Συγκλονισμός! Μάνα και γιος κτυπούσαν και εξωθούσαν στην πορνεία τις δύο κόρες

Άλλη μια πρωτοφανή υπόθεση εμπορίας προσώπων εξιχνίασε το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας προσώπων της αστυνομίας, με τις λεπτομέρειες να συγκλονίζουν.

Μάνα και γιος από χωριό της Επαρχίας Λευκωσίας, από το 2012 μέχρι το 2015, εξωθούσαν τις δυο κόρες της οικογένειας, εκ των οποίων η μία ανήλικη, στην επαιτεία και την πορνεία ενώ τις κτυπούσαν.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν χθες στο δικαστήριο Λευκωσίας όπου οδηγήθηκαν μάνα και γιος, η μητέρα τους και ο αδελφός τους κακοποιούσαν σωματικά τις δύο παραπονούμενες εξαναγκάζοντας τις να εξασφαλίζουν χρήματα μέσω της επαιτείας ή μέσω της πορνείας.

Περαιτέρω η μητέρα, διευθέτησε όπως η μια κόρη της εργάζεται σε μπυραρία όπου κοπέλες εξωθούντο σε πορνεία.

Οι δυο αδελφές μια ημέρα, ήταν κτυπημένες και συνοδευόμενες από τον Πάτερ του χωριού μετέβησαν στην αστυνομία για καταγγελία, και στη συνέχεια το Γραφείο Καταπολέμησης εμπορίας προσώπων της αστυνομίας ανέλαβε δράση.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό ο Πάτερ μετέφερε τις δυο αδελφές στο νοσοκομείο και εκεί μάνα και γιος ξεσκεπάστηκαν.

Οι δυο αδελφές διέμεναν σε συγγενικό σπίτι και κατά την εκεί διαμονή τους, η μητέρα έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο την μια από τις κόρες της και της εξασκούσε πίεση με σκοπό να επιστρέψει στο σπίτι πράγμα το οποίο πέτυχε.

Συγκλονιστική μαρτυρία - Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες 

Στην κατάθεση της η μια από τις αδελφές, ανάφερε μεταξύ άλλων ότι ήρθε στην Κύπρο όταν ήταν 12 χρονών μαζί με τη μητέρα της, τα δυο της αδέλφια και τον παππού της.

Η οικογένεια της ήταν υπό την φροντίδα του γραφείου ευημερίας. Εργάστηκε για λίγο καιρό σε ψησταριά ενώ η μητέρα και ο αδελφός της βρήκαν δουλειά σε συγκεκριμένη μπυραρία.

Στην μπυραρία ο Ελληνοκύπριος ιδιοκτήτης της είπε ότι έπρεπε να κάνει ποτά με πελάτες. Αυτό θα γινόταν εάν η ίδια καθόταν με πελάτες της μπυραρίας, τους ακουμπούσε, τους χάιδευε και τους έκανε μασάζ στους ώμους.

Επίσης, ανάφερε ότι οι άλλες κοπέλες που δούλευαν στην μπυραρία έκαναν σεξ με τους πελάτες, είτε στις γυναικείες τουαλέτες, είτε στο τροχόσπιτο που βρισκόταν πίσω από την μπυραρία.

Ο Ελληνοκύπριος δεν της έδινε λεφτά για τα ποτά αλλά της φώναζε να πλένει τα πιάτα και την εκφόβιζε.

Περαιτέρω ανάφερε ότι στην εν λόγω μπυραρία εργαζόταν μια Ρουμάνα υπήκοος η οποία ήταν η υπεύθυνη του χώρου. Η Ρουμάνα υπήκοος της έδωσε προκλητικά ρούχα για να φορά όταν εργάζεται στη μπυραρία και της έλεγε να κάθεται με πελάτες ενώ την χαστούκιζε άμα αρνιόταν. Επίσης σε μια περίπτωση την τράβηξε από τα μαλλιά και την πήρε μπροστά στο νεροχύτη της κουζίνας για να πλύνει τα πιάτα.

Τα λεφτά που της έδινε ο Ελληνοκύπριος, 5 με 10 ευρώ τη νύκτα, τα έδινε στην μητέρα της και αν κάποια νύκτα δεν έπαιρνε λεφτά στο σπίτι η 1η ύποπτη της θύμωνε και την έβριζε με τις φράσεις: «άχρηστη γιατί δεν έφερες λεφτά; Τι έκανες όλη νύκτα».

