ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Είχε αποδράσει ξανά κατάδικος μπροστά στα μάτια του ίδιου δεσμοφύλακα

Συνεχίζονται οι έρευνες των ποινικών ανακριτών σε σχέση με τον 28χρονο Γεωργιανό ο οποίος την περασμένη Τετάρτη απέδρασε από τις Κεντρικές φυλακές και συνελήφθη 48 ώρες αργότερα από τις κατοχικές αρχές όπου κρυβόταν σε ξενοδοχείο της κατεχόμενης Λευκωσίας.

Όπως διαφάνηκε, ο 28χρονος κατάφερε να διαφύγει καθώς οι 3 δεσμοφύλακες που ήταν στο Κέντρο ελέγχου,  είχαν στο σύστημα συναγερμού στο αθόρυβο και για 1 ώρα δεν μπήκαν στον κόπο να κοιτάξουν τις οθόνες από τις κάμερες, όπου το σύστημα εκτός από ότι ηχούσε ασταμάτητα, κύκλωσε τις κινήσεις του δραπέτη και προειδοποιούσε ότι εισήλθε στη νεκρά ζώνη. Αρχικά εντός των φυλακών όπου έβαλε σχάρες και έκανε αυτοσχέδια σκάλα και στη συνέχεια αφού σκαρφάλωσε τον τοίχο  και απέδρασε. Ο ήχος και οι κάμερες έδιναν σήμα από το πρώτο λεπτό, ωστόσο οι 3 δεσμοφύλακες αντί να σημάνουν συναγερμό για να συλληφθεί εντός μερικών λεπτών, «κοιμόντουσαν» τον ύπνο του δικαίου.

Οι 3 δεσμοφύλακες έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ενώ εναντίον τους, εκτός από πειθαρχικές ευθύνες, διερευνώνται και ποινικές.

Έφυγε ξανά κατάδικος του ενός αλλά… κουκουλώθηκε η υπόθεση

Σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ, ο ένας εκ των 3 δεσμοφυλάκων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τη Διεύθυνση του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τον Νοέμβριο του 2008, ο συγκεκριμένος δεσμοφύλακας μαζί με άλλους δυο συναδέλφους του, είχαν μεταφέρει βαρυποινίτη στην οικία του στη Λευκωσία με σκοπό να επισκεφθεί τον άρρωστο αδελφό του, ο οποίος είχε επιστρέψει μετά από επέμβαση από το Ισραήλ.  

Ωστόσο ο κατάδικος, ο οποίος εξέτιε ποινή φυλάκισης 4 ετών για υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών από το 2007, έπιασε στον ύπνο τους 3 δεσμοφύλακες και κατάφερε να αποδράσει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα γεγονότα όπως αναγράφονται στην απόφαση του Κακουργιοδικείου, ο βαρυποινίτης κατά την επίσκεψη του στο σπίτι του παππού του στο Γέρι κατάφερε να διαφύγει της προσοχής των δεσμοφυλάκων όταν ζήτησε από αυτούς να πάει στην τουαλέτα.

Η αστυνομία έψαχνε τα ίχνη του για 3 μήνες ενώ ο 24χρονος, τότε, είχε άλλη μια ποινή καταδίκης που τον επιβάρυνε, όταν ήταν σε ηλικία 17 ετών.

Καμία ευθύνη… Ούτε καν πειθαρχική

Τόσο ο δεσμοφύλακας που βρίσκεται και σήμερα στο στόχαστρο για αμέλεια, όσο και οι άλλοι δυο τότε, είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα για 15 ημέρες μόνο.

Μάλιστα όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια από έρευνες, αξιωματικός είχε απορρίψει την άδεια του βαρυποινίτη και την μεταφορά στην οικία του, καθώς αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο ούρων όπως είναι οι προβλεπόμενες διαδικασίες πριν την έγκριση για μεταφορά κρατουμένων εκτός φυλακών.

Παρόλα αυτά οι 3 μετέφεραν τον βαρυποινίτη, άγνωστο αν λειτουργούσαν κατόπιν οδηγιών ή αυτόβουλα, με αποτέλεσμα να αποδράσει ενώ διαφάνηκαν σοβαρά λάθη.  

Ωστόσο οι 3 δεν διώχθηκαν πειθαρχικά αφού του έγινε μόνο μια αυστηρή παρατήρηση ενώ ούτε λόγος για ποινική έρευνα.

Και έτσι η υπόθεση κουκουλώθηκε και τέλος καλά όλα καλά λες και δεν απέδρασε κανείς…

Η επεισοδιακή σύλληψη του βαρυποινίτη 

Στις 11 Ιαννουαρίου.2009 όχημα μάρκας Μερσεντές  χρώματος αργυρού και χωρίς πινακίδες εγγραφής για το οποίο υπήρχε πληροφορία ότι ήταν κλοπιμαίο και διακινούσε ποσότητα οπλισμού και πυρομαχικών, θεάθηκε να κινείται στην Πάφο με μόνο τον οδηγό να βρίσκεται εντός αυτού. 

Τότε δύο αστυνομικοί που διενεργούσαν περιπολία το παρακολούθησαν διακριτικά μέχρι που το όχημα στάθμευσε σε ανοικτό χώρο πίσω από συγκρότημα καταστημάτων. 

Από το όχημα εξήλθε ο δραπέτης ο οποίος φορούσε χακί καπέλο και περούκα με μακριά μαλλιά ενώ στη συνέχεια εισήλθε σε εστιατόριο.

Ακολούθως και αφού στάλθηκαν ενισχύσεις, οι αστυνομικοί του έστησαν καρτέρι ενώ δυο μέλη της δύναμης μπούκαραν στο εστιατόριο όπου του φώναξαν «Αστυνομία» και ότι ήταν υπό σύλληψη τραβώντας του την περούκα που φορούσε.

Ταυτόχρονα ο δραπέτης ανέσυρε έμφορτο πιστόλι με το δεξί του χέρι μάρκας "Fabrique Nationale" και οπλίζοντας το με το αριστερό του τους φώναξε: «Εν να σας παίξω γ*** τη ράτσα σας».

Ακολούθως οι αστυνομικοί του επιτέθηκαν και παρά το γεγονός ότι ο δραπέτης αντιστεκόταν, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Στη σωματική έρευνα που ακολούθησε ανεβρέθηκαν στην κατοχή του μεταξύ άλλων τεκμηρίων μια σφαίρα πυροβόλου όπλου, ένα μαύρο τσαντάκι μέσης που περιείχε φυσίγγια και ένα κλειδί αυτοκινήτου μάρκας Μερσεντές.

Κατά την έρευνα εντός του οχήματος που χρησιμοποιούσε και ήταν κλοπιμαίο,  ανεβρέθηκαν μεταξύ άλλων ένα έμφορτο πιστόλι μάρκας "Barreta", δύο συσκευές εκτόξευσης επιβλαβούς αερίου δηλαδή δακρυγόνα και 26 συσκευασμένα χάπια με την επιγραφή "Efedrin Arsan" χωρίς άδεια κυκλοφορίας από το Συμβούλιο Φαρμάκων.

Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)