Ιωνάς: Λαμβάνονται μέτρα για προστασία των μοτοσικλετιστών

Η έλλειψη σεβασμού προς τους οδηγούς μοτοσικλέτας είναι από τις σημαντικότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων με τη συμμετοχή μοτοσικλετιστών, δήλωσε την Τρίτη ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, λέγοντας ότι λαμβάνονται μέτρα.

Μιλούσε μετά από συνάντηση στο Υπουργείο με τον Πρόεδρο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Reaction Μάριο Σταύρου, τον Γενικό Γραμματέα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας Αργύρη Χατζηπάκκο και εκπροσώπους της Αστυνομίας.

Όπως είπε ο Υπουργός, «δυστυχώς δεν μάθαμε ακόμα να επιδεικνύουμε σεβασμό στους γύρω μας», καθώς ο Κύπριος οδηγός δεν επιδεικνύει τον απαιτούμενο σεβασμό σε οδηγούς μοτοσικλετών, αλλά και σε ποδηλάτες.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου «λαμβάνονται διάφορα μέτρα στα πλαίσια της προσπάθειας πρόληψης των τροχαίων παραβάσεων», ενώ έχουν εντοπιστεί συγκεκριμένες δράσεις, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία των μοτοσικλετιστών. Μεταξύ άλλων, ο Υπουργός αναφέρθηκε σε θέματα εκπαίδευσης, στη λήψη μέτρων για να καταστούν οι δρόμοι πιο φιλικοί προς τους οδηγούς, αλλά και στις προδιαγραφές για τον εξοπλισμό ασφάλειας των μοτοσικλετιστών.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συζήτησαν εξάλλου και θέματα εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις ποινές και όπως είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, τόσο η Ομοσπονδία, όσο και η Reaction συμφωνούν με αυτή την προσπάθεια.

Συγκεκριμένα, ο Ιωνάς Νικολάου είπε ότι τάσσονται υπέρ της αναθεώρησης των ποινών στις τροχαίες παραβάσεις και την θεωρούν αναγκαία, ώστε οι ποινές να καταστούν παραδειγματικές και να επενεργήσουν προληπτικά στις τροχαίες παραβάσεις.

Η επικοινωνία και ο διάλογος θα είναι συνεχείς με στόχο τον περιορισμό των τροχαίων παραβάσεων, των τροχαίων δυστυχημάτων και ειδικότερα των θανατηφόρων, κατέληξε ο Υπουργός.

Δειτε Επισης

Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»