Νομική αρωγή στον 5ο κατηγορούμενο για την υπόθεση των πινακίδων

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο, ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε σήμερα ο πρώην δημοτικός υπάλληλος Ανδρέας Νικολάου για την υπόθεση των πινακίδων, αποφάσισε να δοθεί νομική αρωγή στον 5ο κατηγορούμενο, ο οποίος στην τελευταία δικάσιμο υπέβαλε αίτηση για παροχή νομικής αρωγής.
 
Στη σημερινή δικάσιμο παρουσιάστηκε έκθεση κοινωνικο-οικονομικού περιεχομένου του κατηγορούμενου στα πλαίσια του αιτήματος για παραχώρηση του ευεργετήματος νομικής αρωγής.
 
Η Κατηγορούσα Αρχή, που εκπροσωπήθηκε από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου, εξετάζοντας την κοινωνικο- οικονομική έκθεση του κατηγορούμενου, συναίνεσε για το μισό ποσό της νομικής αρωγής. Ο κατηγορούμενος ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου πως αδυνατεί να έχει δικηγόρο από μόνος του λόγω και των υποχρεώσεων που έχει και με τις σπουδές του ενός εκ των δύο παιδιών του.
 
Ο δικαστής του Κακουργιοδικείου τάχθηκε υπέρ του αιτήματος του κατηγορούμενου ώστε να μπορέσει απρόσκοπτα να εκπροσωπηθεί στη δίκη, λέγοντας πως υπό τις περιστάσεις το σύνολο της οικονομικής επιφάνειας του κατηγορούμενου, σε σχέση με την πολυετή ποινή φυλάκισης που εκτίει, χωρίς ωστόσο να παραβλέπεται η σοβαρότητα των αδικημάτων που αντιμετωπίζει, δικαιολογεί το αίτημά του.
 
Ως εκ τούτου, είπε, το δικαστήριο εγκρίνει το αίτημα και έδωσε οδηγίες για διορισμό του δικηγόρου Κώστα Ευσταθίου τον οποίο εκπροσώπησε σήμερα η δικηγόρος Νικολέτα Παπουτσή. Σημειώνεται πως ο Ανδρέας Νικολάου εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για άλλη υπόθεση επέμβασης σε κερματοδέκτες.
 
Η αποφυλάκισή του θα γίνει στις 30.5.2018, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο ενώ εκκρεμεί έφεση στο Ανώτατο. Η υπόθεση επί της ουσίας είναι προγραμματισμένη για τις 10 Μαΐου του 2017 για απάντηση στις κατηγορίες ενώ το δικαστήριο διέταξε όπως δοθεί όλο το μαρτυρικό υλικό και στον συνήγορο υπεράσπισης του 5ου κατηγορούμενου.
 
Στην ίδια υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται, οι διευθυντές των δύο εταιρειών (ΕΤΝΑ και ALMA) κατασκευής πινακίδων, Χρίστος Ιωάννου της ETNA και Σωτήρης Αντωνιάδης της ALMA. Το Κακουργιοδικείο διέταξε όπως όλοι, δηλαδή οι δύο εταιρείες και τρία φυσικά πρόσωπα σε σχέση με την υπόθεση των πινακίδων, παρουσιαστούν στο Κακουργιοδικείου για σκοπούς απάντησης στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι κατηγορούμενοι την 10η Μαΐου του 2017.
 
Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων οι κατηγορούμενοι, αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κλοπή και κατάχρηση εξουσίας.
 
Το δικαστήριο διέταξε επίσης πως και στα τρία πρόσωπα παραμείνουν οι ίδιοι περιοριστικοί όροι. Τα ονόματά τους να τοποθετηθούν στο stop list, να παραδώσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, να υπογράψουν προσωπική εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ έκαστος, να υπογράψει ένας αξιόχρεος εγγυητής για το ποσό των 100.000 ευρώ για τον καθένα και να παρουσιάζονται δύο φορές την εβδομάδα σε αστυνομικό σταθμό της επιλογής τους.

Δειτε Επισης

Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή