«Όποιον θέλουν βγάζουν» - Πυρά στο Συμβουλίο αποφυλακίσεως για Σιδερά και Καυκαρή

Έξω φρενών η Πρόεδρος του Συνδέσμου προστασίας δικαιωμάτων φυλακισμένων Άννα Αντωνίου η οποία «εξαπολύει πυρά» κατά του Συμβουλίου αποφυλακίσεως Επ’ Αδεία μετά την απόφαση τους να μην αποφυλακίσουν την βαρυποινίτισσα Ελένη Σιδερά, αφού έλαβαν υπόψη την άρνηση της στον όρο να μην επισκέπτεται το σύζυγο της, που επίσης εκτίει ποινή φυλάκισης, σε περίπτωση που αποφυλακιστεί.  Ο ίδιος όρος τέθηκε και για το γιο της, εκτός φυλακών.

Μιλώντας στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ, η κ. Αντωνίου ανέφερε ότι ο όρος που έθεσε το Συμβούλιο στην Ελένη Σιδερά «είναι παράνομος για τα δικαιώματα της» και ανέφερε ότι το Συμβούλιο «ότι θέλει κάνει και όποιο θέλει βγάζει».

Συγκεκριμένα η Πρόεδρος του Συνδέσμου προστασίας δικαιωμάτων φυλακισμένων διερωτήθηκε «που πάνε τα δικαιώματα των φυλακισμένων» και σχολιάζοντας την απόφαση είπε «αν έθεταν όρο να της κρατήσουν το διαβατήριο και να παρουσιάζεται σε αστυνομικό σταθμό είναι απόλυτα κατανοητό. Αλλά όχι εντός φυλακών να είχε δικαίωμα να δει το σύζυγο της και εκτός φυλακών να της θέτουν όρο ότι δεν θα τον βλέπει. Αυτό είναι κάτι πολύ προσωπικό και παράνομο. Αν είναι ποτέ δυνατόν. Ποίοι είναι αυτοί για να της στερήσουν αυτό το δικαίωμα;».

«Είναι απαράδεκτοι. Η Σιδερένου είχε άψογη διαγωγή στις φυλακές. Το Συμβούλιο δεν έχει επιχειρήματα. Ότι θέλουν κάνουν και όποιο θέλουν βγάζουν και όποτε θέλουν. Αυτή τη δουλειά έπρεπε να την κάνουν άτομα που καταλάβουν.  Η Σιδερένου είναι επικίνδυνη 67 χρονών γυναίκα; Δείχνει επικίνδυνη; Αν την αφήσουν μέσα άλλα 5 χρόνια τι θα καταλάβουν; Το Ρόπα και τον Γιουρούκκη τους έχουν αποφυλακίσει…»

«Δικαιολογίες» και για Καυκαρή…

Η κ. Άννα Αντωνίου σχολίασε και την υπόθεση του ισοβίτη Παναγιώτη Καυκαρή του οποίου οι αιτήσεις για αποφυλάκιση απορρίφθηκαν δυο φορές και το Ανώτατο στην απόφαση του ακύρωσε τις αποφάσεις του Συμβουλίου, σε μια απόφαση καταπέλτη. 

«Τον Καυκαρή τον δίκασαν δυο φορές, απόρριψαν τις αιτήσεις του, πήγε δικαστήριο δικαιώθηκε και ακόμα είναι εκεί μέσα.  Είναι 70 χρονών και είπανε είναι υγιείς. Τι σημαίνει αυτό; Επειδή είναι υγιείς πρέπει να μείνει μέσα; Έχει 30 χρόνια που είναι στη φυλακή. Το «παρόλ» (δικαίωμα αποφυλάκισης για ισοβίτες και βαρυποινίτες), έγινε για αυτούς τους φυλακισμένους για να βγαίνουν ξανά στη ζωή. Γιατί δεν τον βγάζουν;».

«Ο λόγος που δεν αποφυλακίζουν τον Καυκαρή είναι επειδή έκανε ένα μεγάλο φόνο. Αν του έλεγαν ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποφυλακιστείς να το καταλάβω γιατί μπορεί να κρίνουν ότι δεν τιμωρήθηκε αρκετά αν και η άποψη μου 30 χρόνια τιμωρήθηκε αρκετά. Λένε είναι υγιείς και ότι δεν ζήτησε συγγνώμη δημόσια. Μα τι σημαίνει αυτό; Επειδή δεν ζήτησε δημόσια συγνώμη σημαίνει δεν έχει μετανιώσει; Δεν ξέρουν τι λένε και δεν έχουν επιχειρήματα».

Η μάχη για τα δικαιώματα των φυλακισμένων

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου προστασίας δικαιωμάτων φυλακισμένων μιλώντας στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ ανέφερε ότι δόθηκαν μάχες για τα δικαιώματα των φυλακισμένων και «τα πράγματα πλέον είναι στην ορθή κατεύθυνση», πλην του Συμβουλίου αποφυλακίσεως.

«Πριν την σημερινή Διεύθυνση των φυλακών υπήρχε καθεστώς Χίτλερ και διοικούσαν με ππάλες. Έπιναν το αίμα των φυλακισμένων με το καλαμάκι».

«Πολλές φορές είχαμε έρθει σε ρήξη με την προηγούμενη Διεύθυνση για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα των φυλακισμένων. Μάλιστα μια ημέρα που ήμουν έξω από τις φυλακές με συλλάβανε και με πήραν και δικαστήριο και η Δικαστής του ρώτησε «δεν ντρέπεστε; Αντί να είναι παραπονούμενη που την χτυπήσατε είναι κατηγορούμενη;» Παλέψαμε πολύ… Τότε; Απομόνωση, βασανιστήρια, αυτοκτονίες… Πάρα πολλά… Που ξανά ακούστηκε; Είχε ξυλοδαρμούς, βιασμούς και καμία ποινική δίωξη»

«Η Άννα και η Αθηνά έκαναν περισσότερα πράγματα από το κανονικό και τους βγάζω το καπέλο, για αυτό θεωρώ ότι τώρα είμαστε στην σωστή κατεύθυνση για τα δικαιώματα των φυλακισμένων. Κάποτε θυμάμαι που έλεγαν για ναρκωτικά σε φυλακισμένους. Μα ποιος τα παίρνει μέσα; Κάποιου δεσμοφύλακες και μάλιστα είχα ζητήσει τότε να περνούν και αυτοί από τις αψίδες και να ελέγχονται. Τίποτα. Είχαν πιάσει κανένα τότε; Τώρα πήραν 3».

Τέλος, η κ. Άννα Αντωνίου ανέφερε το ζήτημα Καυκαρή και Σιδερένου δεν θα παραμείνει έτσι αφού καταπατώνται τα δικαιώματα τους.   
 

Δειτε Επισης

BINTEΟ: Κάνουν τη νύχτα μέρα οι οπαδοί της Ομόνοιας 29ης
Συλλήψεις στη Λεμεσό έπειτα από εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση
Συμπλοκή νεαρών στα Λατσιά με έναν τραυματία-Πρόσωπο ανέσυρε μαχαίρι
Στις 10 οι συλλήψεις για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Διέκοψε και ανακοινώνει την Κυριακή την απόφαση για κράτηση των εννέα το Δικαστήριο-Στο επίκεντρο ο πληροφοριοδότης
Άμεση παρέμβαση Τμήματος Δασών για έλεγχο πυρκαγιάς στον Κάτω Πύργου Τυλληρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο οι συλληφθέντες για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Χειροπέδες σε 34χρονο για υπόθεση απατής-Ενοικίασε σπίτι σε άλλο πρόσωπο, αλλά δεν ήταν δικό του
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για το «Δημητρούι»-Στους 9 οι ύποπτοι για τις αρχές
Ακινητοποιήθηκε φορτηγό και έκλεισε λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού