά την ώρα που η μητέρα θα έφθασε με το παιδί στο σχολείο ενώ σχημάτισαν χάρτη της περιοχής με σκοπό την ασφαλή διαφυγή τους.

27 Απριλίου

7 και 45 το πρωί

Οι τρεις εκ των υπόπτων έστησαν καρτέρι στη μητέρα της 4χρονης. Όταν η μικρή Marie με τη μητέρα της κατευθύνονταν πεζοί στο σχολείο, δυο κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στη μητέρα και αφού άρπαξαν το παιδί επιβιβάστηκαν στο όχημα Range Rover, στο οποίο βρισκόταν ο τρίτος και στη συνέχεια έγιναν «καπνός».  

Λίγα λεπτά αργότερα

Οι δράστες αλλάζουν ρούχα της μικρής 4χρονης και τα πετάνε σε κοντινή απόσταση από το σημείο της απαγωγής.
Ακολούθως συνεχίζουν την πορεία τους…

Μια περίπου ώρα αργότερα

Ο πρώην βαρυποινίτης, σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη της αστυνομίας, μαζί με τον ύποπτο συγχωριανό του, μετέφεραν την ανήλικη στα κατεχόμενα από μη ελεγχόμενο σημείο της Δημοκρατίας από την Περιστερώνα.

13 και 30 το μεσημέρι

Ο πατέρας της 4χρονης μέσω του δικηγόρου του επιβεβαιώνει στα ΜΜΕ ότι είναι ο «εγκέφαλος» της απαγωγής, την οποία επιχείρησε να κάνει και πριν από περίπου ένα χρόνο, στέλλοντας στην Κύπρο 3 Νορβηγούς εγκληματίες.

Ωστόσο τότε το σχέδιο απετράπη στο παρά πέντε, καθώς «έπεσε» σήμα από την Europol και οι ύποπτοι συνελήφθησαν στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου, όταν εισήλθαν στις ελεύθερες περιοχές.  

23 και 20 το βράδυ

Την ίδια ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση των αρχών για εντοπισμό των 4χρονης, η αστυνομία εξασφαλίζει εντάλματα εναντίον των 4 υπόπτων.

Είκοσι λεπτά πριν τα μεσάνυχτα εντοπίζεται και συλλαμβάνεται στο χωριό Κουτραφάς ο πρώην βαρυποινίτης ο οποίος, αφού του επιστήθηκε η προσοχή στο νόμο, αυτός απάντησε «Να πάμε όπου θέλεις».

00 και 01 τα ξημερώματα

Φοράει χειροπέδες ο Σύρος ύποπτος ο οποίος εντοπίστηκε στην οικία του, εκεί όπου βρισκόταν και το όχημα του που χρησιμοποιήθηκε για την απαγωγή. «Εντάξει» ήταν η απάντηση του όταν του αναφέρθηκαν οι λόγοι σύλληψης του.

00 και 02 τα ξημερώματα

Στο Τσέρι εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 44χρονος που είχε την πρώτη επαφή με τον πατέρα της 4χρονης και του οποίου του έδωσε οδηγίες για να βρει πρόσωπα να οργανώσουν την απαγωγή της Marie.

Όταν φόρεσε χειροπέδες ο ύποπτος ανέφερε «Εν ηξέρω τίποτε».

01 και 20 τα ξημερώματα

Ο τελευταίος που φόρεσε χειροπέδες ήταν ο 33χρονος από την Περιστερώνα, συγχωριανός του πρώην βαρυποινίτη, ο οποίος του επιστήθηκε η προσοχή του στο νόμο απάντησε «Μα το μωρό που έκλεψαν σήμερα;»  

Και οι 4 ανακρινόμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμιξη στην απαγωγή ενώ διερευνώνται τα άλλοθι τους.

Ενημέρωσε με email o πατέρας

Την ίδια ώρα, ο πατέρας την 4χρονης Leif Torkel Grimsrud  απέστειλε email μέσω του προσωπικού του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη μητέρα της Marie, όπου την  ενημέρωσε ότι το παιδί βρίσκεται μαζί του  σε κάποιο σημείο της Κύπρου που δεν αποκάλυψε και μετά από μια εβδομάδα θα ξανά επικοινωνήσει μαζί της μέσω των δικηγόρων του για να διευθετηθεί η κηδεμονία του παιδιού.

Εν τω μεταξύ στα χέρια των ανακριτών βρίσκεται και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης παρακείμενου υποστατικού το οποίο κατέγραψε πώς έδρασαν η κουκουλοφόροι και την απαγωγή της 4χρονης.

Στο βίντεο απεικονίζεται και το όχημα των δραστών το οποίο φαίνεται να είναι αυτό που ανήκει στον Σύρο που συνελήφθη.

Οι έρευνες των αρχών για εντοπισμό της 4χρονης συνεχίζονται ενώ μεγάλη κινητοποίηση παρατηρείται και από τις κατοχικές αρχές.

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη