Ξεκάθαρα τα κίνητρα για τη δολοφονία του Ροδοθέου αλλά… μηδαμινά τα στοιχεία

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας σε σχέση με τη στυγερή δολοφονία του 61χρονου επιχειρηματία Αντρέα  Ροδοθέου το βράδυ της Τετάρτης σε εξοχική κατοικία φίλου του που μετέβη στην Γεράσα μαζί με άλλους δυο φίλους του.

Οι ανακριτές της υπόθεσης συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων ενώ από το τμήμα πέρασαν αρκετά πρόσωπα με τα οποία ο Ροδοθέου είχε ανοιχτούς λογαριασμούς, χωρίς όμως να προκύπτει οτιδήποτε εναντίον τους.

Η αστυνομία θεωρεί δεδομένο ότι η δολοφονία του πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και δεν θεωρεί τυχαίο ότι εκτελέστηκε λίγε ώρες μετά που ο στενός του συνεργάτης Μάριος Χριστοδούλου άλλως Μπένης, καταδικάστηκε σε ίσοβια μετά την παραδοχή του για την οργάνωση του τετραπλού φονικού της Αγίας Νάπας και τις σχεδιαζόμενες δολοφονίες άλλων δυο «δικών» του.

Όπως αναφέρει αστυνομική πηγή, η δολοφονία του Ροδοθέου είναι συνέχεια του αιματοκυλίσματος που ξεκίνησε με το πενταπλό φονικό της Αγίας Νάπας και στη συνέχεια ακολούθησε η δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Καλοψιδιώτη και ακολούθως το τετραπλό φονικό.  

Ωστόσο το έργο των ανακριτών κρίνεται εξαιρετικά δύσκολο αφού οι ηθικοί αυτουργοί επιστράτευσαν άριστα επαγγελματίες δολοφόνους οι οποίοι δεν άφησαν κανένα ίχνος.

Από την σκηνή εξαφάνισαν μέχρι και τους κάλυκες ενώ δυο ημέρες μετά, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν έχουν διαφύγει με μοτοσικλέτα ή αυτοκίνητο.

Με την πάροδο των ημερών όλο και εξανεμίζονται οι ελπίδες της αστυνομίας για σύλληψη των δολοφόνων αφού δεν αποκλείεται να έχουν ήδη διαφύγει από την Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκτελεστής βρισκόταν από την απέραντη όχθη του ποταμού από όπου βρίσκεται οικία και σε μια απόσταση περίπου 30 – 40 μέτρων, και όταν ο Ροδοθέου σηκώθηκε για να μεταβεί στην κουζίνα για να πάρει γλυκό, ο εκτελεστής άνοιξε πυρ εναντίον του.

Αποτέλεσμα να  τον πλήξει στην κοιλιά, από σφαίρα που διαπέρασε τη σπονδυλική του στήλη και προκάλεσε ρήξη κοιλιακής αορτής. Αυτή η μία σφαίρα τον σκότωσε, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν ριπές πυροβολισμών.

Μετά τη δολοφονία του Ροδοθέου οι αρχές υπό τον φόβο αντιποίνων λαμβάνουν μέτρα και έθεσαν υπό παρακολούθηση πρόσωπα που εξέφρασαν φόβους για τη ζωή τους.  

Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»
Ένοχος 44χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του λίγες ημέρες αφότου γέννησε
BINTEO: Η πρόσκρουση της θαλαμηγού στις Σπέτσες στην προβλήτα από τους δυνατούς ανέμους