Πρώην κατάδικος άντεξε 2 μήνες και επιστρέφει στις Φυλακές – Η συγκλονιστική ιστορία του

Πριν καλά καλά αναπνεύσει αέρα ελευθερίας πρώην κατάδικος, συνελήφθη ξανά και επιστρέφει ως υπόδικος στις Κεντρικές φυλακές.
Ο λόγος για 40χρονο από την Λευκωσία, ο οποίος αφού εξέτισε την ποινή του μετά την καταδίκη του για υποθέσεις ναρκωτικών και διαρρήξεων, αποφυλακίστηκε πριν από περίπου 2 μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ,  εξερχόμενος από την φυλακή ο 40χρονος είχε αναφέρει στα δικά του πρόσωπα ότι «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα αφού για να αγοράσεις ένα μπουκάλι νερό θέλεις χρήματα».

Ο 40χρονος είχε συλληφθεί από την αστυνομία πριν από λίγες ημέρες καθώς εμπλέκεται σε τρεις υποθέσεις κλοπής χρυσαφικών από οικίες.

Το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου όπου αποφασίστηκε η κράτηση του μέχρι την δίκη ενώ βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, κρατώντας την κιθάρα του.

Δεν είχε χρήματα…

Όπως ο ίδιος ανέφερε, πρόκειται για μια πράξη την οποία έκανε με σκοπό να βρει χρήματα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει οικονομικά, αφού δεν κατάφερε να βρει εργασία  και όλοι του έκλειναν τις πόρτες.

Σε μια προσπάθεια να βγάλει χρήματα, ο 40χρονος μετέβαινε σε διάφορα μαγαζιά για να παίξει κιθάρα στους πελάτες και να πάρει φιλοδώρημα, αλλά οι ιδιοκτήτες τον έδιωχναν.

Στο διάστημα των 2 μηνών που βρισκόταν ελεύθερος, ο 40χρονος, όπως ανέφερε, ζούσε με χρήματα που του έδωσε ο γνωστός επιχειρηματίας Χριστόφορος Τορναρίτης.

Ωστόσο τελείωσαν και αυτά και ως εκ τούτου άρχισε τις διαρρήξεις…

Ο Γολγοθάς…  

Ο 40χρονος είναι διαζευγμένος και πατέρας ενός παιδιού 16 ετών ενώ ο ίδιος είχε δοθεί για υιοθεσία από την μητέρα του, όταν γεννήθηκε.  

Όπως μας ανέφεραν πρόσωπα από το περιβάλλον του, σε ηλικία περίπου 15 ετών έμαθε ότι η βιολογική του μητέρα ήταν ιερόδουλη, γεγονός που σημάδεψε την ψυχολογική του κατάσταση.

Λίγο αργότερα ο τότε 15χρονος άρχισε να κάνει χρήση ναρκωτικών και σιγά σιγά να «δραστηριοποιείται» με διάφορες παράνομες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα, μέχρι που φόρεσε χειροπέδες και καταδικάστηκε το 2014 σε 3 χρόνια φυλακή.  

Η θετή του μητέρα ήταν καθαριστήρα ενώ εδώ και χρόνια υπέστη εγκεφαλικό και από τότε φιλοξενείται σε γεροκομείο ενώ ο ίδιος δεν έχει στήριξη από κανένα.  

Με αφορμή την περίπτωση του 40χρονου, αποδεικνύεται περίτρανα η μη στήριξη του κράτους στις προσπάθειες όσων συμμορφώνονται από τις φυλακές για την επανένταξη τους στην κοινωνία.

Σίγουρα η διάπραξη ποινικού αδικήματος δεν είναι λύση και είναι καταδικαστέα πράξη αλλά πως το κράτος βοηθάει ένα άτομο να σταθεί στα πόδια του και να μην οδηγηθεί ξανά στην εύκολη λύση, σε αυτή που όπως είχε μάθει;

Δειτε Επισης

Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»