Αύριο η άσκηση για την τρομοκρατία στο The Mall of Cyprus

Μια διαφορετική μέρα για το The Mall Of Cyprus θα είναι η αυριανή μέρα, καθώς  η Αστυνομία Κύπρου με διάφορες Μονάδες, Τμήματα και Υπηρεσίες της όπως η ΜΜΑΔ, η ΑΔΕ Λευκωσίας, το Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλήματος, η Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και άλλες υπηρεσίες της, καθώς και το Υπουργείο Υγείας δια του Τμήματος Ασθενοφόρων, θα διεξάγουν, με τη συμμετοχή του προσωπικού του εμπορικού κέντρου, την Αντιτρομοκρατική Άσκηση «ΔΕΙΜΟΣ 2017» στις 9:00 με 11:00 το πρωί. Κατά την άσκηση θα γίνει εκκένωση του κτιρίου, όπως ακριβώς στην απευκταία περίπτωση πραγματικού περιστατικού.
 
Σκοπός της άσκησης είναι να διαπιστωθεί ο χρόνος, ο τρόπος ανταπόκρισης και οι ενέργειες της Αστυνομίας σε τρομοκρατικό επεισόδιο, στους χώρους του εμπορικού κέντρου, καθώς επίσης και οι ενέργειες του προσωπικού και των πελατών του εν λόγω κέντρου. Καλούνται όλοι οι επισκέπτες του The Mall of Cyprus εκείνη την ημέρα και ώρα να συνεργαστούν και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων.
Αντικειμενικοί στόχοι της άσκησης είναι ο έλεγχος της διαδικασίας ενημέρωσης και της ετοιμότητας της Αστυνομίας και των άλλων επηρεαζόμενων φορέων, ποια μέλη της Αστυνομίας ανταποκρίνονται πρώτα και πώς ενεργούν ως πρώτοι ανταποκριτές, η ανταπόκριση των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας και οι ενέργειες τους, όπως και οι ενέργειες των υπαλλήλων του Εμπορικού Κέντρου και οι ενέργειες των πελατών του εμπορικού κέντρου.
 
Η άσκηση αρχίζει με «έκρηξη» στην είσοδο του The Mall Of Cyprus. Οι υπόλοιπες ενέργειες των εμπλεκομένων φορέων στην άσκηση θα εξελίσσονται σύμφωνα με οδηγίες της Ομάδας Σχεδιασμού Άσκησης (ΟΣΧΑ) και σύμφωνα με τα σχέδια, μνημόνια και εγχειρίδια της κάθε μονάδας.
 
Το όνομα της Αντιτρομοκρατικής Άσκησης «ΔΕΙΜΟΣ 2017» προέρχεται από την ελληνική μυθολογία, κατά την οποία ο Δείμος αποτελούσε την προσωποποίηση του τρόμου, γιος του Άρη και της Αφροδίτης ή της Κυθέρειας. Η όλη εξέλιξη και οι ενέργειες θα παρακολουθούνται και θα καθοδηγούνται από την Ομάδας Σχεδιασμού Άσκησης της Αστυνομίας.
Όλα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο της άσκησης και δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας για το κοινό. Καλούνται όλοι οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου κατά τον πιο πάνω χρόνο να συνεργαστούν με την Αστυνομία και να ακολουθούν τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμοδίων.
 

Δειτε Επισης

Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές μετά από έφοδο σε υποστατικό στο Παραλίμνι
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Συνελήφθη 19χρονος που εντοπίστηκαν στην κατοχή του κροτίδες
Εντοπίστηκε από την οικιακή βοηθό η γυναίκα στην Ερήμη-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Κακός δαίμονας τα αδιάκοπα φλας των καμερών-Στα... κάγκελα οι οδηγοί, ψάχνουν τη φόρμουλα στη Βουλή