Κάρφωσε την Έφη Ηροδότου η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας-Συνέχεια αποκαλύψεων

Με τη λεπτομερή περιγραφή της σκηνής του δυστυχήματος, όπως την έχει βιώσει η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας, Στέλλα Παναγιώτου, συνεχίστηκε σήμερα η η εκδίκαση της υπόθεσης της Έφης Ηροδότου, σε σχέση με το θανατηφόρο τροχαίο, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου, στις 27 Δεκεμβρίου του 2007, στη Λεμεσό.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, Αντιγόνη Μιχαήλ, εξέτασε την αυτόπτη μάρτυρα, η οποία είναι μάγειρας και εργάζεται σε μεγάλο ξενοδοχείο της Λεμεσού και η οποία είδε και έζησε τη σκηνή το βράδυ του δυστυχήματος.

Όπως η ίδια ανέφερε το βράδυ του δυστυχήματος είχε ξεκινήσει από το σπίτι της γύρω στις 04:50 για να πάει στη δουλειά της, σημειώνοντας ότι στη διασταύρωση Σπύρου Κυπριανού με Γρηγόρη Αυξεντίου σταμάτησε περιμένοντας να σβήσει το κόκκινο φανάρι.

“Ο καιρός ήταν αίθριος, ήταν σκοτάδι, αλλά ο φωτισμός ήταν ικανοποιητικός. Ένα αγόρι με μοτοποδήλατο πέρασε τη διασταυρούμενη οδό με πράσινο και με χαμηλή ταχύτητα... Ακριβώς απέναντι μου είδα τα φώτα άλλου οχήματος, το οποίο δεν είχε ελαττώσει ταχύτητα... Είπα Παναγία μου θα τον κτυπήσει...Μπήκε στη διασταύρωση με καθαρά κόκκινο και συγκρούστηκε με το μοτοποδήλατο. Η σύγκρουση ήταν πολύ δυνατή. Ο νεαρός έπεσε στην άσφαλτο σαν μια κούκλα άψυχη”, ανέφερε η κ. Παναγιώτου.

Συνέχισε λέγοντας πως το αυτοκίνητο που κτύπησε το μοτοποδήλατο δεν σταμάτησε καν, ενώ συνέχισε την πορεία του, για να προσθέσει πως η ίδια έκανε επαναστροφή και το ακολούθησε, μέχρι που βρέθηκε σε αδιέξοδο και σταμάτησε.

Η κ. Παναγιώτου είπε στο δικαστήριο ότι πλησίασε το όχημα και είδε ότι μέσα βρίσκονταν δύο κοπέλες, ανάμεσα τους και η κατηγορούμενη Έφη Ηροδότου, η οποία καθόταν στη θέση του οδηγού. Όπως ανέφερε η μάρτυρας η οδηγός της ζήτησε να ανοίξει την πόρτα, γιατί η ίδια δεν μπορούσε να το κάνει από μέσα και όταν η ίδια το επιχείρησε από την έξω μεριά αντιλήφθηκε ότι δεν ήταν εφικτό.

Είπε στο δικαστήριο ότι είχε πει στις δύο κοπέλες να παραμείνουν στο αυτοκίνητο και ότι θα καλούσε την αστυνομία. Στο μεταξύ, η ίδια σταμάτησε το όχημα κάποιου νερού περαστικού, του οποίου εξήγησε τι συνέβαινε και ακολούθως τηλεφώνησε ο ίδιος στην Αστυνομία, η οποία σε πέντε λεπτά βρέθηκε στη σκηνή.

Η μάρτυρας ανέφερε, επίσης, ότι πριν φτάσει η Αστυνομία η οδηγός βγήκε τελικά από την πόρτα του συνοδηγού, σημειώνοντας ότι ήταν πολύ συγχυσμένη και φώναζε ότι αν πέθαινε ο οδηγός θα πέθαινε και η ίδια.

Επιπλέον, η κ. Παναγιώτου είπε στο δικαστήριο πως η κατηγορούμενη της είχε πει εκείνο το βράδυ να μην αναφέρει στην Αστυνομία ότι πέρασε με κόκκινο.

Κατά την αντεξέτασή του, ο δικηγόρος της Έφης Ηροδότου, Κρίς Τριανταφυλλίδης, υπέβαλε στη μάρτυρα ότι στην κατάθεση που έδωσε στις 27/12/2007 είχε πει άλλα στην Αστυνομία και συγκεκριμένα ότι η Έφη Ηροδότου της ζήτησε να μην πει ότι δεν πέρασε με πράσινο, με την μάρτυρα να απαντά πως είναι το ίδιο πράγμα και ότι στην κατάθεση που έδωσε τα είπε με το δικό της τρόπο.

Σε ερώτηση της υπεράσπισης αν προσπάθησε να αποτρέψει το δυστύχημα, αφού όπως είπε στην κατάθεση της η ίδια αντιλήφθηκε από πριν ότι θα γινόταν σύγκρουση, η κ. Παναγιώτου είπε ότι έγινα όλα σε δευτερόλεπτα και δεν μπορούσε να κάνει κάτι. “Είπα μέσα μου Παναγία μου θα τον κτυπήσει και στο δεύτερο Παναγία μου τον κτύπησε. Είδα από απέναντι το όχημα ότι πλησίαζε τα φώτα και δεν ελάττωνε στο κόκκινο. Το μοτοποδήλατο ήταν ήδη λίγο πριν τη μέση της διασταύρωσης”, είπε.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης κάλεσε τη μάρτυρα να συμφωνήσει μαζί του ότι όταν ένα γεγονός συμβεί πολλά χρόνια πριν είναι πιο δύσκολο να θυμόμαστε με λεπτομέρεια τι ακριβώς έχει γίνει, με τη μάρτυρα να απαντά ότι αν μια μέρα συμβούν τόσο τραγικά γεγονότα τα θυμάσαι. “Αυτό το δυστύχημα”, είπε, “είναι έντονο μέσα μου και θυμάμαι ακριβώς πως έγιναν τα πράγματα. Πέρασε ένα χρόνος από το δυστύχημα και εγώ δεν κοιμόμουν”.

Απαντώντας σε ερώτηση του συνήγορου υπεράσπισης γιατί δεν τηλεφώνησε η ίδια στην Αστυνομία, αλλά ο νεαρός που σταμάτησε στο δρόμο για να τη βοηθήσει, η κ. Παναγιώτου ανέφερε στο δικαστήριο ότι προσπάθησε να πάρει την αστυνομία από το αυτοκίνητο όταν έκανε την επαναστροφή και ακολουθούσε το όχημα της κατηγορούμενης.

Ωστόσο, σημείωσε πως έτρεμαν τόσο πολύ τα χέρια και τα πόδια της και δεν θυμόταν ούτε το τηλέφωνο της αστυνομίας, που τελικά δεν τα κατάφερε να καλέσει.

Στην ερώτηση του κ. Τριανταφυλλίδη εάν το μοτοποδήλατο κατά τη διέλευσή του από τη διασταύρωση ελισσόταν δεξιά αριστερά (πήγαινε ζικ – ζακ), η κ. Παναγιώτου είπε πως δεν παρατήρησε κάτι τέτοιο και ότι το μοτοποδήλατο κρατούσε ευθεία πορεία.

Η διαδικασία διακόπηκε με την ολοκλήρωση της αντεξέτασης της μάρτυρος, για να συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη, 22 Μαρτίου, στις 11:30 με τρεις νέους μάρτυρες.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»
Απαντά για το επίδομα ενοικίου σε διπλωμάτη το ΥΠΕΞ-«Η Εισαγγελία γνωμάτευσε πως δεν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα»
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»