ΒΙΝΤΕΟ: H μεγάλη αντιτρομοκρατική άσκηση στο Μall (pics)

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η μεγάλη αντιτρομοκρατική άσκηση που πραγματοποιήθηκε από την Αστυνομία στους χώρους του Mall of Cyprus στον Στρόβολο.

Σκοπός της άσκησης ήταν να διαπιστωθεί ο χρόνος, ο τρόπος ανταπόκρισης και οι ενέργειες της Αστυνομίας σε τρομοκρατικό επεισόδιο, στους χώρους του εμπορικού κέντρου, καθώς επίσης και οι ενέργειες του προσωπικού και των πελατών του εν λόγω κέντρου. Καλούνται όλοι οι επισκέπτες του The Mall of Cyprus εκείνη την ημέρα και ώρα να συνεργαστούν και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων.

Αντικειμενικοί στόχοι της άσκησης, ο έλεγχος της διαδικασίας ενημέρωσης και της ετοιμότητας της Αστυνομίας και των άλλων επηρεαζόμενων φορέων, ποια μέλη της Αστυνομίας ανταποκρίνονται πρώτα και πώς ενεργούν ως πρώτοι ανταποκριτές, η ανταπόκριση των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας και οι ενέργειες τους, όπως και οι ενέργειες των υπαλλήλων του Εμπορικού Κέντρου και οι ενέργειες των πελατών του εμπορικού κέντρου.


 
Η άσκηση άρχισε με «έκρηξη» στην είσοδο του The Mall Of Cyprus. Οι υπόλοιπες ενέργειες των εμπλεκομένων φορέων στην άσκηση  εξελίχθηκαν σύμφωνα με οδηγίες της Ομάδας Σχεδιασμού Άσκησης (ΟΣΧΑ) και σύμφωνα με τα σχέδια, μνημόνια και εγχειρίδια της κάθε μονάδας.


 
Το όνομα της Αντιτρομοκρατικής Άσκησης «ΔΕΙΜΟΣ 2017» προέρχεται από την ελληνική μυθολογία, κατά την οποία ο Δείμος αποτελούσε την προσωποποίηση του τρόμου, γιος του Άρη και της Αφροδίτης ή της Κυθέρειας. Η όλη εξέλιξη και οι ενέργειες θα παρακολουθούνται και θα καθοδηγούνται από την Ομάδας Σχεδιασμού Άσκησης της Αστυνομίας.
Όλα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο της άσκησης και δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας για το κοινό. Καλούνται όλοι οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου κατά τον πιο πάνω χρόνο να συνεργαστούν με την Αστυνομία και να ακολουθούν τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμοδίων.

 
 

 


Για τους σκοπούς της άσκησης έκλεισαν οι δρόμοι γύρω από το Mall με αποτέλεσμα να υπάρξει πυκνή τροχαία κίνηση και κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους, ενώ υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση αστυνομικών αρχών, ασθενοφόρων, πυροσβεστικών οχημάτων και του ελικοπτέρου της Αστυνομίας.


Σημειώνεται πως η αντιτρομοκρατική άσκηση προγραμματίστηκε μεταξύ των ωρών 9 και 11.
Από χθες η Αστυνομία ενημέρωσε το κοινό που θα βρίσκεται στους χώρους του Mall πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και τους καλεί να συνεργαστούν με τις υποδείξεις των αστυνομικών ενώ ενημερώνει πως θα γίνουν εικονικές εκρήξεις και χρήση εικονικών πυρών.
 
  

 
 
 

 

Δειτε Επισης

Χείμαρρος κατά Παπαθεοδώρου ο Λοϊζίδης-«Να μας πει ο Αρχηγός αν μιλά με μάρτυρες κατηγορίας»
Κλειστό τμήμα του δρόμου Ανθούπολης-Παλαιχωρίου λόγω της απόπειρας φόνου
Έτσι στήθηκε η ενέδρα θανάτου μέρα μεσημέρι στη Λακατάμια-Σε απόσταση αναπνοής από τον αστυνομικό σταθμό
Απόπειρα φόνου εναντίον γνωστού προσώπου στη Λακατάμια
«Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει»-Οι προκλήσεις ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών
Κόβει τη κουβέντα ο Πρόεδρος για την κόντρα Εισαγγελίας με Ελεγκτή-«Δεν είμαι εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας»
Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Έρευνες στη θάλασσα για το άλλο μισό πτώμα-Στο μικροσκόπιο δύο υποθέσεις αγνοούμενων μεταναστών
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό