Προσπάθησε να αποδράσει από το Δικατήριο και χτύπησε αστυνομικό

Νεαρός από τις Βρυσούλες προσπάθησε χθες να αποδράσει από κράτηση στο Δικαστήριο Αμμοχώστου και επιτέθηκε σε αστυνομικό κτυπώντας τον με γροθιά στο πρόσωπο, ευτυχώς χωρίς να το τραυματίσει.
 
 Σύμφωνα με την Αστυνομία χθες παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, 26χρονος από τις Βρυσούλες, ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες για επίθεση εναντίον αστυνομικού και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, απόδραση από νόμιμη κράτηση και αντίσταση στη νόμιμη σύλληψη/ κράτηση, αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 04/07/2015 στις Βρυσούλες.
 
Το Δικαστήριο διέταξε όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές και όρισε την υπόθεση για  τις  20 Φεβρουαρίου ημερομηνία κατά την οποία θα του επιβληθεί ποινή.
 
Εναντίον του  26χρονου εκκρεμεί ακόμα μια υπόθεση για πρόκληση μέθης, ανησυχίας, επίθεσης και πρόκλησης κακόβουλης ζημίας η οποία διαπράχθηκε στις 20.12.2015 στις Βρυσούλες και πρόκειται να ληφθεί υπόψιν κατά την επιβολή της ποινής.
 
Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, όταν ο Δικαστής αποχώρησε από την αίθουσα, ο αστυνομικός ο οποίος εκτελεί καθήκοντα ασφάλειας του Δικαστηρίου, ανέλαβε την μεταφορά του υπόδικου στο κρατητήριο του Δικαστηρίου.
 
Ωστόσο κατά την μεταφορά του, ο 26χρονος έσπρωξε τον αστυνομικό και προσπάθησε να αποδράσει. Στην προσπάθεια του αστυνομικού να τον ακινητοποιήσει, ο 26χρονος επιτέθηκε εναντίον του και τον κτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο.
 
 
Χρησιμοποιώντας ανάλογη βία, επιτεύχθηκε η ακινητοποίηση και μεταφορά του κρατουμένου στο κρατητήριο του Δικαστηρίου και στη συνέχεια στις Κεντρικές Φυλακές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τρ. Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες περιπτέρου στη Χλώρακα
Καταζητείσαι 42χρονος Σύρος για παράνομη είσοδο στην Κύπρο το... 2022
Στο κελί οι δύο συλληφθέντες για την άφιξη 110 μεταναστών από τη Συρία
Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 34χρονο που χτύπησε και βίασε την πρώην σύζυγο του
Ξεκρέμαστη η υπόθεση κατά Ουκρανού για ξέπλυμα-Από 40 κατηγορίες τελικά... μία αν δεν καταθέσει η Ουκρανή
Εννέα συλλήψεις σε πολυεθνική επιχείρηση της Europol για την 645 εκ. απάτη επενδύσεων JuicyFields
Στο μικροσκόπιο τα κινητά του δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά, ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς-Όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο