Έδωσαν με το ζόρι ουσίες στο 12χρονο γιο μου στο σχολείο καταγγέλλει πατέρας

Νέο περιστατικό εκφοβισμού σε γυμνάσιο με φόντο τη χορήγηση ουσιών έρχεται στο φως μετά από καταγγελία του πατέρα του μαθητή.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πατέρα του μαθητή, ο οποίος φοιτά στην πρώτη τάξη Γυμνασίου, στην περιοχή Στροβόλου, πριν από μερικές μέρες, ενημερώθηκε από τον σύνδεσμο γονέων του σχολείου για ένα σοβαρό περιστατικό που έλαβε χώρα στο σχολικό χώρο με πρωταγωνιστές το παιδί του και τρεις άλλους μαθητές της τρίτης τάξης, οι οποίοι εκφοβίζοντας τον 12χρονο τον παρακινούσαν να δοκιμάσει τα λευκά χαπάκια που είχαν στην κατοχή τους. 
 
Όταν ο ίδιος αρνήθηκε, ασκώντας βία τον έσπρωξαν στις τουαλέτες πιέζοντάς  τον να δοκιμάσει . Μάλιστα, οι τρεις φέρονται να του είπαν "εν πολλά ωραίο, θα σε ανεβάσει". 
 
Μαθητές που είδαν το περιστατικό φώναξαν την επιμελήτρια προκειμένου να επέμβει, ωστόσο, οι τρεις μεγαλύτεροι μαθητές φέρονται να τα έριξαν στον 12χρονο λέγοντάς της "ο μιτσής έχει πάνω του πράμα". 
 
"Το ίδιο βράδυ του συμβάντος η διευθύντρια του σχολείου με πήρε τηλέφωνο και εγώ δεν είχα ιδέα γιατί  ενώ μαζί με το παιδί μου συζητάμε τα πάντα, αυτό μου το απέκρυψε. Όταν του ζήτησα να μου πει τι ακριβώς συνέβη, μου περιέγραψε τα γεγονότα όπως ακριβώς μου τα μετέφερε και ο σύνδεσμος γονέων. Τον εκφόβισαν για να μη μιλήσει. Παρομοίασε αυτά που του έδωσαν να καταναλώσει με μικρά  χαπάκια.  Η διευθύντρια, ζήτησε άμεση διερεύνηση του περιστατικού. Κάλεσε μάλιστα στο σχολείο και τον Επιθεωρητή Μέσης Εκπαίδευσης κ.Γιαννάκη Χατζηκωστή", εξηγεί ο πατέρας μιλώντας στο Ρεπόρτερ.
 
"Οι απαντήσεις που έλαβα ως γονιός δε με ικανοποιούν. Μου είπαν ότι έχει και χειρότερα αφού ναρκωτικά έχουν μπει και στα δημοτικά! Μίλησα με την ΥΚΑΝ και μου είπαν ότι το σχολείο του γιου μου είχε ξανά κρούσματα με ναρκωτικά. Τα παιδιά παραπέμφθηκαν στον καθηγητικό σύλλογο. Οι δύο παραδέχθηκαν ενοχή ενώ ο τρίτος αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.  Από το σχολείο με παρακάλεσαν να μη δοθεί έκταση στο θέμα καθώς πλησιάζει το τέλος της σχολικής χρονιάς. Δεν μπορώ όμως να το αφήσω έτσι. Σήμερα εκφοβίζουν και ασκούν βία στο δικό μου το παιδί, αύριο μπορεί να είναι κάποιο άλλο. Είναι πιο σημαντικό να μη βγει το όνομα του σχολείο από το να προστατέψουμε τα παιδιά μας;" ξεσπά ο πατέρας.
 
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Επιθεωρητή Μέσης Εκπαίδευσης  κ. Χατζηκωστή ο ίδιος μας ανέφερε ότι κλήθηκε στο σχολείο για το εν λόγω περιστατικό, το οποίο είναι στο στάδιο διερεύνησης από τη διεύθυνση του σχολείου. Σε ερώτησή μας για το ποιες είναι οι ποινές που επιβάλλονται σε μαθητές οι οποίοι εκφοβίζουν, ασκούν σωματική βία ή χορηγούν ουσίες με συμμαθητές τους, ο ίδιος μας ανέφερε ότι για κάθε περιστατικό γίνεται διερεύνηση πρωτίστως από τη διεύθυνση του σχολείου και ανάλογα με το παράπτωμα επιβάλλονται και οι αντίστοιχες ποινές, που προνοεί το Υπουργείο Παιδείας.
 
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το σχολείο απέβαλε σήμερα τους δύο εκ των τριών μαθητών με 8 και 6 μέρες αντίστοιχα, μια εξέλιξη που δεν ικανοποιεί το πατέρα του μαθητή ο οποίος όπως υποστηρίζει, το περιστατικό τραυμάτισε ψυχικά το παιδί του και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο επανάληψής του, είτε στο ίδιο το παιδί είτε σε κάποιο άλλο. 
 
Διαβάστε επίσης:
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα