Η συγκλονιστική μαρτυρία μητέρας που ήρθε στην Κύπρο και την «έσυραν» σε καμπαρέ

Αποζημιώσεις από τους νταβατζήδες της ζητά θύμα σωματεμπορίας που έφθασε στην Κύπρο για εργασία, χωρίς όμως να γνωρίζει που θα κατέληγε… Οι 4 κατηγορούμενοι της υπόθεσης που είχε εκδικαστεί πριν από λίγα χρόνια είχαν αθωωθεί και κανείς δεν είχε τιμωρηθεί…

Η μητέρα 3 παιδιών κλήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας να καταθέσει στα πλαίσια της αγωγής που καταχώρησε και τα όσα μαρτύρησε ήταν συγκλονιστικά. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» το θύμα ανέφερε ότι αναζήτησε δουλειά σε ευρωπαϊκή χώρα όντας παντρεμένη με παιδιά, τα οποία η οικογένεια αδυνατούσε να συντηρήσει λόγω φτώχειας. Ήθελε να πάει στην Ισπανία όπου είχε μία θεία που εργαζόταν ως σερβιτόρα σε ξενοδοχείο και μία ξαδέλφη της την έφερε σε επαφή με κάποιαν που λεγόταν Maricha, η οποία διατεινόταν ότι βοηθά να βγάλουν βίζα όσοι ήθελαν να εργαστούν σε ευρωπαϊκές χώρες. Η Maricha της είπε ότι ήταν καλύτερα να πάνε πρώτα στην Κύπρο για να εργαστούν για καμιά βδομάδα και με τα χρήματα που θα αποκόμιζαν να πήγαιναν με τρένο στην Ισπανία.

Η συγκλονιστική της μαρτυρία…

«Εγώ δεν ήξερα καν πού βρίσκεται η Κύπρος, ούτε και ότι είναι νησί, ενώ τα χρήματα που κλήθηκα να πληρώσω για τις διαδικασίες τα εξασφάλισα πουλώντας τη μικρή μοτοσυκλέτα που είχα, σε συνδυασμό με δανεικά που πήρα από συγγενικά πρόσωπα του συζύγου μου.

Συνολικά ήταν γύρω στις 3.000 ευρώ. Στο μεταξύ, όταν είδα το συμβόλαιο εργασίας που μου έδειξε η Maricha παρατήρησα τη λέξη dancing και όταν της είπα ότι δεν ξέρω να χορεύω, μου απάντησε ότι το συμβόλαιο ήταν εικονικό και ότι χρειαζόταν μόνο για να πάρω τη βίζα».

Όπως γράφει ο «Πολίτης» η συνέχεια της μαρτυρίας της αφορούσε την άφιξή της στην Κύπρο και τα όσα συνταρακτικά βίωσε στα χέρια των μαστροπών της δυο εβδομάδες αφού τελικά κατάφερε να ξεφύγει.

«Ταξίδεψα για τη Λάρνακα με άλλες πέντε κοπέλες από την πατρίδα μου. Εκεί μας περίμενε ένας άνδρας που τον έλεγαν Γιώργο, ο οποίος μας μετέφερε σε ένα καμπαρέ που λεγόταν Roxy στη Λευκωσία. Μόλις μπήκαμε είδαμε κοπέλες που χόρευαν σχεδόν γυμνές. Αρχίσαμε να ανησυχούμε. Κάποιος που τον έλεγαν Tony και μιλούσε ισπανικά, μας πήγε όλες σε ένα από τα δωμάτια που υπήρχαν πάνω από το καμπαρέ για να κοιμηθούμε και μας κλείδωσε μέσα. Τότε καταλάβαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ότι η Maricha μας είχε ξεγελάσει. Μετά την πρώτη νύκτα μας έδωσαν το κλειδί της πόρτας, αλλά όποτε βγαίναμε έξω, μας παρακολουθούσαν από κοντά και δεν υπήρχε τρόπος να ξεφύγουμε.

Την επόμενη ημέρα μας πήραν στην μπιραρία που βρίσκεται δίπλα από το καμπαρέ και μας σύστησαν κάποιον που τον φώναζαν Παπα... ως το αφεντικό μας. Αφού του εξηγήσαμε ότι εμείς ήρθαμε για να εργαστούμε ως σερβιτόρες, μας είπε ότι ήμασταν υποχρεωμένες να χορεύουμε και να πηγαίνουμε με πελάτες του καμπαρέ για σεξ, όχι όμως αναγκαστικά αλλά εάν το θέλαμε. Μετά μας πήραν τα διαβατήρια, τα συμβόλαια εργασίας και τα αεροπορικά μας εισιτήρια που ήταν μετ’ επιστροφής.

Το ίδιο βράδυ πήγαμε στο καμπαρέ και κάποια με το όνομα G. μας υποχρέωσε να μείνουμε μόνο με τα εσώρουχά μας. Μείναμε έτσι μέχρι να κλείσει το καμπαρέ. Ακολούθως ο Τony μου είπε να ντυθώ γιατί έπρεπε να βγω με πελάτη και, όταν αρνήθηκα, άρχισε να ουρλιάζει και να με απειλεί ότι θα με έστελνε σε ένα καμπαρέ στη Λάρνακα όπου θα ήμουν συνεχώς κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο για να ‘εξυπηρετώ’ συνέχεια πελάτες. Την ίδια απειλή εκτόξευσε και ο Παπα... όταν με πήγε σε εκείνον, ενώ ακολούθως ο Τony με έβαλε σε ένα ταξί που με πήρε στο σπίτι του πελάτη αυτού. Ένιωθα χαμένη, αδύναμη και τρομοκρατημένη και εκεί αναγκάστηκα να υποκύψω στις ορέξεις του πελάτη για ώρες.

Η χειρότερη εμπειρία ήταν από τις 7.30 μ.μ. μέχρι τις 10 μ.μ. που άνοιγε το καμπαρέ, όταν μας ανάγκαζαν να κάνουμε σεξ κυρίως με στρατιώτες. Αυτό συνέβαινε στους καναπέδες και ήμασταν όλες μαζί, ενώ μερικές φορές ο Π. και ο Α., όπως και ο Παπα..., κάθονταν στο μπαρ και μας έβλεπαν. Στη διάρκεια των 14 ημερών που έκανα στο Roxy με ανάγκασαν να πάω συνολικά με εννέα πελάτες. Αναζήτησα βοήθεια και ευτυχώς τη βρήκα καταφέρνοντας να πάρω πίσω τα ταξιδιωτικά μου έγγραφα και κάποια στιγμή κατάφερα να επιστρέψω στην πατρίδα μου».

H υπόθεση θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη με την αντεξέταση της ενάγουσας από τον συνήγορο των εναγομένων, Νάσο Παναγιώτου.

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον