Συμβόλαια θανάτου που ανατέθηκαν σε ξένους πληρωμένους εκτελεστές (pics)

Από τη δεκαετία του 90 άρχισε να δείχνει για τα καλά τα «δόντια» του ο υπόκοσμος στην Κύπρο ο οποίος έμαθε να «καθαρίζει αλλιώς»…

Το οργανωμένο έγκλημα από το 1990 άρχισε να παίρνει τα «πάνω του» με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ φατριών και η μια δολοφονία να διαδέχεται την άλλη με την σφραγίδα επαγγελματιών εκτελεστών.  

Μετά το 2000, για το «ξεκαθάρισμα των λογαριασμών», οι ηθικοί αυτουργοί επιστράτευαν ξένους πληρωμένους δολοφόνους, τους οποίους έφεραν στην Κύπρο με σκοπό να εκτελέσουν τα συμβόλαια θανάτου με άκρως επαγγελματικό τρόπο.

Σε αρκετές περιπτώσεις η αστυνομία ποτέ δεν κατάφερνε να φθάσει στους ηθικούς αυτουργούς δολοφονιών ενώ «άγγιζε» μόνο είτε τους εκτελεστές, είτε άλλους εμπλεκόμενους που είχαν «χέρι». 

Τα συμβόλαια θανάτου και οι ενέδρες
 
2004: Ήταν η πρώτη φορά που ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, γνωστός ως «Αλεξούι», βρίσκεται στο στόχαστρο πληρωμένων δολοφόνων που με οδηγίες «ανωτέρων» προσπάθησαν να τον βγάλουν από τη μέση.

Οι δυο Ελλαδίτες εκτελεστές του είχαν στήσει ενέδρα θανάτου έξω από κατάστημα ελαστικών.  Τότε ο Μαυρομιχάλης ήταν φυλακισμένος και ήταν εντεταγμένος στο ΚΕΑ και θα αποφυλακιζόταν σύντομα.

Ο ένας εκ των δυο εκτελεστών είχε πατήσει την σκανδάλη από απόσταση περίπου 1μιση μέτρο ωστόσο  το πιστόλι πιάστηκε στη φόδρα του μπουφάν που είχε τυλιγμένο το πιστόλι μέσα και έτσι ο στόχος «δεν έπεσε».

Την επόμενη ημέρα οι δυο εκτελεστές βρέθηκαν και πάλι στο ίδιο σημείο προκειμένου να ξανά προσπαθήσουν να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου.

Ωστόσο συνελήφθησαν από την αστυνομία και οι δυο κατονόμασαν συγκεκριμένο πρόσωπο ενώ στην κατοχή τους εντοπίστηκαν οι φωτογραφίες του Αντώνη Φανιέρου και του Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Το πρόσωπο που κατονόμασαν ως ηθικό αυτουργό διέφυγε στο εξωτερικό και ήταν καταζητούμενος για 3 – 4 χρόνια ενώ οι δυο επίδοξοι εκτελεστές καταδικάστηκαν μόνο για οπλοκατοχή. 

Σεπτέμβριος 2006: Το 2006 ακόμη ένας νέος αφήνει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Πρόκειται για τον Ανδρέα Μάριου, 39 ετών, Αγγλοκύπριο, τέως από τη Λάρνακα,  ο οποίος εργαζόταν ως delivery boy στη Λεμεσό..

Ένα θανατηφόρο δυστύχημα που έβγαλε λαβράκι για την Κυπριακή αστυνομία. Το θύμα του τροχαία δυστυχήματος είχε στην κατοχή του ένα τσαντάκι. Μέσα σ’ αυτό, έκπληκτοι οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε ένα έμφορτο πιστόλι τύπου Taurus Brazil, αριθμό φυσιγγίων και αριθμό κινητών τηλεφώνων. Και κάπως έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το νήμα για το ποίος ήταν τελικά ο Ανδρέας Μάριου.

Ο βαλλιστικός έλεγχος στο έμφορτο πιστόλι Taurus Brazil ταυτοποιήθηκε με κάλυκες που εντοπίστηκαν στη σκηνή του φόνου των Κλέωνα Παπαδόπουλου και Χρίστου Λεβεντόπουλου. Οι 2 άνδρες έπεσαν νεκροί από σφαίρες αγνώστου στην είσοδο γνωστού ξενοδοχείου στον παραλιακό της Λεμεσού. Η αστυνομία θεώρησε ότι εξιχνίασε το φόνο και στη συνέχεια κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Μάριου ήταν επαγγελματίας εκτελεστής.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο διαμέρισμα όπου διέμενε στη Λεμεσό, η αστυνομία εντόπισε και άλλο οπλισμό καθώς και φωτογραφίες με πρόσωπα που όπως εκτιμήθηκε τότε από την αστυνομία, θα αποτελούσαν «στόχο» του όπως όλα έδειχναν, επαγγελματία εκτελεστή. Πρόκειται για τους Αντώνη Φανιέρο, Αλέξη Μαυρομιχάλη και Jonathan Lester. Στο διαμέρισμα του εντοπίστηκαν και χάρτες καθώς και σχέδια διαδρομών.

Ιούνιος 2012: Στις 23 Ιουνίου το 2012 η Κυπριακή κοινωνία συγκλονίζεται από την εν ψυχρώ δολοφονία 5 νεαρών στην καρδιά της Αγίας Νάπας.

Ο δράστης εκτέλεσε και τα 5 θύματα εν ψυχρώ σε διάστημα μόλις 19 δευτερολέπτων, ρίχνοντας εναντίον τους 14 φορές με πιστόλι τύπου Glock. (δεν έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα)

Ως δράστες του πρωτοφανούς εγκλήματος αναγνωρίστηκαν οι Δημήτρης Μαμαλικόπουλος και Αναστάσιος Τσεχιλίδης.

Ο «ΜΑΜ» είχε χαρακτηριστεί τότε από Ελλαδικά μέσα ενημέρωσης ως ένα ντροπαλό αγόρι το οποίο μεγάλωσε στα Εξάρχεια, στη συνέχεια έμπλεξε με ναρκωτικά, αναπτύσσοντας παράλληλα βίαιη συμπεριφορά.

Ωστόσο κατά τη διερεύνηση προέκυψε ότι ο «ΜΑΜ» είχε ταυτοποιηθεί στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Συμμετείχε πολλές φορές σε επεισόδια και δήλωσε «αναρχικός». Μέχρι τότε η ΕΛ.ΑΣ είχε «επεξεργαστεί» αρκετές φορές τον ποινικό φάκελο του μετέπειτα δολοφόνου της Αγίας Νάπας. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που η αντιτρομοκρατική υπηρεσία επέδειξε ενδιαφέρον για τον «ΜΑΜ» εν’ όσο βρισκόταν στις Κυπριακές φυλακές, κυρίως για ενδεχόμενη ανάμιξη του σε δολοφονίες. Χαρακτηριστικές ήταν οι αναφορές για ανάμιξη του «ΜΑΜ» στη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκόλια. Ελλαδικά μέσα αλλά και ανακριτές που συμμετείχαν στη διερεύνηση χαρακτήρισαν τον «ΜΑΜ» ως μοναδικό εκτελεστή ο οποίος υπογράφει με τη μέθοδο του τα εγκλήματα του.

Έχει θεωρηθεί ότι έχει διαπράξει φόνους κατ’ επανάληψη καθώς είναι πολύ καλός σκοπευτής, που έδρασε με ψυχραιμία και χωρίς αναστολές μπροστά σε ανθρώπινους στόχους. Ο Μαμαλικόπουλος αυτοαποκαλείτο ως «Prince Mamra». (πρόκειται για ήρωα κινουμένων σχεδίων «Thundercats) της δεκαετίας του ’80.

Στις 30 Ιουνίου οι 2 εντοπίστηκαν από μέλη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στα Εξάρχεια. Στις 31/7 παραδόθηκαν στην Κυπριακή αστυνομία. Μέσα από τη διερεύνηση οι ανακριτικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για «συμβόλαιο θανάτου» το οποίο κλήθηκε να εκτελέσει ο «ΜΑΜ» με τη βοήθεια του «Ντούρου» (Αναστάσιου Τσεχιλίδη).

Ιουνίου 2014: Δυο χρόνια μετά τον πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα που στόχο είχε τον δεύτερο γιο της οικογένειας, Φάνο Καλοψιδιώτη, άγνωστοι εκτέλεσαν το βράδυ της 20ης Ιουνίου τον 77χρονο πατέρα του, Γιάννη Μαυρουδή Καλοψιδιώτη.

Μετά από γάβγισμα των σκύλων ο 77χρονος εξήλθε από το κτήμα του και τότε ο πληρωμένος δολοφόνος άνοιξε πυρ εναντίον του από απόσταση 25 μέτρων με αποτέλεσμα ο πατέρας Καλοψιδιώτης να πέσει νεκρός.

Ωστόσο θεωρήθηκε δεδομένο ότι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του 77χρονου ήθελαν να στείλουν ξεκάθαρα μηνύματα στο γιο του θύματος, Φάνο, ο οποίος είχε ανοιχτά μέτωπα με φόντο τον υπόκοσμο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τη διετία που μεσολάβησε μεταξύ του πενταπλού φονικού και της δολοφονίας του Γιάννη Καλοψιδιώτη, η αστυνομία απέτρεψε τουλάχιστον άλλες δυο απόπειρες δολοφονίας εναντίον του.

Φεβρουαρίου 2015: Μαφιόζικη εκτέλεση στο Στρόβολο με τη σφραγίδα του υποκόσμου. Οι επαγγελματίες δολοφόνοι που επέβαιναν σε όχημα στάθμευσαν έξω από την οικία του Αλέξη Μαυρομιχάλη, γνωστός ως «Αλεξούι», και ανέμεναν το στόχο τους.

Έξω από την οικία ο 27χρονος φρουρός του Στέφανος Παπαδόπουλος. Λίγα λεπτά αφού εισήλθε στην οικία του το «Αλεξούι», η σύζυγος και ο τρίχρονος γιός του, οι δράστες «χτύπησαν» με το αντιαρματικό το αυτοκίνητο του Παπαδόπουλου ο οποίος έπεσε νεκρός ενώ ταυτόχρονα έπεσε μια θεριστική ριπή από αυτόματο όπλο που γάζωσε το σπίτι. Σφαίρες έπληξαν και το αυτοκίνητο, καθώς και τοίχους στο εσωτερικό του σπιτιού και μόνο από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε κανένα μέλος της οικογένειας.Στη συνέχεια οι δράστες εισήλθαν στο αυτοκίνητο τους και εξαφανίστηκαν από τη σκηνή χωρίς να εντοπιστούν τα ίχνη τους.

Στόχος της μαφιόζικης εκτέλεση το «Αλεξούι» με τα κίνητρα να αποδίδονται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών με φόντο τον υπόκοσμο. Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης το τελευταίο διάστημα πριν την επίθεση δεχόταν απειλές κατά της ζωής του και οι πληροφορίες είχαν φθάσει και ενώπιον των αρχών χωρίς όμως να καταφέρουν να αποτρέψουν την εγκληματική ενέργεια.

Ιούνιος 2016: Ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα (23 Ιουνίου 2012),  νέα μαζική δολοφονία διαπράχθηκε στην ίδια περιοχή, συγκλονίζοντας το παγκύπριο.

Τότε, στόχος ήταν και πάλι ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης που είχε γλιτώσει από τα χέρια των πληρωμένων δολοφόνων από «λάθος».

Οι εκτελεστές επανήλθαν ακριβώς την ίδια ημέρα και αυτή τη φορά πέτυχαν το στόχο τους.

Ο Φάνος Καλοψιδιώτης, 51 ετών, ένας φρουρός του, δυο αστυνομικοί και η σύζυγος και τα δύο ανήλικα παιδιά του ενός, βρίσκονταν σε εστιατόριο στην τουριστική περιοχή.

Οι κουκουλοφόροι εκτελεστές, αφού έλαβαν μήνυμα από τον φρουρό του επιχειρηματία, στάθμευσαν το όχημα τους έξω από το εστιατόριο, κατέβηκαν και εισήλθαν μέσα ανοίγοντας πυρ. Άρχισαν να πυροβολούν ανελέητα το στόχο τους, αγνοώντας τους δεκάδες θαμώνες.

Από τα πυρά έπεσαν νεκροί ο επιχειρηματίας, ο ένας εκ των αστυνομικών, Ηλίας Χατζηευθυμίου 46 ετών, η σύζυγος του, Σκεύη Χατζηευθυμίου 39 ετών, ενώ ο δεύτερος αστυνομικός και ο φρουρός του τραυματίστηκαν.

Κατά τη διάρκεια του μακελειού ο ένας εκτελεστής, Άλεξ Μπουρέλι, σκότωσε τον άλλο (Βόγλι), ενδεχομένως κατά λάθος, ενώ όπως διαφάνηκε και οι δυο έφθασαν στην Κύπρο ένα μήνα προηγουμένως και ο πρώτος τους στόχος ήταν ο Αλέξης Μαυρομιχάλης καθώς και άλλοι δύο «δικοί» του.

Ο Βόγλι, ο δεύτερος εκτελεστής, που καταγόταν από τους Αγίους Σαράντα, δεν φαινόταν στα επίσημα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ. να έχει συλληφθεί ξανά. Ωστόσο είχε φυλακισθεί για υπόθεση ναρκωτικών το 2002, είχε εμπλακεί αργότερα σε υπόθεση ανθρωποκτονίας στον Αγιο Παντελεήμονα χωρίς ποινική συνέχεια, ενώ φέρεται να διατηρούσε συνεχείς επαφές με τους δράστες αιματηρής συμπλοκής μεταξύ Αλβανών σε ταβέρνα στην Ερέτρια στις 28 Ιουνίου 2007. Επιπλέον στο δελτίο του φέρεται μία παράνομη είσοδος από την Κρυσταλλοπηγή το 2013. Παράλληλα, σύμφωνα με αναφορές, ταξίδευε συχνά στην Κύπρο.

Ο Μπουρέλι είχε καταδικασθεί το 1997 για απόπειρα αρπαγής και εκβίασης και είχε φυλακισθεί στο Μαλανδρίνο. Ακολούθησε νέα παρόμοια κατηγορία το 2002 και προσφάτως είχε καταδίκη για κατοχή ενός κιλού κοκαΐνης ενώ είχε κατηγορηθεί για ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς ύστερα από ληστεία, όπου όμως δεν προέκυψε δική του συμμετοχή. Οι Μπουρέλι και Βόγλι φέρεται να είχαν γνωρισθεί στις φυλακές.

Μάρτιος 2016: Άριστος σκοπευτής εκτέλεσε τον 40χρονο Γιώργο Γεωργίου, άλλως «Τσικίτο», την ώρα που προσπαθούσε να εισέλθει στο σπίτι του στην Πύλα. Ο εκτελεστής έστησε καρτέρι από ύψωμα σε παρακείμενο χωράφι δίπλα στην οικία του θύματος και πυροβόλησε με στρατιωτικό τυφέκιο από απόσταση περίπου 150 μέτρων από το σημείο που έπεσε νεκρός ο Γεωργίου.

Ο Γεωργίου δέχθηκε συγκεκριμένα δύο κτυπήματα από πυροβόλο όπλο. Το πρώτο τον έπληξε από πίσω στη δεξιά ωμοπλάτη και το βλήμα βγήκε από το δεξί χέρι πάνω στο βραχίονα. Αμέσως μετά που δέχθηκε το πρώτο κτύπημα, ο Γεωργίου γύρισε προς το μέρος του δολοφόνου και έτσι δέχθηκε δεύτερο κτύπημα μπροστά στο στήθος, που έπληξε καρδιά και πνεύμονα και βγήκε πίσω δεξιά.

Το θύμα, το οποίο ήταν γνωστός στις αρχές ενώ ήταν ιδιοκτήτης καζίνο, είχε καταγγείλει επανειλημμένως πως κινδυνεύει η ζωή του. Μάλιστα μια εβδομάδα πριν δολοφονηθεί είχε μεταβεί στην αστυνομική διεύθυνση Λάρνακας και ανέφερε ξανά τις συγκεκριμένες πληροφορίες ενώ λάμβανε και ο ίδιος μέτρα αυτοπροστασίας τοποθετώντας και κάμερες ασφαλείας στην κατοικία όπου είχε μετακομίσει πριν από τρείς μήνες.

Μάρτιος 2016 – Λίγο πριν το τετραπλό φονικό:

Τρείς μήνες πριν το τετραπλό φονικό, στην Κύπρο για μαζικές δολοφονίες έφτασαν Σέρβοι εκτελεστές για τους οποίους η αστυνομία γνώριζε τα πάντα καθώς έστειλε σήμα η Ιντερπόλ δίνοντας αποκαλυπτικά στοιχεία ενώ κατονόμασε εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Πρώτος στόχος για άλλη μια φορά ήταν ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, ωστόσο η αστυνομία παρέμεινε σε πλήρη αδράνεια, είτε από ανικανότητα είτε από σκοπιμότητα ενώ στη συνέχεια η «δουλειά» χάλασε αφού ενημερώθηκαν οι εγκέφαλοι ότι το στρατόπεδο των στόχων γνώριζε για τις επικείμενες δολοφονίες.

Όπως διαφάνηκε στη συνέχεια, το έγκλημα οργάνωνε με οδηγίες ανωτέρων, ένας βαρυποινήτης των Κεντρικών φυλακών ο οποίος συνομιλούσε με τον έναν εκ των Σέρβων εκτελεστών.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι επικοινωνούσε μαζί του από το θάλαμο των φυλακών και τα τηλέφωνα παρακολουθούνται. Και ενώ η αστυνομία ενημερώθηκε για τις συνομιλίες και το περιεχόμενο τους, εντούτοις ποτέ δεν ενημέρωσε τις φυλακές και να ζητήσει τα τηλέφωνα με σκοπό να προχωρήσει σε συλλήψεις.

Η υπόθεση έμεινε στα συρτάρια μέχρι που είδαν το φως τις δημοσιότητας αποκαλυπτικά έγγραφα που απέστελλε η Ιντερπόλ ενώ αρχικά η αστυνομία έκανε την «κινέζα» μέχρι που στενέψανε τα όρια και διορίστηκαν ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές, το πόρισμα των οποίων ακόμη παραμένει άγνωστο.  

Απρίλιος 2017: Άριστος επαγγελματίας εκτελεστής που εκτιμάται ότι έφθασε στην Κύπρο ήταν ο δολοφόνος του Άντρου Ροδοθέου ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά ενώ βρισκόταν σε εξοχική κατοικία φίλου του στο χωριό Γεράσα στη Λεμεσό.

Ο εκτελεστής του είχε στήσει καρτέρι στην απέναντι όχθη του ποταμού όπου βρίσκεται το σπίτι, σε μια απόσταση περίπου 50 μέτρων, και περίμενε την κατάλληλη στιγμή.

Μόλις ο 61χρονος μετέβη στη κουζίνα και πέρασε μπροστά από το παράθυρο, τότε ο εκτελεστής πάτησε τη σκανδάλη και τον «χτύπησε» στην σπονδυλική στήλη με τη σφαίρα να επηρεάζει την κοιλιακή χώρα και να πέσει νεκρός.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, τον εκτελεστή ανέμενε συνεργός του ο οποίος εκτελούσε χρέη οδηγού ενώ ο δολοφόνος δεν άφησε ίχνη πίσω του, αφού με ειδικό δίχτυ εξαφάνισε και τους κάλυκες.
 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό