Άσκηση για την τρομοκρατία στο The Mall of Cyprus

Μια διαφορετική μέρα για το The Mall Of Cyprus θα είναι η 16η Φεβρουαρίου, καθώς  η Αστυνομία Κύπρου με διάφορες Μονάδες, Τμήματα και Υπηρεσίες της όπως η ΜΜΑΔ, η ΑΔΕ Λευκωσίας, το Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλήματος, η Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και άλλες υπηρεσίες της, καθώς και το Υπουργείο Υγείας δια του Τμήματος Ασθενοφόρων, θα διεξάγουν, με τη συμμετοχή του προσωπικού του εμπορικού κέντρου, την Αντιτρομοκρατική Άσκηση «ΔΕΙΜΟΣ 2017» στις 9:00 με 11:00 το πρωί. Κατά την άσκηση θα γίνει εκκένωση του κτιρίου, όπως ακριβώς στην απευκταία περίπτωση πραγματικού περιστατικού.
 
Σκοπός της άσκησης είναι να διαπιστωθεί ο χρόνος, ο τρόπος ανταπόκρισης και οι ενέργειες της Αστυνομίας σε τρομοκρατικό επεισόδιο, στους χώρους του εμπορικού κέντρου, καθώς επίσης και οι ενέργειες του προσωπικού και των πελατών του εν λόγω κέντρου. Καλούνται όλοι οι επισκέπτες του The Mall of Cyprus εκείνη την ημέρα και ώρα να συνεργαστούν και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων.
Αντικειμενικοί στόχοι της άσκησης είναι ο έλεγχος της διαδικασίας ενημέρωσης και της ετοιμότητας της Αστυνομίας και των άλλων επηρεαζόμενων φορέων, ποια μέλη της Αστυνομίας ανταποκρίνονται πρώτα και πώς ενεργούν ως πρώτοι ανταποκριτές, η ανταπόκριση των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας και οι ενέργειες τους, όπως και οι ενέργειες των υπαλλήλων του Εμπορικού Κέντρου και οι ενέργειες των πελατών του εμπορικού κέντρου.

Η άσκηση αρχίζει με «έκρηξη» στην είσοδο του The Mall Of Cyprus. Οι υπόλοιπες ενέργειες των εμπλεκομένων φορέων στην άσκηση θα εξελίσσονται σύμφωνα με οδηγίες της Ομάδας Σχεδιασμού Άσκησης (ΟΣΧΑ) και σύμφωνα με τα σχέδια, μνημόνια και εγχειρίδια της κάθε μονάδας.

Το όνομα της Αντιτρομοκρατικής Άσκησης «ΔΕΙΜΟΣ 2017» προέρχεται από την ελληνική μυθολογία, κατά την οποία ο Δείμος αποτελούσε την προσωποποίηση του τρόμου, γιος του Άρη και της Αφροδίτης ή της Κυθέρειας. Η όλη εξέλιξη και οι ενέργειες θα παρακολουθούνται και θα καθοδηγούνται από την Ομάδας Σχεδιασμού Άσκησης της Αστυνομίας.
   

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)