Την κτυπούσε με χαστούκια στο πρόσωπο και της τραβούσε τα μαλλιά. Τα περιστατικά αυτά, γίνονταν στην παρουσία του αδελφού και της αδελφής της.

Ο ρόλος του αδελφού…

Ο αδελφός της υποστήριζε την μητέρα τους και όταν η αδελφή του προσπαθούσε να τη βοηθήσει, της θύμωναν, της έλεγαν να μην μιλά, την κτυπούσαν και την τραβούσαν από τα μαλλιά.

Η μια εκ των δυο νεαρών, έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε ένα περιστατικό που την κτύπησε η μητέρα της με καυτό κουτάλι στο κεφάλι με αποτέλεσμα να έχει αιμορραγία αλλά παρόλα αυτά δεν την πήρε γιατρό και από τότε έχει έντονους πονοκεφάλους.

Η μαρτυρία της δεύτερης νεαρής

Στην κατάθεση της η δεύτερη νεαρή ανάφερε ότι η οικογένεια της λάμβανε οικονομικό βοήθημα από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας μέχρι το 2012. Μετά δεν είχαν λεφτά και η μητέρα βρήκε δουλειά στην αδελφή της, σε μπυραρία όπου έπρεπε να κάθεται με πελάτες και να κάνει ποτά.

Η ίδια ήταν παρούσα όταν η μητέρα της συνάντησε τον ιδιοκτήτη της μπυραρίας και συμφώνησαν ότι η αδελφή της έπρεπε να κάθεται με πελάτες για ποτά και ότι ήθελε ο πελάτης να το κάνει. Στην αρχή ο Ελληνοκύπριος ιδιοκτήτης μπυραρίας, έδινε 100 ευρώ στην αδελφή της αλλά μετά σταμάτησε να την πληρώνει αφού δεν πήγαινε με πελάτες και για να πληρώνεται την υποχρέωνε να πηγαίνει με πελάτες.

Επιπρόσθετα ανάφερε ότι πήγαινε και η ίδια στην μπυραρία και έκανε παρέα στην αδελφή της. Όταν επέστρεφε στο σπίτι, η μητέρα της ζητούσε λεφτά και όταν η αδελφή της έλεγε ότι δεν έχει λεφτά γιατί δεν εργάζεται στην μπυραρία, η μητέρα τους θύμωνε και την κτυπούσαν με τον αδελφό της.

Τελευταίο περιστατικό βίας με θύμα την αδελφή της ήταν τον Ιανουάριο του 2015. Ο αδελφός τους την έπιασε από τον λαιμό και την κρατούσε καθώς η μητέρα τους την κτυπούσε με μπουνιές και την γρατζουνούσε βρίζοντας την με τη φράση: «άχρηστη πάλι δεν έφερες λεφτά».

Επιπλέον ανάφερε ότι καθημερινά, πήγαινε στον δρόμο και ζητούσε λεφτά από τους περαστικούς αφού η μητέρα της, την απειλούσε ότι θα την πετάξει στο δρόμο αν δεν είχε λεφτά. Την μητέρα της δεν την ένοιαζε ο τρόπος που θα έβρισκε τα λεφτά λέγοντας της καθημερινά ότι έχει υποχρέωση να την φροντίσει όπως έκανε και η ίδια για αυτή τόσα χρόνια.

Την «έκαναν» από την Κύπρο για να γλιτώσουν

Ο Ελληνοκύπριος ιδιοκτήτης της μπυραρίας και η Ρουμάνα υπήκοος ανακρίθηκαν γραπτώς και αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη στην υπόθεση ενώ η Ρουμάνα υπήκοος ανάφερε ότι η μια εκ των νεαρών επισκέφτηκε την μπυραρία χωρίς να εργαστεί.

Εναντίον των δύο υπόπτων εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης και αφού διαπιστώθηκε ότι αυτοί είχαν διαφύγει στο εξωτερικό εναντίον τους εκδόθηκαν Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης.

Ακολούθως εκδόθηκαν στην Κύπρο και το Γραφείο Καταπολέμησης εμπορίας προσώπων αναμένεται σύντομα να καταχωρήσει υπόθεση εναντίον τους.

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα