Δεκατέσσερις τραγωδίες που γράφτηκαν στη θάλασσα της Κύπρου (pics)

Θάλασσα… Ένα αγαπημένο μέρος πολλών συνανθρώπων μας!

Ωστόσο για κάποιους έμελε να μετατραπεί σε «υγρό τάφο».

Τα τελευταία χρόνια αρκετές ήταν οι ζωές που «έσβησαν» στην θάλασσα.

Αγνοούμενοι δύτες και ψαράδες που ανασύρθηκαν νεκροί, άνθρωποι που πνίγηκαν, τραγωδίες που συγκλόνισαν το παγκύπριο.

Μάιος 1997

Πρώτη είδηση στα δελτία ειδήσεων αποτελούσε για μέρες η εξαφάνιση του αρχιτέκτονα Λοΐζου Ασκάνη, ο οποίος είχε μεταβεί  στην θαλάσσια περιοχή της Τίμης της Πάφου για ψάρεμα και δεν επέστρεψε ποτέ.

Ο άτυχος ψαράς μαζί με τον φίλο του Μιχάλη Κυριάκου και τον 12χρονο γιο του Μάριο, επιβιβάστηκαν στη βάρκα για να ρίξουν τα δίκτυα. Τότε συνειδητοποίησαν ότι η βάρκα έμπαζε νερά.

Σε ανυποψίαστο χρόνο οι τρεις βρέθηκαν στο νερό και πάλευαν να κολυμπήσουν για να βγουν προς τα έξω.

Οι ώρες περνούσαν και η σύζυγος του Ασκάνη ανησυχώντας σήμανε συναγερμό στην αστυνομία η οποία έστησε επιχείρηση για εντοπισμό τους.

Ο 12χρονος ανασύρθηκε νεκρός αφού υπέστη υποθερμία ενώ ο Λοΐζος Ασκάνης δεν εντοπίστηκε.

Για μέρες οι αρχές έψαχναν τα ίχνη του ενώ οι μήνες περνούσαν και ο άτυχος Λοΐζος δεν εντοπίστηκε.

Εννέα μήνες μετά και συγκεκριμένα στις 9 Φεβρουαρίου 1998, βρέθηκε το άψυχο σώμα του Λοΐζου από ψαρόβαρκα.

24 Νοεμβρίου 2009

Από ασφυξία συνεπεία πνιγμού προήλθε ο θάνατος του δύτη Ολυμπιόδωρου Χριστοδούλου, 47 ετών, από τη Λεμεσό.

Ο άτυχος πατέρας είχε μεταβεί στη θαλάσσια περιοχή Κιτίου στη Λάρνακα για κατάδυση.

Όπως διαπιστώθηκε ο 47χρονος είχε υποστεί εμπλοκή βαλβίδας ανακύκλωσης αέρα, με τραγικό αποτέλεσμα να μη διοχετεύεται ικανοποιητική ποσότητα οξυγόνου στο δύτη.

Ο 47χρονος πραγματοποιούσε κατάδυση στα 42 μέτρα βάθος.

5 Νοεμβρίου 2011

Ένα άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον Χάρι Μπέρναρντ και την Ελίζαμπεθ Σούγκαρχουντ. Ο 61χρονος και η 66χρονη πέθαναν στην παραλία της Πάφου όταν ο ένας προσπάθησε να σώσει τον άλλο από πνιγμό.

Το γκρουπ των Άγγλων τουριστών απολάμβανε το μπάνιο του σε παραλία της Πάφου, όταν ο άντρας της Ελίζαμπεθ Σούγκαρχουντ, Νόρμαν, βρέθηκε να παλεύει με τα κύματα.

Η 66χρονη χωρίς να χάσει χρόνο βούτηξε για να τον σώσει, όμως ο δυνατός άνεμος αποδείχθηκε καθοριστικός παράγοντας. Ο 61χρονος Χάρι Μπέρναρντ, ο οποίος αντιλήφθηκε τι γινόταν, βούτηξε και αυτός με τη σειρά του προκειμένου να σώσει τη γυναίκα.

Όταν την έβγαλε στη στεριά προσπάθησε να της δώσει τις πρώτες βοήθειες, αλλά έπαθε ανακοπή καρδιάς, ενώ η γυναίκα πέθανε κατά τη μεταφορά της σε κοντινή κλινική.

27 Αυγούστου 2012

Νεκρός ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή της Γεροσκήπου, ο 40χρονος Ελληνοκύπριος Σωτήρης Ταλιανός.

Το άψυχο σώμα του 40χρονου εντοπίστηκε από Βρετανό, ο οποίος οδηγούσε σκάφος στη θαλάσσια περιοχή.

Ο 40χρονος έφερε τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματός του και όπως διαφάνηκε από τις έρευνες, χτυπήθηκε από διερχόμενο σκάφος.

Ο άτυχος δύτης είχε ξεκινήσει το πρωί την κατάδυσή του από την περιοχή Μουλλιά, όπου εκεί είχε αφήσει και τη βάρκα του και από τότε χάθηκαν τα ίχνη του.

8 Ιουνίου 2013

Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση του 33χρονου λοχαγού Μιχάλη Σταύρου από τη Γεροσκήπου, η εξαφάνιση του οποίου κυριαρχούσε στα δελτία ειδήσεων και τις εφημερίδες. 

Ο 33χρονος εντοπίστηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Γεωργίου Πέγειας, από ψαρά που βούτηξε στα νερά για να ψαρέψει με ψαροντούφεκο.

Ο άτυχος αξιωματικός, έφερε την στρατιωτική στολή παραλλαγής, εντοπίστηκε σε βάθος 5 μέτρων, σε κοντινή σχετικά απόσταση από το σημείο της ακτής όπου εντοπίστηκε το όχημα του.

Ο θάνατός του οφείλεται σε πνιγμό, όπως κατέδειξε η νεκροψία.

5 Αυγούστου 2013

Τραγικό θάνατο βρήκε νεαρός Χριστόδουλος Κωστή 24 ετών από την Επισκοπή, ο οποίος, πνίγηκε το πρωί ενώ ψάρευε με ψαροτούφεκο, στη θαλάσσια περιοχή του Λέιντις Μάιλ στη Λεμεσό.

Ο άτυχος 24χρονος μετέβη στην περιοχή με τέσσερις  φίλους, με βάρκα για ψάρεμα.

Σε κάποια στιγμή ο νεαρός πραγματοποίησε κατάδυση για υποβρύχιο ψάρεμα με ψαροτούφεκο και λίγη ώρα αργότερα εντοπίσθηκε να επιπλέει αναίσθητος στο νερό από τους φίλους του.

Ο 24χρονος πνίγηκε και ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα.

13 Μαρτίου 2014

Νεκρός ανασύρθηκε Βρετανός δύτης ηλικίας 57 χρόνων από το ναυάγιο «Ζηνοβία» στη Λάρνακα.

Γύρω στις δύο το μεσημέρι ο Βρετανός δύτης έκανε κατάδυση στο ναυάγιο μαζί με άλλους συναδέλφους του, όταν έχασε τις αισθήσεις του.

Οι συνάδελφοι του ανέσυραν τον 57χρονο στη στεριά και αμέσως ο 57χρονος  μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του.

Όπως διαπιστώθηκε ο θάνατος του προήλθε από πνιγμό.

4 Ιανουαρίου 2016

Πατέρας και γιος μετέβησαν για ψάρεμα, όπως συνήθιζαν, στη θαλάσσια περιοχή Κάος της Ξυλοφάγου. Οι ώρες περνούσαν και αφού δεν επέστρεφαν οι αρχές άρχισαν να τους αναζητούν.

Ο Λάμπρος Μάστρου 65 χρόνων και ο 39χρονος γιος του Δημήτρης από το Λιοπέτρι, ήταν στα βράχια της θάλασσας και ψάρευαν με καλάμι.

Σε κάποια στιγμή ο 65χρονος γλίστρησε από τους βράχους και έπεσε στη θάλασσα και αμέσως ο γιος του βούτηξε στη θάλασσα για να τον βοηθήσει.

Ακολούθως πάλευαν με τα κύματα για να καταφέρουν να βγουν στην ξηρά, ωστόσο πατέρας και γιος δεν τα κατάφεραν.  

Την επόμενη ημέρα της εξαφάνισης τους, η σορός του Δημήτρη εντοπίστηκε λίγα μόλις μέτρα μακριά από την περιοχή όπου ψάρευαν με τον πατέρα του.

Η σορός του 65χρονου εντοπίστηκε δυο ημέρες μετά στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Θέκλης στη Σωτήρα, περίπου 5 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο, όπου είχε πάει με το γιο του για ψάρεμα.

Ο Δημήτρης Μάστρου άφησε πίσω του σύζυγο και δύο ανήλικα παιδιά ηλικίας 4 και 8 χρόνων, ενώ ο Λάμπρος άφησε πίσω του σύζυγο και άλλα τρία παιδιά.

Ο θάνατος τους οφειλόταν σε πνιγμό.

13 Μαρτίου 2016  

Ο 19χρονος Γιώργος Ναλμπάντης από την Λευκωσία έχασε τη ζωή του στη θαλάσσια περιοχή Αγίων Αναργύρων στο Κάβο Γκρέκο, όταν δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τα κύματα της άγριας κείνη την ώρα θαλασσοταραχής που επικρατούσε στην περιοχή.

Ο άτυχος 19χρονος είχε μεταβεί στην περιοχή μαζί με τρεις φίλους του και λίγο αργότερα έπεσε μόνος στη θάλασσα παρά τις προτροπές των φίλων του να μην το κάνει γιατί η θάλασσα δεν ήταν καλή.

Μετά την βουτιά ο 19χρονος χάθηκε και τότε οι φίλοι του κάλεσαν την αστυνομία η οποία μετά από περίπου 2 ώρες, ιδιώτης ναυαγοσώστης που συμμετείχε στις έρευνες, εντόπισε σε βάθος 18 μέτρων τον άτυχο 19χρονο, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός.

11 Αυγούστου 2016

Τουρίστας από τη Γαλλία, ηλικίας 27 χρόνων, σκοτώθηκε όταν τραυματίστηκε στο κεφάλι μετά από πρόσκρουση του σε βράχους στη παραλία Nissi beach στην Αγία Νάπα.

Ο νεαρός Γάλλος, στη προσπάθεια του να βουτήξει στη θάλασσα από το νησάκι της παραλίας Nissi beach προσέκρουσε σε βράχους με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι.

Ο 27χρονος μεταφέρθηκε με ταχύπλοο στην στεριά, όπου ναυαγοσώστες του παρείχαν τις Πρώτες Βοήθειες. Ακολούθως ο νεαρός διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, όπου λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματα του.

15 Αυγούστου 2016

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το νυχτερινό ψάρεμα στο φράγμα της κοινότητας Παραμάλι στην επαρχία Λεμεσό για 29χρονο Ρουμάνος ο οποίος μετέβη στην περιοχή με φίλους του.  

Ο νεαρός τα ξημερώματα έπεσε στο νερό και χάθηκε στο σκοτάδι. 
 
Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία και στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού του. 

Ο 29χρονος, ο οποίος ήταν υπάλληλος σε πρατήριο καυσίμων στη Λεμεσό, εντοπίστηκε νεκρός, 9 ώρες αργότερα. 

Ο θάνατος του προήλθε από πνιγμό.

18 Φεβρουαρίου 2017

Ο 31χρονος Αντρέας Γιάγκου από την Ερήμη μετέβη το πρωί στο λιμανάκι του Πωμού για ψάρεμα.

Οι ώρες περνούσαν και ο νεαρός δεν επέστρεφε στο σπίτι του με αποτέλεσμα η οικογένεια του να ενημερώσει αμέσως την αστυνομία η οποία έστησε γιγαντιαία επιχείρηση για εντοπισμό του.

 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν τα ψαροτούφεκα του, εν των οποίων το ένα είχε πάνω υποβρύχια κάμερα που καταγράφονταν οι τελευταίες του κινήσεις.

Ο 31χρονος είχε «χτυπήσει» ένα μεγάλο ψάρι και ενώ βρισκόταν σε βάθος 20-22 μέτρων σε βραχώδη περιοχή.

Ακολούθως καταγράφονται οι κινήσεις του όπου προσπαθεί να εξέλθει στην επιφάνεια. Όπως προέκυψε, ο 31χρονος βούτηξε σε βάθος 20 – 22 μέτρων χωρίς φιάλη οξυγόνου ενώ δεν βρισκόταν με δεύτερο πρόσωπο, γεγονός που όπως αναφέρουν οι ειδικοί καθίσταται επικίνδυνο.

Πέντε ημέρες αργότερα η σορός του άτυχου 31χρονου εντοπίστηκε από ψαρά που βρισκόταν στην περιοχή και γράφτηκε ο επίλογος της τραγωδίας.
 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό