Αποφυλάκιση ζήτησε ο δεσμοφύλακας που μετέφερε ναρκωτικά με φόντο «ροζ» βίντεο

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο 37χρονος δεσμοφύλακας που κατά τον περασμένο Δεκέμβριο πιάστηκε λίγο πριν εισέλθει στις Κεντρικές Φυλακές με ποσότητα ναρκωτικών την οποία προόριζε για φυλακισμένους του σωφρονιστικού Ιδρύματος.

Ο 37χρονος καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλακή από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας και μετά την απόφαση καταχώρε έφεση ζητώντας αναστολή ποινής φυλάκισης.

Σύμφωνα με τα γεγονότα ο 37χρονος ισχυρίστηκε ότι πριν τη διάπραξη του αδικήματος δεχόταν απειλές και εκβιασμούς από πρώην κατάδικο - βαρυποινίτη προκειμένου να προβεί στην συγκεκριμένη μεταφορά ναρκωτικών.

Με το εν λόγω άτομο είχε γνωριστεί όταν εξέτιε την ποινή του και βρέθηκαν 2- 3 φορές εκτός των φυλακών. Κατά την τελευταία φορά που βρέθηκαν, άτομο του παρουσίασε βίντεο στο κινητό, όπου φαινόταν ο ίδιος γυμνός και να λαμβάνει μέρος σε σεξουαλικές δραστηριότητες.

Με εκβιαστικό ύφος του είπε ότι το συγκεκριμένο βίντεο βρισκόταν στην κατοχή και άλλου προσώπου και για να το πάρει πίσω έπρεπε να κάνει τη συγκεκριμένη μεταφορά των ναρκωτικών. Τότε ο δεσμοφύλακας κατάλαβε ότι του «την είχαν στήσει» και τους είπε να του δώσουν χρόνο για να το σκεφτεί ώστε να κερδίσει χρόνο.

Όπως ισχυρίστηκε τις τελευταίες 10 ημέρες, πριν τη μεταφορά,  δεχόταν καθημερινά τηλεφωνήματα από αγνώστους αριθμούς και του μιλούσε κάποια γυναίκα, η οποία τον πίεζε να κάνει τη «δουλειά», διαφορετικά θα δημοσίευε το συγκεκριμένο βίντεο στο διαδίκτυο και θα φρόντιζε να περιέλθει και στην κατοχή της μητέρας και της αδελφής του.

Επέμενε με αναστολή φυλάκισης

Τόσο ενώπιων του Πρωτόδικου Δικαστηρίου όσο και του Ανωτάτου ο 37χρονος ζήτησε αναστολή των ποινών φυλάκισης του, ζητώντας από το δικαστήριο να λάβει υπόψη «την συναισθηματική φόρτιση υπό τη οποία έδρασε ο κατηγορούμενος, την μεταμέλεια και το λευκό ποινικό μητρώο του».

Επίσης, ενώπιων του Ανωτάτου, ο συνήγορος υπεράσπισης του 37χρονου ισχυρίστηκε ότι λανθασμένα το δικαστήριο κατέληξε σε εύρημα ότι ο κατηγορούμενος μετέφερε τις απαγορευμένες ουσίες στις Κεντρικές Φυλακές και κακώς δεν λήφθηκεν υπόψη η παραδοχή του, το γεγονός ότι έχασε τη δουλειά του, ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και ότι έτυχε απομόνωσης από το κοινωνικό του περιβάλλον ως αποτέλεσμα της δημοσιοποίησης της πράξης του.

Ωστόσο, στην απόφαση του το Ανώτατο δικαστήριο επισήμανε ότι «είναι επιβαρυντικό στοιχειό ότι μετέφερε ένστολος το ναρκωτικά και μετατράπηκε από φύλακας , εντεταλμένος στην τήρηση του Νόμου και των κανονισμών που διέπουν τις Κεντρικές Φυλακές σε υποχείριο βαρυποινίτη».

Παρά το γεγονός ότι 37χρονος ζητούσε μία δεύτερη ευκαιρία, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του για αποφυλάκιση τονίζοντας ότι «τέτοια προσέγγιση θα εξέπεμπε λανθασμένα μηνύματα σ΄ ότι αφορά την ποινική μεταχείριση τέτοιων παραβατών και θα έπληττε αφενός σοβαρώς την ανάγκη για αποτελεσματική εφαρμογή του Νόμου».

Είχε διωχθεί πειθαρχικά για χάρη του Κίτα

Ο δεσμοφύλακας, όπως είχε αναφερθεί στο δικαστήριο, ζούσε καθημερινά μέσα στο άγχος γιατί είχε ξαναπεράσει τα ίδια μερικά χρόνια προηγουμένως όταν διεξήχθη εναντίον του πειθαρχική έρευνα για κάποιο δημοσίευμα σε καθημερινή εφημερίδα για ισχυριζόμενες περιπτύξεις του ιδίου με ισοβίτες. Ο δεσμοφύλακας φοβήθηκε και δέχθηκε να κάνει την εν λόγω μεταφορά.

Περαιτέρω, ενώπιων δικαστηρίου παρουσιάστηκε το κατηγορητήριο στην πειθαρχική υπόθεση που καταχωρήθηκε εναντίον του Κατηγορουμένου το 2012, καθώς και το αιτιολογημένο κείμενο της ποινής που του επιβλήθηκε στις 15/5/2012 από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας.

Αυτός καταδικάστηκε, κατόπιν παραδοχής, για το ότι στις 17/3/2011 εν ώρα καθήκοντος ενήργησε κατά τρόπο που παραβίαζε τις υποχρεώσεις ίου ως δεσμοφύλακα, δηλαδή ανέπτυξε σχέσεις οικειότητας με τους κρατουμένους, μεταξύ των οποίων ο γνωστός ισοβίτης Αντώνης Προκοπίου Κίτας. Δηλαδή εισήλθε με αυτούς στο κελί κράτησης του Αντώνη Κίτα, ο οποίος ενώ αστειευόταν ανεπίτρεπτα μαζί του με κινήσεις, αυτός το ανέχθηκε. Στον Κατηγορούμενο είχε επιβληθεί η ποινή της αυστηρής επίπληξης.

Επίσης αναφέρθηκε στο δικαστήριο έπεσε θύμα των εν λόγω επιτήδειων, τα οποία ήταν άτομα του υποκόσμου.

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον