Η μητέρα του αδικοχαμένου Πέτρου ξεσπά: Το Van δεν εμπόδιζε την ορατότητα του Συλλούρη

Λίγους μήνες μετά την πολύκροτη απόφαση του δικαστηρίου για το δυστύχημα που προκάλεσε ο Κυριάκος Συλλούρης  στις 21 Σεπτεμβρίου 2013 με θύμα τον Σεμπάστιαν Πέτρου Καραπατέα, η μητέρα του θύματος Κούλα Καραπατέα, με επιστολή της προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κάνει λόγο για εξόφθαλμα λάθη και παραβλέψεις που οδηγούν, ηθελημένα ή αθέλητα, σε λάθος συμπεράσματα και αποφάσεις.
 
Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος στις 12 Σεπτεμβρίου 2016 και του υποβλήθηκε ποινή φυλάκισης ένα χρόνο.
 
Σύμφωνα με την επιστολή της κυρίας Καραπατέα, η οποία δηλώνει αποφασισμένη να μη σταματήσει τον αγώνα για δικαίωση «στην υπόθεση Συλλούρη το Ανώτατο κάνει αναφορά, τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις, για ένα ‘van’, που εμπόδιζε την ορατότητα του κατηγορούμενου και τοποθετεί το συγκεκριμένο ‘van’ στην οδό Πεντέλης, ενώ τα σχεδιαγράμματα κι οι φωτογραφίες τοποθετούν το εν λόγω ‘van’ στην οδό Καλλιόπης, μαρτυρία την οποία χρησιμοποίησε το Ανώτατο για να οδηγηθεί στην απόφαση που έλαβε. Όπως φαίνεται στην απόφαση του Ανώτατου δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο εν λόγω ‘van’ υποστηρίζοντας ότι εμπόδιζε την ορατότητα του Συλλούρη, αλλά το ‘van’ , σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα της αστυνομίας, που αποτελεί επίσημη μαρτυρία, δεν ήταν στο σημείο που αναφέρουν».
 
Όπως τονίζει στην επιστολή της η κ. Καραπατέα, «για μένα αυτό είναι ένδειξη ότι οι δικαστές του Ανώτατου, δεν μελέτησαν την υπόθεση και τα τεκμήρια με τη δέουσα σοβαρότητα». Η χαροκαμένη μητέρα θεωρεί ότι η απόφαση του Δικαστηρίου αδίκησε παράφορα τόσο τον γιο της όσο και όλη της την οικογένεια. Τα αναπάντητα γιατί στην επιστολή της διαδέχονται το ένα το άλλο.
 
«Όταν εσείς κύριε Εισαγγελέα υπογράψατε στις 2 Απριλίου του 2014 να προχωρήσει η υπόθεση στο δικαστήριο βάσει του άρθρου 210, πού εξαφανίστηκε ο φάκελος της υπόθεσης μέχρι τον Αύγουστο και κανένας δεν ήξερε πού ήταν και βρέθηκε μέσα σε μια νύχτα όταν πήρε δημοσιότητα το θέμα; Γιατί δέχτηκε το δικαστήριο ως ελαφρυντικό παράγοντα το ότι πέρασαν 3 χρόνια. Ναι, πέρασαν 3 χρόνια, όχι από δική μας υπαιτιότητα, επειδή χάθηκε για μήνες ο φάκελος, γιατί αλλάξαμε 3 δικαστές, γιατί τη μια μέρα ο κατηγορούμενος δεν παραδεχόταν, μετά δήλωνε παραδοχή και μετά ξαναδήλωνε μη παραδοχή».
 
Μετέωρο χαρακτηρίζει το σκεπτικό και αιτιολογικό της απόφασης και ο δικηγόρος της οικογένειας Ηλίας Στεφάνου. Σε επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας αναφέρει ότι με βάση τα ευρήματα επί σκηνής στα οποία κατέληξε το Πρωτόδικο Δικαστήριο και που δεν αμφισβητήθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο,  φαίνεται ξεκάθαρα πως το Van δεν βρισκόταν παρκαρισμένο στην οδό Πεντέλης αλλά στην οδό Καλλιόπης, και ουδόλως επηρέαζε την ορατότητα του Εφεσείοντα. "Το όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο επί της οδού Πεντέλης με αριθμούς εγγραφής KUF163, δεν ήταν Van αλλά τύπου Saloon μάρκας Audi, ενώ το εν λόγω Van που επικαλείται το Εφετείο, βρισκόταν σταθμευμένο επί της οδού Καλλιόπης, και είχε αριθμούς εγγραφής HKK330". 
 
Η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας με επιστολή της προς τον δικηγόρο της οικογένειας Καραπατέα, απάντησε ως εξής:
H Koύλα Καραπατέα, δηλώνει πως δεν έχει καλυφθεί από την απάντηση που έλαβε επιμένοντας ότι " απαιτούμε μηδενική ανοχή σε οδικές συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των παιδιών μας. Είναι καθήκον μας να ζητούμε αποτρεπτικές ποινές για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο της απώλειας ζωών στην άσφαλτο και διερωτάται τι πρέπει να κάνουμε για σωστή Δικαιοσύνη;
 

Δειτε Επισης

Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από το Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσού-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου