Στην Αστυνομία κατήγγειλε τη συνέντευξη Μ. Νεοφύτου η πλευρά Χριστόφια

Σε καταγγελία στην Αστυνομία προέβησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια σε σχέση με τη συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα, σε καθημερινή εφημερίδα, ο εργολάβος Μιτλιάδους Νεοφύτου  με τον οποίο βρίσκονται στα δικαστήρια.
 
Ως γνωστό, ο κ. Νεοφύτου καταχώρησε αγωγή εναντίον του κ. Χριστόφια,  διεκδικώντας το ποσό των 22 εκ. ευρώ για οικοδομικές εργασίες που έχει διενεργήσει στις οικίες του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μακεδονίτισσα και στο Κελλάκι  και για χρήματα που έδωσε στην Ομόνοια.
 
Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, οι δικηγόροι του κ. Χριστόφια ζήτησαν την άδεια του Δικαστηρίου προκειμένου να καταθέσουν τη συνέντευξη του κ. Νεοφύτου ως τεκμήριο στην υπόθεση, κάνοντας λόγο για «παράνομη παρέμβαση» σε εν εξελίξει δικαστική διαδικασία.  
 
Η πλευρά του κ. Νεοφύτου εξέφρασε τη διαφωνία της ως προς το ότι η συνέντευξη συνιστά «παράνομη παρέμβαση» σε δικαστική διαδικασία, ωστόσο, δεν έφερε οποιαδήποτε ένσταση στο αίτημα για κατάθεση της στο δικαστήριο ως τεκμήριο.    
 
Ο δικαστής Νικόλας Σάντης όρισε την 13η Απριλίου, στις 9 το πρωί, για συνέχιση της εκδίκασης της αγωγής, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης ο λογιστής-ελεγκτής Νίνος Χατζηρούσος, ο οποίος θα κληθεί να αναλύσει τις φορολογικές δηλώσεις και τις οικονομικές καταστάσεις της εργοληπτικής εταιρείας του Μιλτιάδους Νεοφύτου.  
 
Ο κ. Χριστόφιας στη δική του κατάθεση ενώπιον του δικαστηρίου είχε χαρακτηρίσει εξωπραγματικά και συκοφαντικά τα όσα του καταλογίζει ο Μιλτιάδους Νεοφύτου με την αγωγή που καταχώρησε εναντίον του, λέγοντας ότι τα ποσά που ζητά ο κ. Νεοφύτου από τον ίδιο είναι παράλογα και απαράδεκτα.

Δειτε Επισης

Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»