Απίστευτο! Έπαιζε ο συναγερμός για τον δραπέτη και οι δεσμοφύλακες τον είχαν στο αθόρυβο

Ολονύχτιες ήταν οι έρευνες των μελών των Κεντρικών φυλακών για τον εντοπισμό του 28χρονου Γεωργιανού που απέδρασε χθες γύρω στις 6 το απόγευμα από τις Κεντρικές φυλακές ενώ με το πρώτο φως της ημέρας δεσμοφύλακες συνεχίζουν να «χτενίζουν» ολόκληρη την περιοχή, με τις έρευνες να επικεντρώνονται στη νεκρά ζώνη.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 5 και 30 το απόγευμα.

Οι κατάδικοι της πτέρυγας 2 βρίσκονταν στην αυλή των Κεντρικών φυλακών και γύρω στις 6 το απόγευμα όπου επέστρεψαν στα κελιά τους, διαπιστώθηκε η απουσία δυο αλλοδαπών, γεγονός που σήμανε κόκκινο συναγερμό.

Περίπολο που διενεργεί ελέγχους περιμετρικά των Κεντρικών φυλακών αντιλήφθηκε τους δυο κρατούμενους που το έσκασαν.

Αμέσως ακολούθησε καταδίωξη ενώ οι δεσμοφύλακες έριξαν στον αέρα προειδοποιητικούς πυροβολισμούς για εκφοβισμό, με αποτέλεσμα ο ένας εκ των δυο να ακινητοποιηθεί, να σηκώσει τα χέρια ψηλά και να συλληφθεί από τα μέλη των Κεντρικών φυλακών ενώ ο δεύτερος διέφυγε από την περιοχή.

Έπαιζε ο συναγερμός αλλά… στο αθόρυβο

Στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης των Κεντρικών φυλακών τέθηκαν οι κάμερες ασφαλείας του σωφρονιστικού ιδρύματος, οι οποίες ήταν άκρως αποκαλυπτικές για τον τρόπο δραπέτευσης των κρατουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ, όταν οι κατάδικοι εισήλθαν στην νεκρά ζώνη, την ώρα που ήταν στην αυλή, και που βρίσκεται εντός των Κεντρικών φυλακών ήχησε το σύστημα ασφαλείας το οποίο έχει αναβαθμιστεί και θεωρείται ένα από τα καλύτερα υπερσύγχρονα συστήματα.

Για μια ολόκληρη ώρα το σύστημα έπαιζε και μάλιστα έβγαλε το κόκκινο σήμα στο οποίο αναγραφόταν η λέξη «person», σημαίνοντας συναγερμό  στους δεσμοφύλακες του Κέντρου ελέγχου ότι υπάρχουν πρόσωπα στη νεκρά ζώνη, εντός των φυλακών.

Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι δεσμοφύλακες για να έχουν την ησυχία τους, έβαλαν το σύστημα συναγερμού σε αθόρυβο.

Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι όταν οι κατάδικοι εισήλθαν στη νεκρά ζώνη λειτούργησε το λέιζερ το οποίο κύκλωσε και έδειχνε τις κινήσεις των κατάδικων

Πώς δραπέτευσαν

Και αφού οι κατάδικοι έπιασαν κυριολεκτικά στον ύπνο τους δεσμοφύλακες, χρησιμοποιώντας σχάρες του δρόμου κατάφεραν να δημιουργήσουν αυτοσχέδια σκάλα και να δραπετεύσουν από τις Κεντρικές φυλακές και να καταλήξουν στην νεκρά ζώνη.

Εν τω μεταξύ το σύστημα συναγερμού, συνέχισε να ηχεί…

Τεράστιες ευθύνες

Όπως διαφάνηκε από τις έρευνες, οι δυο κατάδικοι δεν είχαν προσχεδιάσει την απόδραση καθώς οι κάμερες ασφαλείας τους δείχνουν να περιφέρονται στη νεκρά ζώνη εντός των φυλακών και στη συνέχεια να προσπαθούν να δημιουργήσουν σκάλα.

Ως εκ τούτου, εάν οι δεσμοφύλακες του Κέντρου ελέγχου δεν είχαν στο αθόρυβο το σύστημα συναγερμού, θα αντιλαμβάνονταν τις κινήσεις τους και τότε θα είχαν συλληφθεί εντός των φυλακών.

Άρα προκύπτουν τεράστιες ευθύνες στους 3 δεσμοφύλακες εξαιτίας των οποίων οφείλεται η απόδραση και ως εκ τούτου όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, εντός της ημέρας αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους θα διερευνηθούν και ποινικά αδικήματα.

Κινητοποιήθηκε λέει η αστυνομία, ανύπαρκτη λένε οι δεσμοφύλακες

Πέραν των 70 δεσμοφυλάκων καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας διεξήγαγαν έρευνες για εντοπισμό του δραπέτη ενώ στις έρευνες συμμετείχε και προσωπικό που ήταν εκτός υπηρεσίας.

Ωστόσο από την πλευρά της η αστυνομία δήλωσε μέσω του εκπροσώπου της χθες βράδυ, ότι κινητοποιήθηκε άμεσα ενώ δεσμοφύλακες διαψεύδουν τις δηλώσεις τονίζοντας ότι εισήλθαν μόνοι τους στη Νεκρά ζώνη και οι αστυνομικοί έφθασαν στον χώρο μετά τις 9 το βράδυ με αποτέλεσμα η καθυστέρηση τους να λειτουργήσει αρνητικά στις έρευνες.

Επίσης όπως μας ανέφερε δεσμοφύλακας αρχικά έφθασε στην περιοχή μόνο 1 περιπολικό το οποίο μετά από 5 λεπτά αποχώρησε και οι περιπολίες περιμετρικά του σωφρονιστικού ιδρύματος διεξάγονταν επίσης από δεσμοφύλακες.  

Οι δεσμοφύλακες μαζί με τα Ηνωμένα Έθνη «χτένισαν» και τη νεκρά ζώνη ενώ η παρουσία τους ενόχλησε τα κατοχικά στρατεύματα με αποτέλεσμα να τους καλέσουν να αποχωρήσουν. Ωστόσο παρενέβησαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Δειτε Επισης

BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις