Η αλήθεια των τριών Ε/κ που κάθονταν κάτω από δέντρο στη Νεκρή Ζώνη (pics-vid)

Τρείς Ε/Κ πέρασαν την νεκρή ζώνη και κάθισαν κάτω από ένα δέντρο! Αυτή ήταν η χθεσινή είδηση, όπως επίσημα ανακοινώθηκε από την Αστυνομία Κύπρου.

Οι φωτογραφίες αλλά και το βίντεο που έκαναν το γύρω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το γεγονός από μία άλλη οπτική.

Τρεις Ε/Κ κάθονταν αμέριμνοι κάτω από δέντρο στην νεκρή ζώνη

Ο Ορέστης Τριγγίδης, είχε προειδοποιήσει από την προηγούμενη ημέρα όσον αφορά την κίνησή του αυτή μέσα από ανακοίνωση στην προσωπική του σελίδα το διαδίκτυο.

Ο Κωνσταντίνος Στρεγιόπουλος, φωτογράφος ο οποιός παραβρέθηκε χθες στο σημείο, αλλά και φίλος του Ορέστη αναφέρει στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ το περιστατικό:

«Τον Ορέστη τον γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια. Είναι ανήσυχο «πνεύμα» και ασχολείται έντονα εδώ και χρόνια με το θέμα της επανένωσης του νησιού.
Έχει αμέτρητες συμμετοχές σε δράσεις και προγράμματα, επίσημα αλλά και ανεπίσημα. Μέσα από τα Social media αλλά και όπου βρει την ευκαιρία να περάσει τα μηνύματα της συμφιλίωσης των δύο κοινοτήτων. Έχει συνεργαστεί πολλές φορές με το «Σπίτι της συνεργασίας», το Cyprus Community Media Centre - CCMC αλλά και με αρκετούς τοπικούς και διεθνείς οργανισμούς».

ί

Αναφέρει επσης πως, «Η άποψή του για τα τείχη είναι γνωστή στον κύκλο του. Είχε πει πολλές φορές πως θα μετέβαινε σε μία κίνηση όπως την χθεσινή. Δεν παραξενεύτηκα».

«Το μήνυμα που ήθελε να αφήσει ο Ορέστης είναι πως οι πολίτες εάν θλίβονται για την κατάσταση πρέπει να ενεργήσουν ομαδικά. Είναι ακτιβιστής και ενεργός πολίτης».

Όσον αφορά την αντίδραση των αρχών αναφέρει πως, «Όλα έγιναν ειρηνικά  και δεν ήθελε να προκαλέσει προβλήματα με την αστυνομία για αυτό το λόγο συνεργάστηκε αμέσως με ηρεμία. Του ζητήθηκε να παρευρεθεί στο τμήμα για να δώσει τα στοιχεία του και το έκανε χωρίς να αντιδράσει».

Ο Ορέστης μιλώντας στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ μεταφέρει τα πιο κάτω λόγια :

«Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι. Εγώ έκανα αυτό που ήθελα. Θέλω να ζήσω σε μια πόλη ενωμένη, χωρίς τείχους. Ήταν κάτι που σκεφτόμουνα να κάνω. Δεν θέλω να πεθάνω και μετά να πω πως δεν έκανα αυτό που είχα στο μυαλό μου».

 
 
 
 
* Φωτογραφίες Κωνσταντίνος Στεργιόπουλος

Δειτε Επισης

Νεκρός 79χρονος σε δυστήχημα-Προσπαθούσε να ακινητοποιήσει το τρακτέρ του
Κατηγορεί την Ολγκίν ότι προσπάθησε να «παρασύρει» σε συνομιλίες ο Τατάρ-«Δεν υπάρχει κοινό έδαφος»
Επιμένει στο δεδικασμένο η πλευρά των μοναχών-«Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Ησαΐα»
ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι στήθηκε η κινηματογραφική απόδραση του «Μύγα»-Σε κατάσταση συναγερμού η Γαλλία
Ποινές φυλάκισης σε δύο πρόσωπα για υποβοήθηση αλλοδαπών να εισέλθουν παράνομα στην Κύπρο
Έστω και τώρα βοηθήστε τη μάνα να ησυχάσει και τον Θανάση να αναπαυθεί...
Επανέλαβε την έκπληξή της για την στάση Τατάρ σε νέα συνέντευξη η Ολγκίν
Αναμένουν να καθοριστούν ημερομηνίες για κατάθεση των μαρτύρων τους οι μοναχοί
Καταγγέλλει προσπάθεια εκμετάλλευσης με σκοπό την απαξίωση ο Δήμος Πάφου-Η θέση του για τη γιαγιά
Γκανγκστερική απόδραση κατάδικου με τρεις νεκρούς δεσμοφύλακες στη Γαλλία