Αγορεύει για μετριασμό της ποινής του ο Ρίκκος μετά το «ένοχος»

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου αναμένεται να βρεθεί και πάλι στις 11 το πρωί ο τέως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου ο οποίος κρίθηκε ένοχος στα αδικήματα που αντιμετώπιζε τα οποία ήταν δεκασμός δημόσιου λειτουργού, δωροληψίαςοικείων αξιωματούχων, συναλλαγές  με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, και  κατάχρηση εξουσίας.

Κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία που κράτησε περίπου 9 ώρες, το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι ο κατηγορούμενος δεν «έπεισε, έπεσε σε αντιφάσεις και αμηχανία. Δεν έδινε άμεσες απαντήσεις και προσπαθούσε να αποπροσανατολίσει» ενώ έκρινε αξιόπιστη την μαρτυρία του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη που κατέθεσε ως μάρτυρας και όπως αναφέρθηκε «ο Γενικός Εισαγγελέας αναφέρθηκε αμερόληπτα στα γεγονότα».

Σε ότι αφορά τους συγκατηγορούμενους του, των δικηγόρων Ανδρέα Κυπρίζογλου και Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ το δικαστήριο αποφάσισε πως είναι επίσης ένοχοι.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων αναμένεται σήμερα να αγορεύσουν για μετριασμό της ποινής τους και ακολούθως θα οριστεί ημερομηνία για να τους επιβληθεί ποινή.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων που επισύρουν ποινή φυλάκισης μέχρι και εφτά χρόνια.

Η εκδίκαση της υπόθεσης άρχισε το Σεπτέμβριο του 2015, ενώ είχε προηγηθεί η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου στις 24/09/2015 για απόλυση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου από τα καθήκοντά του ως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό