«Σήμα» για έρευνες και στα κατεχόμενα για τον αγνοούμενο Αντρέα

Συνεχίζονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες για εντοπισμό του 31χρονου Αντρέα Γιάγκου ο οποίος μετέβη το Σάββατο το πρωί για ψάρεμα στον Πομό της Πάφου και εκ τότε χάθηκαν τα ίχνη του.

Για 4η ημέρα οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται ενώ στην γιγαντιαία επιχείρηση συμμετέχουν πτητικά μέσα, δύτες της ΕΜΑΚ και του στρατού, εθελοντές ψαράδες και μέλη της Λιμενικής.

Οι έρευνες έχουν επεκταθεί σε μια περιοχή 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην επιφάνεια της θάλασσας και ειδικότερα στο σημείο όπου βρέθηκε το ψαροτούφεκο του 31χρονου, πατέρα δυο ανήλικων παιδιών.

Οι έρευνες «απλώνονται» στις περιοχές Πομού – Παχίαμου – Πύργου Τυλλιρίας - Λατσιού ενώ ενδιάμεσα στις τρείς περιοχές είναι τα Κόκκινα και ως εκ τούτου οι Κυπριακές αρχές μέσω των Ηνωμένων Εθνών ενημέρωσαν τις κατοχικές αρχές ούτως ώστε να διεξάγουν και έρευνες για να διαπιστωθεί εάν εντοπιστεί οτιδήποτε.

Υπενθυμίζεται ότι στην κάμερα του 31χρονου καταγράφονται οι τελευταίες του κινήσεις. Όπως προκύπτει, ο Αντρέας, το μεσημέρι ή το απόγευμα του Σαββάτου είχε «χτυπήσει» ένα μεγάλο ψάρι και ενώ βρισκόταν σε βάθος 20-22 μέτρων σε βραχώδη περιοχή.  Ακολούθως  καταγράφονται οι κινήσεις του όπου προσπαθεί να εξέλθει στην επιφάνεια.

Επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο 30χρονος βούτηξε σε βάθος 20 – 22 μέτρων χωρίς φιάλη οξυγόνου ενώ δεν βρισκόταν με δεύτερο πρόσωπο, γεγονός που όπως αναφέρουν οι ειδικοί καθίσταται επικίνδυνο.  

Υπενθυμίζεται ότι από τις έρευνες είχε εντοπιστεί το Σάββατο το εφεδρικό του ψαροτούφεκο καθώς και η σημαδούρα ασφαλείας, το σχοινί της οποίας ήταν κομμένο ενώ στο λιμανάκι του Πωμού από όπου βούτηξε ο 30χρονος για ψάρεμα βρέθηκε και το όχημά του.

Δειτε Επισης

Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»
Φρικτό έγκλημα στο Σικάγο-Σκότωσαν 19χρονη έγκυο και της αφαίρεσαν το μωρό
Προειδοποιεί το Ιράν-«Έχουμε εντοπίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ, είμαστε με το χέρι στη σκανδάλη»
Καταβολή επιδόματος μονογονεϊκής οικογένειας σε μητέρα ζητά η Λοττίδη-Απέρριπταν αιτήσεις της για 2,5 χρόνια
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Αρνήθηκε της χημειοθεραπείες για να γεννήσει το παιδί της-Έζησε μαζί του μόλις οκτώ μήνες
Επιλύουν το θέμα των πολλαπλών συντάξεων με μια απλή δήλωση αποποίησης τα κόμματα
Ικανοποίηση Ιωάννου με την πορεία υλοποίησης της μεταρρύθμισης της ΤΑ-Συνεχίζει τις επαφές
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Διπλωμάτης λάμβανε επίδομα εξωτερικού ενώ υπηρετούσε στην Κύπρο-Τα ευρήματα της Ελεγκτικής για ΥΠΕΞ