Το ΑΚΕΛ να δώσει εξηγήσεις για τις προαγωγές στην Αστυνομία επί δικής του διακυβέρνησης

Oι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΑΚΕΛ θα έπρεπε οι ίδιοι να δώσουν εξηγήσεις στα μέλη της Αστυνομίας αναφορικά με το πώς γίνονταν οι προαγωγές στο Σώμα επί της δικής τους διακυβέρνησης, αναφέρει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, ο κ. Νικολάου, απαντώντας σε χθεσινή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ σχετικά με τη διαδικασία προαγωγών στην Αστυνομία, αναφέρει ότι τα κριτήρια έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί αρκετές φορές και οι αποφάσεις προαγωγής έχουν τεκμηριωθεί με βάση τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου και την εφαρμογή των σχετικών Νόμων.
 
Προσθέτει ότι επί διακυβέρνησης ΑΚΕΛ «δεν λαμβάνονταν υπόψη τα προσόντα και η αρχαιότητα των μελών» και οι προαγωγές κρίθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο ως αναιτιολόγητες, βασισμένες σε «ξένα κριτήρια», δηλαδή σε κριτήρια άλλα από εκείνα που ορίζει ο Νόμος. «Πως είναι δυνατόν τέσσερις αξιωματικοί που υστερούσαν καταφανώς σε προσόντα και σε αρχαιότητα, υστερούσαν σε πείρα στον τελευταίο βαθμό η οποία προσμετρά στην αξία και δεν υπερτερούσαν στην αξία με βάση τις εκθέσεις αξιολόγησης, να προάγονται έναντι άλλων υποψηφίων που υπερείχαν σε όλα τα νόμιμα κριτήρια» διερωτάται ο κ. Νικολάου.
 
Λέει ακόμη ότι προκαλεί προβληματισμό γιατί δεν λάμβαναν υπόψη τις γνωματεύσεις του Γενικού Εισαγγελέα ή γιατί επέμεναν να προάγουν εκ νέου τα ίδια πρόσωπα, παρά τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου. «Αντί λοιπόν να ζητούν εξηγήσεις, τώρα που εφαρμόζονται αξιοκρατικά τα νομοθετημένα κριτήρια και γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις του Δικαστηρίου, πρέπει να δώσουν απαντήσεις γιατί έχουν ακυρωθεί όλες οι προαγωγές που έγιναν το διάστημα από το Νοέμβριο του 2011 έως τον Ιανουάριο του 2013 στο βαθμό του Αστυνόμου Β’, όπως και προαγωγές που έγιναν την ίδια περίοδο, στο βαθμό του Λοχία, του Υπαστυνόμου και του Ανώτερου Υπαστυνόμου, μέχρι και τον τελευταίο μήνα της θητείας της διακυβέρνησης τους» προσθέτει.
 
Λέει τέλος ότι «εάν θεωρούν ότι οι προαγωγές θα πρέπει να αποφασίζονται σε αντίθεση με τους νόμους και τις αποφάσεις των δικαστηρίων και να συνεχιστεί η έκνομη και αναξιοκρατική κατάσταση του παρελθόντος, τότε ας αλλάξουν τη νομοθεσία για να παραγνωρίζονται τα κριτήρια του ισχύοντος Νόμου, να καταργήσουν τα κριτήρια της αρχαιότητας και της αξίας και να δίδεται υπέρμετρη βαρύτητα στα προσόντα», ενώ ζητά να ερωτηθούν και τα μέλη της Αστυνομίας και οι σύνδεσμοι τους.

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Στρατηγικές προστασίας των παιδιών στην ΕΕ προτείνει στα κράτη μέλη η Κομισιόν
Μπορέλ: Το Ισραήλ να διασφαλίσει προστασία εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις
Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας
Δήμαρχος στη Γαλλία απαγορεύει την κυκλοφορία ασυνόδευτων ανήλικων κάτω των 13 ετών
BINTEO: Άλλο ένα περιστατικό για τη Boeing-Αεροσκάφος έχασε τον τροχό του κατά την απογείωση
Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν ξανά τη βόρεια Γάζα-Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι Παλαιστίνιοι
Διαπιστώνει παράλειψη και αμέλεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή σκύλων η Λοττίδη