Αντεξετάζεται ο Σέρβος που έκαναν «σκηνοθέτη» για να ψευδομαρτυρήσει υπέρ της Έφης

Συνεχίζεται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας η πολύκροτη υπόθεση των γονιών της Έφης Ηροδότου που δικάζονται για  τη σκευωρία που στήθηκε και αποκαλύφθηκε το 2011 με πλαστογραφίες και ψευδομαρτυρίες με σκοπό την αθώωση της κόρης τους.

Κατά τη σημερινή διαδικασία αντεξετάζεται από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων ο Σέρβος μάρτυρας που κατέθεσε την προηγούμενη δικάσιμο. Πρόκειται για ένα πρόσωπο «κλειδί» καθώς ήταν το πρόσωπο που ψευδομαρτύρησε τότε υπέρ της Έφης Ηροδότου και αφού έκανε «deal» με την οικογένεια της.

Ο Σέρβος μάρτυρας, τον οποίο έφερε στην Κύπρο η κατηγορούσα αρχή με σκοπό να καταθέσει εναντίον των γονιών της Έφης Ηροδότου μίλησε για τη σκευωρία που στήθηκε ως προς την τότε κατάθεση του ενώπιον δικαστηρίου.

Ο μάρτυρας τότε εμφανίστηκε στη δίκη δήθεν ως τεχνικός και συγκεκριμένα ως το άτομο που εγκατέστησε σε ξενοδοχείο της Λεμεσού το ηλεκτρονικό σύστημα άφιξης και αναχώρησης των υπαλλήλων. Ο Σέρβος επιστρατεύτηκε με αφορμή την κατάθεση της γυναίκας που ήταν μάρτυρας στο δυστύχημα και είδε την Έφη Ηροδότου να περνά με κόκκινο και η οποία εργαζόταν στο ίδιο ξενοδοχείο με τον Σέρβο. Ο μάρτυρας ψευδομαρτύρησε με σκοπό να αμφισβητήσουν την μαρτυρίας της καθώς κατέθεσε ότι η γυναίκα την ώρα του τροχαίου δεν βρισκόταν στη σκηνή αλλά στην δουλειά.

Ερωτηθείς πώς γνώρισε τον Ηρόδοτο Ηροδότου, ο Βούτζικ απάντησε ότι αυτό έγινε λίγο καιρό πριν του ζητήσουν να ψευδομαρτυρήσει, όταν ένας κοινός τους γνωστός διευθέτησε συνάντηση μεταξύ τους σε καφετέρια επειδή ο ίδιος αναζητούσε δουλειά. Στη συνάντηση αυτή, όπως είπε, ο Ηροδότου τού ανέφερε ότι ήταν ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού στη Λεμεσό και ότι θα προσπαθούσε να τον εργοδοτήσει εκεί με σκοπό να εξασφαλίσει άδεια παραμονής στην Κύπρο.

Όπως είπε, «μετά με πήρε στο κανάλι, με γνώρισε με τον γιο του που ήταν διευθυντής και εκεί μου είπαν ότι επειδή σκόπευαν να κάνουν ένα νέο πρόγραμμα με ρωσικές ειδήσεις και επειδή γνωρίζω ρωσικά, θα αναλάμβανα να βρω παρουσιάστρια, να μεταφράζω τους υποτίτλους κ.λπ. Κάναμε και συμβόλαιο εργασίας το οποίο με εμφάνιζε ως σκηνοθέτη, αλλά ούτε γι’ αυτό το επάγγελμα έχω οποιαδήποτε γνώση ή σχέση».
Επίσης ο μάρτυρας ανέφερε ότι περίπου ένα μήνα πριν του ζητήσουν να ψευδομαρτυρήσει, το ζεύγος Ηροδότου τον κάλεσε στο σπίτι του και εκεί τον ρώτησαν εάν μπορούσε να βοηθήσει σε κάτι για την κόρη τους.

Συγκεκριμένα ισχυρίστηκαν ότι μια γυναίκα που ήταν παντρεμένη με συγγενικό τους πρόσωπο και χώρισαν και ήταν αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματος, προκαλούσε προβλήματα στην κόρη τους.

Ο Σέρβος, μεταξύ άλλων, «κάρφωσε» την οικογένεια Ηροδότου και για τα πλαστά πτυχία που εξασφάλισαν και του έδωσαν με σκοπό να αποδείξει ότι πρόκειται για ειδικό στο σύστημα.   

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον