Ιστορία φρίκης! Την βίαζαν από τα 3 της, κύλησε στην ηρωίνη και κατέληξε φυλακή

Μια συγκλονιστική ιστορία, η εξέλιξη της οποίας θα αποδείξει τελικά αν οι θεσμοί στην Κύπρο έχουν και το ανθρώπινο τους πρόσωπο φέρνει στο φως ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online.

Η Χριστίνα είναι ένα παιδί μόλις 26 ετών από τη Ρουμανία…  Τα παιδικά της χρόνια ήταν η αφορμή για να οδηγηθεί στην κόλαση…  

Ο Γολγοθάς της ξεκίνησε όταν ήταν ακόμα τριών ετών καθώς ήταν συνεχώς μόνη στο σπίτι και περνούσε δύσκολα αφού ο πατέρας της, την χτυπούσε συχνά ενώ ήταν μάρτυρας στην κακοποίηση και της μητέρας της από τον πατέρα της.

Από την ηλικία των 3 ετών, εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα της η οποία ταξίδεψε στην Ελλάδα για να βρει τον σύζυγο της και έτσι η Χριστίνα μεγάλωνε με τους παππούδες της.

Για 2 χρόνια ζούσε την απόλυτη φρίκη. Από ηλικία των 3 ετών μέχρι και τα 5 της χρόνια, η μικρή έπεφτε θύμα των αρρωστημένων ορέξεων του παππού της ο οποίος την κακοποιούσε σεξουαλικά.  

Ακολούθως ο πατέρας της, κι ενώ η Χριστίνα έγινε 5 ετών, επέστρεψε για να την πάρει μαζί του στην Ελλάδα ενώ σε ηλικία 12 ετών επέστρεψε και πάλι στη Ρουμανία για τις καλοκαιρινές διακοπές και στη συνέχεια διέμενε και πάλι μόνιμα με τους παππούδες της.

Στα 15 της χρόνια οι γονείς της αποφάσισαν να χωρίσουν οριστικά με την 15χρονη να είναι αναγκασμένη να ζήσει και πάλι στο σπίτι του παππού μαζί με τη μητέρας της η οποία ήταν αλκοολική.

Η διαμονή της Χριστίνας στους παππούδες της έτεινε να ήταν η συνέχεια στο μαρτύριο που ζούσε καθώς ο παππούς της από τα 12 μέχρι τα 18 της χρόνια την κακοποιούσε σεξουαλικά. Τα όσα φρικιαστικά βίωσε στα αρρωστημένα χέρια του παππού της τα κράτησε επτασφράγιστο μυστικό μέχρι τα 19 της, όταν αποκάλυψε την αλήθεια στη μητέρα της.

Άρχισε τα ναρκωτικά και έμποροι την περίμεναν στην γωνία

Η Χριστίνα σε ηλικία 14 ετών ξεκίνησε την καθημερινή χρήση κάνναβης, στα 17 της  την καθημερινή χρήση κοκαΐνης και στα 17μιση ξεκινάει περιστασιακή ενδοφλέβια χρήση ηρωίνης για 3 μήνες.

Τότε κορυφώθηκε το δράμα της αφού όντας άνεργη και με τεράστια οικονομικά προβλήματα, οι έμποροι ναρκωτικών εκμεταλλεύτηκαν πλήρως την κατάσταση της.

Στις 30 Μαΐου 2014 (ήταν 23 ετών), η Χριστίνα πιάστηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας με 20 κιλά κάνναβη στις ταξιδιωτικές της βαλίτσες και το «εμπόρευμα» θα παράδιδε σε άλλα πρόσωπα.

Ανακρινόμενη από την αστυνομία παραδέχθηκε ότι μετέφερε τα ναρκωτικά στην Κύπρο έναντι της αμοιβής των 1500 ευρώ ενώ συνεργάστηκε με τις αρχές.

Ενώπιον του δικαστηρίου ο συνήγορος υπεράσπισης της νεαρής, Γιάννης Πολυχρόνης, αναφέρθηκε στα όσα βίωσε η Χριστίνα ζητώντας επιείκεια ενώ υπογράμμισε ότι η Χριστίνα έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και μεταφέρθηκε στην Αθαλάσσα καθώς μετά από όλα αυτά είχε κατάθλιψη.   

Τελικά το δικαστήριο επέβαλε στην νεαρή ποινή φυλάκισης 10 ετών και μεταφέρθηκε στις Κεντρικές φυλακές.

Δεύτερη ευκαιρία και ο  τιτάνιος αγώνας

18 Φεβρουαρίου 2016.

Η Χριστίνα από τις Κεντρικές φυλακές μεταφέρεται στην θεραπευτική κοινότητα της Αγίας Σκέπης για απεξάρτηση, στα πλαίσια συνεργασίας της Διεύθυνσης του σωφρονιστικού ιδρύματος και της  Αγίας Σκέπης, για στήριξη και βοήθεια αυτών των ανθρώπων.  

Η Χριστίνα είναι λες και ξαναγεννήθηκε. Ακολουθεί  κατά γράμμα το αυστηρό πρόγραμμα ενώ δίνει ένα καθημερινό αγώνα προκειμένου να τα καταφέρει να ξεφύγει από αυτό τον κυκεώνα και να βγει ξανά στη ζωή ένας άλλος άνθρωπος.

Επίσης η 26χρονη λαμβάνει εντατική θεραπεία για την μακροχρόνια σεξουαλική κακοποίηση της.

Το μπαλάκι στον Γενικό Εισαγγελέα

Η 26χρονη Χριστίνα τα κατάφερε. Έχει «καθαρίσει» , έχει γίνει ένας άλλος άνθρωπος και μετά από 1 χρόνο σκληρής μάχης τα έχει καταφέρει.
Ωστόσο η νεαρή έχει καταδικαστεί για εισαγωγή ναρκωτικών και δεν έχει εκτίσει την ποινή της με αποτέλεσμα να πρέπει να επιστρέψει στις Κεντρικές φυλακές.

Γεγονός όμως που ενδεχομένως να της καταστρέψει ξανά τη ζωή της.

Η Αγία Σκέπη θεωρεί ότι η επιστροφή της στις Κεντρικές φυλακές ή  ο εγκλεισμός της έστω για κάποιες ημέρες, θέτει σε κίνδυνο την υγιή πορεία που έχει χαράξει η ίδια για μια καινούρια ζωή.

Έτσι οι αρμόδιες αρχές είναι στο περίμενε προκειμένου ο Γενικός εισαγγελέας να αποφασίσει κατά πόσο εγκρίνει την αναστολή της ποινής της και αν τελικά θα δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία ζωής στην 26χρονη, που μέχρι σήμερα δεν έχει ζήσει ή θα επιστρέψει στις Κεντρικές φυλακές με κίνδυνο να γκρεμιστούν όσα χτίστηκαν για αυτό το κορίτσι.      

Και κάπου εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι μετρημένες είναι οι φορές που είδαμε έμπορους ναρκωτικών να καταλήγουν πίσω από τα σίδερα ενώ στις περισσότερες φορές την πληρώνουν «μικροί» και οι «μεγάλοι» κυκλοφορούν ελεύθεροι…

Δειτε Επισης

Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»