Προσέλαβαν επικοινωνιολόγο για να «φτιάξει» την εικόνα της Αστυνομίας

Την ώρα που η αστυνομία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, που έχουν αποκοπεί επιδόματα από τους απλούς αστυνομικούς, που μέλη της δύναμης καλούνται να εργάζονται σε σταθμούς  μόνοι τους σε νυχτερινή βάρδια, η ηγεσία της αστυνομίας προχώρησε στην πρόσληψη επικοινωνιολόγων με σκοπό να διατηρήσει το «image» της, ξοδεύοντας κονδύλια χιλιάδων ευρώ.

Όπως αναφέρθηκε χθες στη βουλή, από τον περασμένο Αύγουστο η αστυνομία προχώρησε στην αγορά υπηρεσιών από γραφείο συμβουλευτικών υπηρεσιών στον τομέα της επικοινωνίας, με στόχο τη βελτίωση της εικόνας της.

Και αυτό ένα μήνα μετά το τετραπλό φονικό και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας με τα κατορθώματα της αστυνομίας στην υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών που ρεζίλεψαν ολόκληρο το σώμα, και τα «χτυπήματα» κατά της αστυνομίας ήταν αρκετά και κλόνισαν την εμπιστοσύνη του πολίτη προς το θεσμό.  

Συγκεκριμένα υπογράφηκε σύμβαση με την εταιρεία Opinion & Action Services ltd διάρκειας ενός έτους με στόχο «τη βελτίωση της εικόνας της Αστυνομίας που θα οδηγήσει στη σταδιακή ανάκτηση και διασφάλιση της εμπιστοσύνης του κοινού και την ταυτόχρονη προστασία της Αστυνομίας από την κοινωνική απόρριψη, ως επίσης και την ανάκτηση του ηθικού του αστυνομικού».

Το…. «image»

Ωστόσο όπως μας ανέφεραν διάφορες αστυνομικές πηγές, ουδείς επικοινωνιολόγος είχε συνάντηση με υπεύθυνους τμημάτων, αστυνομικούς Διευθυντές ή ακόμη και με απλούς αστυνομικούς, παρά μόνο έχει συναντήσεις και συμβάλει στην προώθηση της αστυνομίας μέσω του Αρχηγού του σώματος και του γραφείου τύπου.

Ως εκ τούτου εύλογα διερωτάται κάποιος πώς τελικά συμβάλλει στο συνολικό έργο της αστυνομίας,  αφού εάν δεν επιλυθούν τα προβλήματα, εάν δεν υπάρξει πάταξη της διαφθοράς, εάν δεν γίνει σωστή διαχείριση του προσωπικού, εάν δεν στελεχωθούν τμήματα για αντιμετώπιση διάφορων υποθέσεων που λόγω έλλειψης προσωπικού καθυστερούν και η εξιχνίαση τους πάει με ρυθμούς χελώνας, και διάφορα άλλα, τότε οι επικοινωνιολόγοι θα φτιάχνουν ένα «image» και τα προβλήματα θα μένουν εκεί.

Η συγκεκριμένη εταιρεία λαμβάνει κάθε μήνα επιταγή 1.749 ευρώ και μέχρι στιγμής έχει λάβει 5.248 ευρώ ενώ ζητήθηκε όπως αποδεσμευτεί κονδύλι  ύψους 15.743 ευρώ για πληρωμές της εταιρείας μέχρι την εκπνοή της σύμβασης.
Και κάπου εδώ υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, λόγω έλλειψης κονδυλίου, εκδόθηκε εγκύκλιος με την οποία οι αστυνομικοί καλούνται να πληρώνουν το πλύσιμο των περιπολικών από την τσέπη τους.

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών