Eπανακλήτευση μάρτυρα ζητά ο Μ. Νεοφύτου στην αγωγή κατά Χριστόφια

​​​​​​​Ο εργολάβος Μιλτιάδης Νεοφύτου καταχώρησε σήμερα, μέσω του δικηγόρου του, γραπτό αίτημα για επανακλήτευση συγκεκριμένου μάρτυρα στο πλαίσιο της εκδίκασης της αγωγής που καταχώρησε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας κατά του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία, ο δικηγόρος του κ. Νεοφύτου,  Χαρίλαος Βελάρης ζήτησε την άδεια του δικαστηρίου προκειμένου να παρουσιάσει αντικρουστική μαρτυρία σε σχέση με «εκτός δικογράφων ισχυρισμό», όπως είπε, του τέως Προέδρου κατά τη μαρτυρία του, ο οποίος ισχυρισμός δεν είχε τεθεί προς την πλευρά των εναγόντων για να τοποθετηθούν, όπως ισχυρίστηκε.
Ο κ. Βελάρης είπε ότι ο κ. Χριστόφιας είχε ισχυριστεί ότι η εταιρεία του κ. Νεοφύτου προχώρησε σε οικοδομικές εργασίες στις οικίες του «αυθαιρέτως» και χωρίς την έγκριση του ιδίου και του αρχιτέκτονα του.  Για να απαντήσει στον ισχυρισμό αυτό, ο δικηγόρος του κ. Νεοφύτου ζήτησε την άδεια του δικαστηρίου προκειμένου να επανακλητεύσει ως μάρτυρα  τον Γενικό Διευθυντή της εργοληπτικής εταιρείας Γιαννάκη Ιωάννου για να καταθέσει τις οδηγίες που ελάμβανε η εταιρεία του κ. Νεοφύτου για να προβαίνει στις οικοδομικές εργασίες.  

Ο δικαστής Νικόλας Σάντης έδωσε χρόνο στην πλευρά του κ. Νεοφύτου να καταχωρήσει γραπτώς το αίτημα της μέχρι τις 19 Απριλίου, κάτι που έπραξε σήμερα, και ακολούθως επιδόθηκε στην άλλη πλευρά για να εγείρει οποιαδήποτε ένσταση στο αίτημα αυτό.

Το Δικαστήριο όρισε την 28 Απριλίου στις 9.00 το πρωί για ακρόαση του αιτήματος και για έκδοση απόφασης αυθημερόν. Μετά την εξέταση του αιτήματος, το δικαστήριο αναμένεται ότι θα ορίσει νέα δικάσιμο κατά την οποία οι δυο πλευρές θα προβούν στις τελικές τους αγορεύσεις.

Με την μαρτυρία του ελεγκτή Νίνου Χατζηρούσου, η υπεράσπιση του Δημήτρη Χριστόφια ολοκλήρωσε στις 13 Απριλίου την παρουσίαση της εκδοχής της για τα όσα καταλογίζει στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Νεοφύτου με την αγωγή που καταχώρησε εναντίον του, διεκδικώντας το ποσό των 22 εκατ. Ευρώ.

Δειτε Επισης

Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν έρευνα για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Δύο εκατομμύρια Βρετανοί υποφέρουν από μακροχρόνια συμπτώματα Covid-Όσα δείχνει έρευνα
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
«Θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα»-H απάντηση του Κρεμλίνου για τους πυραύλους από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
«Το Ισραήλ παρουσίασε χάρτες στους οποίους θα ελέγχει το 20% της Λωρίδας μετά τον πόλεμο»