Καλούν στο τμήμα πολίτες χωρίς να τους αποκαλύπτουν το λόγο

Σε μια καταγγελία κατά της Αστυνομίας προχώρησε η Μακαρία Άντρη Στυλιανού σε επιστολή της με παραλήπτες τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη και τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου.

Σύμφωνα με την κ. Στυλιανού μέλη της Αστυνομίας αποστέλλουν επιστολή σε πολίτες που έχουν παραβιάσει το όριο ταχύτητας σε δρόμους που ελέγχονται από κάμερες χωρίς να αναφέρουν κάτι για την παράβαση, παρά μόνο την ανάγκη για να μεταβούν οι πολίτες στον Αστυνομικό σταθμό. Μάλιστα η επιστολή συνοδεύεται από μια σημείωση πως αν ο πολίτης δεν μεταβεί στον αστυνομικό σταθμό θα μπει στην Στοπ Λιστ των αεροδρομίων.

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή της κ. Στυλιανού

Έντιμοι κύριοι. Δια της παρούσης επιστολής καταγγέλλω την προκλητική ενέργεια της Αστυνομίας για τον τρόπο που έχει επιλέξει για την είσπραξη προστίμων για τροχαία παράβαση από κάμερα.

Η Αστυνομία αποστέλλει σε πολίτες χωρίς καμία άλλη ειδοποίηση παραπλανητική αόριστη επιστολή για να παρουσιαστούν στο τμήμα για θέμα που τους αφορά χωρίς να αναφέρουν το λόγο.

Το χειρότερο είναι ότι προβαίνουν σε έμμεσο εκβιασμό και απειλές, ότι αν δεν το πράξουν θα μπει το όνομα τους στο ΣΤΟΠ ΛΙΣΤ.

Μετά από τηλεφώνημα στο αστυνομικό τμήμα για διευκρινίσεις εκ μέρους του δικηγόρου λάβαμε την εξής απάντηση. «Ειδοποιούσαμε τους πολίτες να έρθουν για να πιστοποιήσουν την φωτογραφία και να πληρώσουν το πρόστιμο και δεν έρχονται. Γι΄ αυτό αποφασίσαμε να στέλνουμε την εν λόγω περιπλανητική απειλητική εκβιαστική επιστολή έτσι τους ξεγελούμε και τους αναγκάζουμε να παρουσιαστούν για να πληρώσουν».

Αυτή η πρακτική είναι καθόλα απαράδεκτη και παράνομη. Η Αστυνομία έχει υποχρέωση να εφαρμόζει το νόμο και μέσα από ειλικρινείς διαδικασίες να επιτελεί το έργο της. Οφείλει να ενημερώσει τον πολίτη για τον πραγματικό λόγο που τον ειδοποιεί να παρουσιαστεί στο Τμήμα και αν ο πολίτης αδιαφορήσει τότε να ακολουθήθει η νόμιμη διαδικασία που απορρέει μέσα από τη σχετική νομοθεσία. Τέτοιοι ευτελείς τρόποι εκθέτουν τόσο το Αστυνομικό Σώμα όσο και τη Νομική Υπηρεσία που το ανέχεται. Παρακαλώ όπως τοποθετηθείτε δημόσια για την πιο πάνω πρακτική και να δώσετε εξηγήσεις γιατί το έχετε επιτρέψει. Ταυτόχρονα δώστε εντολή για να σταματήσει αμέσως η αποστολή τέτοιων επιστολών. Αν ο πολίτης θα πληρώσει ή όχι το πρόστιμο αυτό δεν γίνεται με απειλές και εκφοβισμούς.
 

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»