Υπό κράτηση ο 15χρονος που κατηγορήθηκε για επίθεση κατά αστυνομικών και διαρρήξεις

Διάταγμα κράτησης έξι ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 15χρονου, ο οποίος χθες θεάθηκε να προσπαθεί να σπάσει με σιδερογροθιά γυάλινη προθήκη κοσμηματοπωλείου στη Λεμεσό. Όπως διαπιστώθηκε, εναντίον του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του για δυο υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, περίπολο της Αστυνομίας μετέβη γύρω στις 15:15 στην περιοχή, όπου μαρτυρία ανέφερε πως άγνωστο πρόσωπο προσπαθούσε να σπάσει την προθήκη κοσμηματοπωλείου και εντόπισε τον νεαρό.

Ο 15χρονος δεν συνεργαζόταν, φέρεται να εξύβρισε τους αστυνομικούς και να έβγαλε από τις τσέπες του ένα μαχαίρι και μια σιδερογροθιά, ενώ όταν αστυνομικός προσπάθησε να του τα αποσπάσει, ο νεαρός -σύμφωνα με την Αστυνομία- άρχισε να τον κλωτσά και να τον εξυβρίζει.

"Έγινε τελικά κατορθωτός ο περιορισμός και η αυτόφωρη σύλληψη του για τα αδικήματα της μαχαιροφορίας προς διέγερση τρόμου, της επίθεσης εναντίον αστυνομικού, της δημόσιας εξύβρισης και της αντίστασης κατά της σύλληψης", είπε ο κ.Σωτηριάδης, προσθέτοντας πως, την ίδια ώρα, γυναίκα έφτασε στη σκηνή και αναγνώρισε τον νεαρό ως το πρόσωπο που, λίγο πριν, επιχείρησε να της αρπάξει την τσάντα.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ, συνέχισε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε πως πρόκειται για 15χρονο που καταζητείτο για δυο υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών υποστατικών, που είχαν διαπραχθεί στα τέλη Φεβρουαρίου.

Σε θεληματική του κατάθεση ο 15χρονος φαίνεται να παραδέχθηκε τις δύο υποθέσεις διαρρήξεων και σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εξέδωσε διάταγμα εξαήμερης κράτησης του.

"Παρά το νεαρό της ηλικίας του, το πρόσωπο αυτό έχει απασχολήσει τις αρχές για παρόμοιες φύσεως αδικήματα", ανέφερε ο Ιωάννης Σωτηριάδης, σημειώνοντας πως "αν και έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του, που τον καθιστά ποινικά υπεύθυνο, υπάρχουν οι μηχανισμοί και συνεργαζόμαστε με το Γραφείο Ευημερίας και όλες τις υπηρεσίες που εμπλέκονται, με στόχο να το βοηθήσουμε, χωρίς να ξεχνάμε βέβαια και τις ποινικές ευθύνες που πηγάζουν από τις πράξεις του".

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