Δείτε ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω παρελάσεων και τις διευθετήσεις της Τροχαίας

 Λόγω των εορτασμών για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, που σήμερα, ανήμερα της επετείου, σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, η Αστυνομία έχει προβεί στις απαραίτητες διευθετήσεις για την ασφάλεια του κοινού και τη διευκόλυνση της τροχαίας κυκλοφορίας.

Επαρχία Λευκωσίας
Λόγω της Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης, στον Στρόβολο και της Παρέλασης, στη Λευκωσία, θα απαγορευτεί η στάθμευση παντός οχήματος, στους χώρους στάθμευσης απέναντι από την εκκλησία και απέναντι από την ψησταριά «Διομήδη» στην Αρχ. Κυπριανού, κατά μήκος της Αρχ. Κυπριανού και Αγ. Μαρίνας πέριξ της εκκλησίας, στη Λεωφόρο Στασίνου, από τη συμβολή της με την οδό Μπουμπουλίνας μέχρι και την Πλατεία Ελευθερίας, στη Λεωφόρο Ομήρου, στη Λεωφόρο Βύρωνος, στην οδό Μιχαλάκη Καραολή και στη Λεωφόρο Ευαγόρου, από τα μεσάνυχτα της 24.03.17

Η τροχαία κίνηση θα διακοπεί από η ώρα 09:00 της 25ης Μαρτίου στη Λεωφόρο Στασίνου, από τη συμβολή της με την οδό Μπουμπουλίνας, μέχρι τη συμβολή της με την Πλατεία Ελευθερίας  και στη Λεωφόρο Βύρωνος από τα Φώτα Μουσείου μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφ. Γρίβα Διγενή.

Από τις 9.30π.μ. αύριο, η τροχαία κίνηση θα διακοπεί στον άξονα της παρέλασης, από τη συμβολή της λεωφόρου Στασίνου, με την οδό Μπουμπουλίνας, στις Λεωφόρους Βύρωνος και Ομήρου, Μιχαλάκη Καραολή, στη Λεωφόρο Δημοσθένη Σεβέρη από τα Φώτα Τροχαίας προς τη Λεωφ. Γρηγόρη Αυξεντίου και η οδός Βουλγαροκτόνου. 

Οι χώροι στάθμευσης οχημάτων για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, καθορίζονται οι ακόλουθοι:-

1. Ο χώρος στάθμευσης παρά το περίπτερο ΟΧΙ.
2. Ο χώρος στάθμευσης παρά το Άνοιγμα Κολοκάση.
3. Ο χώρος στάθμευσης παρά το κολυμβητήριο Λευκωσίας.

Τα Αστικά Λεωφορεία Λευκωσίας μετά τις 10:00, προερχόμενα από τις περιοχές Στροβόλου – Λακατάμειας – Ανθούπολης –   Παρισσινού – Έγκωμης – Αγίου Δομετίου – Αγίου Παύλου, θα ακολουθήσουν το δρομολόγιο για αποβίβαση /επιβίβαση  επιβατών Κινύρας- Κυκλικό Κόμβο Μάρκου Δράκου – Ρηγαίνης (Holiday Inn) χώρος Στάθμευσης Λεωφορείων Πλατεία Σολωμού. Παράλληλα, τα λεωφορεία που προέρχονται από τις περιοχές Παλλουριώτισσας, Καϊμακλίου, Αγλαντζιάς, Δασούπολης, Λατσιών, θα αποβιβάζουν επιβάτες στη γέφυρα Κάνιγγος, παρά το περίπτερο ΟΧΙ.

Επαρχία Λεμεσού
Στην επαρχία Λεμεσού η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στην λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στις 11.45, με διαδρομή από τη διασταύρωση της με την οδό Αγίας Ζώνης (ΑΡΙΕΛ) μέχρι τη διασταύρωση της με την οδό Ιωάννη Πολέμη.

Επαρχία Λάρνακας
Στην επαρχία Λάρνακας η παρέλαση θα ξεκινήσει από τη λεωφόρο Γρ. Αυξεντίου και θα διέλθει της λεωφόρου Αθηνών, της οδού Παύλου Βαλσαμάκη και θα τερματίσει στην πλατεία Αγ. Λαζάρου. Για το λόγο αυτό η εν λόγω λεωφόρος Αθηνών, θα είναι κλειστή για την τροχαία κίνηση από τις 5 π.μ. 

Επαρχία Πάφου
Στην επαρχία Πάφου η παρέλαση θα εκκινήσει στις 11.15π.μ., από τη λεωφόρο Γρίβα Διγενή, θα περάσει από την πλατεία Κένεντι και θα τερματίσει στη λεωφόρο Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Για το λόγο αυτό οι πιο πάνω δρόμοι θα κλείσουν για την τροχαία κίνηση.

Επαρχία Αμμοχώστου
Η παρέλαση στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου θα πραγματοποιηθεί στις 11π.μ. στη λεωφόρο 1ης Απριλίου στο Παραλίμνι. Ο δρόμος θα κλείσει για την τροχαία κίνηση, από το ύψος της συμβολής με την οδό 28η Οκτωβρίου, μέχρι και τη συμβολή της με τη λεωφόρο Γρίβα Διγενή, από τις 9.30π.μ. μέχρι και τις 12μ..  

Διαμέρισμα Μόρφου
Στο διαμέρισμα Μόρφου η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί η ώρα 11 το πρωί στον κύριο δρόμο Ευρύχου – Τροόδους, από τη συμβολή με την οδό Γρ. Αυξεντίου στην Ευρύχου, μέχρι και την πάροδο που οδηγεί προς το χωριό Τεμπριά. Για το λόγο αυτό, το πιο πάνω τμήμα του δρόμου, θα είναι κλειστό για την τροχαία κίνηση, από τις 10.30π.μ., μέχρι και τις 12μ..

Η τροχαία κίνηση από και προς το Τρόοδος, θα διοχετεύεται μέσω των οδών Γρ. Αυξεντίου και Μαχαιρά, εντός της κοινότητας Ευρύχου. 

Το κοινό προτρέπεται όπως κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων παραμένει επί των πεζοδρομίων για την ομαλή και απρόσκοπτη διέλευση των παρελαυνόντων.

Τέλος, το κοινό προτρέπεται όπως συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επί καθήκοντι Αστυνομικών.

Δειτε Επισης

BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας