Πλησιάζει η εκ πρώτης όψεως απόφαση για το ζεύγος Ηροδότου

Τη θέση ότι δεν αποδεικνύεται εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον της πελάτισσας του, Νίτσας Ηροδότου, εξέφρασε ο συνήγορος υπεράσπισης, Κρις Τριανταφυλλίδης, κατά την αγόρευση του σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, στη δίκη των γονέων της Έφης Ηροδότου, Ηρόδοτου Ηροδότου και Νίτσας Ηροδότου.

Οι γονείς της Έφης Ηροδότου αντιμετωπίζουν συνολικά πέντε κατηγορίες, που αφορούν τα αδικήματα της πρόκλησης σε ψευδορκία, της υποκίνησης μάρτυρα σε ψευδή μαρτυρία, της πλαστογραφίας εγγράφου και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και της χρήσης πλαστού αποδεικτικού στοιχείου, τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 16 Δεκεμβρίου 2008 και 3 Ιουλίου 2009.

Κατά την έναρξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, ο κ. Τριανταφυλλίδης παρουσίασε τα σημαντικά σημεία της επιχειρηματολογίας του προς στήριξη της βασικής θέσης ότι η κατηγορούσα Αρχή απέτυχε να αποδείξει την ύπαρξη εκ πρώτης όψεως υπόθεσης εναντίον της κατηγορούμενης Νίτσας Ηροδότου.
Η υπεράσπιση υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καθόλου μαρτυρία σε σχέση με τις κατηγορίες 2 μέχρι 5, ενώ σε σχέση με την 1η κατηγορία που αφορά στο αδίκημα της πρόκλησης σε ψευδορκία, ακόμα και αν αυτή κριθεί με αντικειμενικά κριτήρια, δεν είναι επαρκής για να στοιχειοθετηθούν τα συστατικά στοιχεία, ώστε να κληθεί σε απολογία η Νίτσα Ηροδότου.

Κατά την αγόρευσή της, η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, Κρίστια Κυθραιώτου, είπε ότι η κατηγορούμενη Νίτσα Ηροδότου κατηγορείται ως συναυτουργός στο αδίκημα της πρόκλησης σε ψευδορκία και ότι η παρουσία της στο Ξενοδοχείο “Κούριο” δεν ήταν τυχαία.

Είπε ότι το δικαστήριο θα πρέπει να δει στο σύνολο της τη μαρτυρία, σημειώνοντας ότι αυτοί οι άνθρωποι (οι κατηγορούμενοι Ηρόδοτος και Νίτσα Ηροδότου) είχαν ένα κοινό παράνομο σκοπό, να ψευδομαρτυρήσει ο Σέρβος Γκόραν Βούτζικ στην υπόθεση της κόρης τους.

Ο Γκόραν Βούτζικ, που ήρθε στην Κύπρο ειδικά για να καταθέσει στη δίκη του Ηρόδοτου και της Νίτσας Ηροδότου, είχε πει ότι στην αρχική δίκη της κόρης τους είχε ψευδομαρτυρήσει, μετά από δική τους προτροπή, με αντάλλαγμα να βρει δουλειά στην Κύπρο.

Επίσης, η κατηγορούσα Αρχή υποστήριξε ότι το δικαστήριο πρέπει να λάβει υπόψη του ότι η Νίτσα Ηροδότου είχε κίνητρο για συναυτουργία στο αδίκημα της πρόκλησης σε ψευδορκία και αυτό θα κριθεί αν αξιολογηθεί η μετέπειτα συμπεριφορά της.

Η διαδικασία διεκόπη με την ολοκλήρωση της αγόρευσης της κατηγορούσας Αρχής, για να συνεχιστεί την Πέμπτη 4 Μαΐου, στις 11:30, ημερομηνία κατά την οποία το δικαστήριο θα κληθεί να αποφασίσει κατά πόσον υπάρχει ή όχι εκ πρώτης όψεως υπόθεση και αν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες που προσάπτονται εναντίον των κατηγορουμένων με βάση το μαρτυρικό υλικό που παρουσιάστηκε ενώπιον του.

Σε περίπτωση που το Κακουργιοδικείο κρίνει ότι δεν υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση, οι κατηγορούμενοι αθωώνονται, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα κληθούν σε απολογία και ο δικηγόρος τους θα έχει το δικαίωμα κλήτευσης μαρτύρων υπεράσπισης.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών