Κατασχέσεις απομιμήσεων και λαθραίων από το Τελωνείο

Επιχείρηση στην Επαρχία Λεμεσού για εντοπισμό ειδών που παραβιάζουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας, πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης, 25ης Απριλίου 2017, Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων και του Γραφείου Καταπολέμησης Αδικημάτων Κλοπής Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Παράνομων Στοιχημάτων του Αρχηγείου Αστυνομίας.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε δύο οικίες, στη βάση σχετικού διατάγματος έρευνας που εξασφαλίστηκε από το Δικαστήριο και ενός καταστήματος και εντοπίστηκαν συνολικά 718 τεμάχια που εκ πρώτης όψεως παραβιάζουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας (είναι απομιμήσεις) και κατακρατήθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων, το οποίο διερευνά την υπόθεση.
 
Εξάλλου, το πρωί της Πέμπτης, 27ης Απριλίου 2017, μέλη του Ουλαμού Προλήψεως Εγκλημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, εντόπισαν σε όχημα που οδηγείτο από Τουρκοκύπριο, ποσότητα 254 συσκευασιών των 50 γραμμαρίων καπνού  για στριφτό τσιγάρο (12,7 κιλά) μάρκας “OLD HOLBORN”. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ύποπτος οδηγήθηκε στα γραφεία του Τμήματος Τελωνείων στο Λιμάνι Λάρνακας, λειτουργοί του οποίου αφού διαπίστωσαν ότι ο καπνός είναι αδασμολόγητος και προέρχεται από τα κατεχόμενα, προέβηκαν στη κατάσχεσή του καθώς επίσης και στη σύλληψη του εν λόγω προσώπου.  
 
Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων έκανε δεκτό γραπτό αίτημα του υπόπτου για εξώδικο συμβιβασμό των αδικημάτων που διέπραξε με την καταβολή συμβιβαστικού ποσού ύψους € 3,700. Εισπράχθηκε επίσης ποσό απόδοσης ύψους € 300, σε σχέση με το όχημα του Τουρκοκύπριου το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη παράνομη μεταφορά του καπνού στις ελεύθερες περιοχές. Με την είσπραξη των πιο πάνω ποσών, (συνολικά € 4,000), ο ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος και του επιστράφηκε το όχημα. Ο καπνός έχει εγκαταλειφθεί στο Τμήμα Τελωνείων.
 
Όσον αφορά την υπόθεση εντοπισμού στις αποσκευές Ουκρανού υπηκόου, ποσότητας 14,400 τεμαχίων τσιγάρα στο Αεροδρόμιο Λάρνακας το απόγευμα της 21ης Απριλίου 2017, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, στις 27 Απριλίου 2017 επέβαλε στον εν λόγω Ουκρανό, την άμεση καταβολή χρηματικής ποινής ύψους €1.500. Με την είσπραξη του πιο πάνω ποσού ο ύποπτος θα αφεθεί ελεύθερος. Μέχρι την καταβολή του πιο πάνω ποσού, ο Ουκρανός θα παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος