Η Κύπρος εμπόδισε 18 εν δυνάμει τρομοκράτες

Η Κύπρος έχει πολύ στενή συνεργασία με διάφορες υπηρεσίες ασφάλειας και πληροφοριών χωρών της γειτονίας της, αλλά και πέραν αυτής, η οποία υπήρξε αρκετά αποτελεσματική, αφού στο παρελθόν η χώρα μας σταμάτησε και έστειλε πίσω στις χώρες προέλευσής τους τουλάχιστον 18 λεγόμενους ξένους μαχητές, οι οποίοι είχαν φθάσει στο νησί με σκοπό να περάσουν στα κατεχόμενα, από εκεί να μεταβούν στην Τουρκία και στη συνέχεια στη Συρία, για να πολεμήσουν μαζί με το Ισλαμικό Κράτος.
 
Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Ζήνων, σημειώνοντας παράλληλα πως υπάρχει πάρα πολύ στενή συνεργασία μεταξύ πολλών χωρών, περιλαμβανομένης της Κύπρου, και σε ό,τι αφορά την πρόληψη τρομοκρατικών ενεργειών σε ευρωπαϊκές και άλλες πόλεις.
 
Πρόσθεσε πως, στο πλαίσιο αυτό, σε συγκεκριμένη χώρα στην οποία σημειώθηκε πρόσφατα τρομοκρατικό κτύπημα είχαν αποτραπεί προηγουμένως γύρω στις 50 απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων, και πως κάτι ανάλογο ισχύει και για άλλες χώρες.
 
Αναφερόμενος στις τριμερείς συνεργασίες Κύπρου και Ελλάδας με χώρες της περιοχής, ο κ. Ζήνων επεσήμανε πως “στόχος μας, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, είναι να δημιουργηθεί ένα φόρουμ διαλόγου, διαβούλευσης και συνεργασίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, το οποίο θα συνεισφέρει στην προαγωγή συνθηκών σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας”.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις