Τετάρτη 23 Μαϊ, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

Ένοχοι οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Σαρίκας για ΣΑΠΑ-Στα χνάρια του Βέργα

  21/04/2017 13:07
Ένοχοι οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Σαρίκας για ΣΑΠΑ-Στα χνάρια του Βέργα

Ένοχοι οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Σαρίκας για ΣΑΠΑ-Στα χνάρια του Βέργα

  21/04/2017 13:07

Μετά από μια μαραθώνια δίκη το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου ανακοίνωσε την απόφαση του για την πολύκροτη υπόθεση ΣΑΠΑ, για την οποία έχουν καταδικαστεί και ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας και ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΠΑ Ευτύχιος Μαλληκίδης οι οποίοι εκτίουν ήδη εξαετή ποινή φυλάκισης.

Οι Κατηγορούμενοι που ήταν στο «περίμενε» για ενοχή ή αθώωση είναι:

   - Γιώργος Μιχαηλίδης, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΣΥ
   - Φειδίας Σαρίκας, πρώην Δήμαρχος Πάφου και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και βουλευτής ΕΔΕΚ
   - Ευστάθιος Ευσταθίου, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΚΟ
   - Βάσος Βασιλείου, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος ΑΚΕΛ
   - Γιώργος Σιαηλής, Δημοτικός Σύμβουλος ΑΚΕΛ  

Ο δικαστής είπε πως η απόφαση είναι πολυσέλιδη,  δεν την ανέγνωσε όλη, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι ομόφωνη. Χαρακτήρισε αξιόπιστους και ειλικρινείς μάρτυρες τα μέλη της αστυνομίας στο σύνολο τους χωρίς διαπλάσεις, εξογκώσεις και υπερβολές ,σημειώνοντας παράλληλα ότι οι θέσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων για κίνητρα σκοτεινά από πλευράς Αστυνομίας και οι μομφές προς την πλευρα της Γ.Ε. δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Το δικαστήριο ανέφερε πως τίποτα το ανάρμοστο ή παράτυπο προκύπτει από την απόφαση  της Κατηγορούσας αρχής που εκπροσωπήθηκε από τον Ανώτερο Δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο Κέκκο και τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου να μη διώξει πρόσωπα και να τα χρησιμοποιήσει ως μάρτυρες κατηγορίας .
Ειλικρινείς μάρτυρες το δικαστήριο χαρακτήρισε  τους Σ. Βέργα και Ε. Μαλληκίδη λέγοντας πως δεν διέκρινε εκδικητική διάθεση από πλευράς τους σε βάρος των κατηγορουμένων.

Οι 61 συνολικά κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί και στους πέντε αφορούν αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος,συνωμοσίας προς καταδολίευσης, απάτης, δεκασμού δημόσιου λειτουργού ,απόσπασης χρημάτων από δημόσιο λειτουργό, δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας, αποδοχή αμοιβής  με τρόπο που υποδηλώνει δεκασμό,διαφθορά, αθέμιτη κτίση περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχους και λειτουργούς του δημοσίου, κλοπή από δημόσιο λειτουργό και αδικήματα που σχετίζονται με το νόμο περί συγκάλυψης εσόδων από εγκληματικές πράξεις. 

Το δικαστήριο όρισε την 3η Μαίου  ως τη ημερομηνία  προκειμένου να αγορεύσουν  οι συνήγοροι υπεράσπισης για μετριασμό της ποινής των κατηγορουμένων. 

Διέταξε επίσης όπως οι κατηγορούμενοι παραμείνουν υπό κράτηση.

 
Πίσω στην αρχή της σελίδας