Κατέθεσε ο Παναγιώτης Σταϊκούρας στη δίκη για την Τρ.Κύπρου

Τη θέση ότι η Τράπεζα Κύπρου δεν θα μπορούσε να εκδώσει δημόσια ανακοίνωση στις 14 Ιουνίου του 2012 για αύξηση των κεφαλαιακών αναγκών της στα €400 εκ. περίπου, λόγω του ότι δεν υπήρχε συγκεκριμένη πληροφορία και ενδεχομένως μια τέτοια ανακοίνωση να ήταν και παραπλανητική, εξέφρασε σήμερα ο Ελλαδίτης καθηγητής και δικηγόρος Παναγιώτης Σταϊκούρας.
 
Ο κ. Σταϊκούρας κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας ως μάρτυρας υπεράσπισης του Γιάννη Πεχλιβανίδη, εκ των κατηγορουμένων στην ποινική υπόθεση εναντίον της Τράπεζας Κύπρου και άλλων πρώην ανώτατων στελεχών της, με κύρια κατηγορία τη χειραγώγηση της αγοράς.
 
Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της απολογίας των κατηγορουμένων και συγκεκριμένα της απολογίας του πρώην Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου της Τράπεζας Κύπρου Γιάννη Πεχλιβανίδη. Η εξέταση και αντεξέταση του κ. Πεχλιβανίδη έχει ήδη ολοκληρωθεί και ο δικηγόρος του, Κρις Τριανταφυλλίδης, κλήτευσε ως μάρτυρα υπεράσπισης του πελάτη του, τον Αναπληρωτή Καθηγητή Χρηματοοικονομικού Δικαίου στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω Παναγιώτη Σταϊκούρα.
 
Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας κατά την τελευταία δικάσιμο αποφάσισε να μην επιτρέψει την παρουσίαση της γραπτής δήλωσης του Σταϊκούρα, ως μέρος της κυρίως εξέτασης του, επιτρέποντας του ωστόσο να καταθέσει προφορικώς κάτι που έγινε σήμερα. Ο κ. Τριανταφυλλίδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κλητεύσει ακόμη ένα μάρτυρα υπεράσπισης από την Κύπρο κάτι που θα ξεκαθαρίσει κατά την επόμενη δικάσιμο, που ορίστηκε για τις 5 Μαΐου στις 10 το πρωί.
 
Το Δικαστήριο θα συνεδριάσει για εκδίκαση της παρούσας υπόθεσης στις  9 και 17 Μαΐου, στις 10 το πρωί. Εκτός από την Τράπεζα Κύπρου ως νομικό πρόσωπο κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση, είναι επίσης οι Ανδρέας Ηλιάδης, Θεόδωρος Αριστοδήμου, Αντρέας Αρτέμης, Γιάννης Πεχλιβανίδης και Γιάννης Κυπρή. Το Κακουργιοδικείο με ενδιάμεση απόφαση του στις 27 Απριλίου 2016 έκρινε ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων, καλώντας τους σε απολογία.
 
Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρώσει την απολογία τους οι Θεόδωρος Αριστοδήμου, Αντρέας Αρτέμης και Ανδρέας Ηλιάδης. Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του κ. Πεχλιβανίδη, ο επόμενος κατηγορούμενος που θα προβεί σε απολογία ενώπιον του δικαστηρίου θα είναι ο Γιάννης Κυπρή και τελευταία η Τράπεζα Κύπρου, η οποία έχει ήδη ανακοινώσει προς το δικαστήριο ότι θα καλέσει τον καθηγητή - εμπειρογνώμονα Kern Alexander για να καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου
Ψάχνει τα ίχνη 18χρονου που εξαφανίστηκε στη Λευκωσία η Αστυνομία (pic)
Οι πληροφοριοδότες πίσω από τις συλλήψεις για εμπρησμούς, τα στοιχεία ενώπιον των Αρχών και το modus operandi
Ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων σε 43χρονο που τον έπιασαν με κοκαΐνη οι Αρχές
Έδειξε τα κενά σε πρόνοιες για την προστασία των παιδιών ο ΣΠΑΒΟ-Έδωσε χρονοδιάγραμμα η Επ. Νομικών
Ένας τραυματίας από την κατάρρευση οροφής κτηρίου στη Λεμεσό-Ζημιές σε όχημα
Περιφέρονταν ύποπτα σε συγκρότημα κατοικιών και τους τσάκωσαν οι Αρχές-Χειροπέδες σε επτά
Καταγγέλλουν μαζική δηλητηρίαση ζώων στο Μαρώνι οι Οικολόγοι-Βολές σε Αστυνομία (pics)
Αποκαλύψεων συνέχεια για τα σχολεία-Καθημερινότητα τα ναρκωτικά, σεξουαλική βία και σε Δημοτικά
Κατεπείγουσα Επιστολή Ισότητας προς Χαρτσιώτη για τον αριθμό αστυνομικών πρώτης γραμμής